reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Ciąża po 40

Witam. Po długiej nieobecności postanowiłam wpaść tu ponownie. Cieszę się dziewczyny, że wątek żyje! Co prawda, moje maleństwo skończyło już 14 miesięcy, ale fajnie tak poczytać o "młodych" mamach w ciąży i tych co jeszcze się starają. Jeśli chodzi o zdrowe dziecko kobiety po 40 to moje jest tego przykładem. Miałam 41 lat jak urodziłam zdrowego 3 syna a cała ciąża przebiegała bez najmniejszych problemów. Nieraz muszę tłumaczyć, że mały to mój syn a nie syn mojego najstarszego (21 lat), ale się nie przejmuję, jestem szczęśliwa. To tak na pokrzepienie dla tych starających! A cha i maluch był nie planowany, chociaż mówią że w naszym wieku już tak trudno zajść w ciążę. Pozdrawiam starające się mamuśki, próbujcie bo warto - fantastyczna sprawa być matką w tym wieku, mimo, że czasem sił już brak.

reklama
Witaj Betta:) Moja córka też ma 21 lat, a druga jeszcze w brzuszku :) Oczywiście, że kobiety po 40 rodzą zdrowe dzieci, a jeśli chodzi o zajście w ciążę to myślę, że to sprawa indywidualna, niektórym łatwo to przychodzi, inne muszą się trochę postarać;) Macierzyństwo w tym wieku to niewątpliwie cudowna sprawa choć nie ukrywam, że mam pewne obawy czy sprawdzę się w roli matki.

Anika076 jasne, że się sprawdzisz. To jest jak jazda na rowerze - nigdy nie zapominasz. Ja też się bałam, że już nie będę pamiętać jak zajmować się noworodkiem (średni syn ma 16 lat) do czasu kiedy wzięłam moje maleństwo na ręce :)

Cześć kochane tak sobie dumam.....a może moje jajeczka już się "wyczerpały?" Nie chce tak myśleć wogole to wpadam w jakąś paranoja zważywszy,że kolejna koleżanka wysłała mi zdjęcie swojego nowonarodzonego dzidziusia.Nikomu nie mówimy o naszych planach ponieważ od początku spotkaliśmy się z nieprzyjemnym komentarzami typu ...w tym wieku czeka się już na wnuki a nie na kolejną ciążę. Przykre,dlatego tym bardziej dziękuję za wasze ogromne wsparcie i cieszę się że znalazłam to forum.

Malak to tak jak ja tylko ze ja 42 (to dopiero wiek),ostatnio bedac na imprezie zagadnelam o ciazy,zdziwienie jak chole........Babcia bedziesz za niedlugo uslyszalam.Naprawde fajnie sie czyta i pisze ,wowczas nie czuje sie czlowiek tak samotny

@Malak, @Maja75 -babcia???? Lekka przesada.[emoji6]Nie łamać się dziewczyny i nie słuchać takich glupot. Chyba znalazłyscie się w towarzystwie troglodytow. Kto to widział babcie 39- 42 latke? Chyba wiele lat wstecz. Mam 40 lat i nie widze zdziwienia na twarzach ludzi na mój widok kiedy przemykam po ulicach z brzuchem wiec nie sądzę żeby widzieli we mnie potencjalna babcie. Moja córka ma 21 lat i jakoś nie pali się do macierzyństwa. Mam kuzynów w wieku chwilkę przed 30 tez jeszcze bezdzietnych. Ta granica juz dawno się przesunęła.

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

No, ja mam koleżankę, która w wieku 37 lat została babcią. Ale ona sama urodziła jak miała 17. Mam syna 21 letniego i nie bardzo widzę go w roli ojca, ale teoretycznie mógłby nim być. Dobrze, że teraz młodzi nie spieszą się z dziećmi. Jednak i tak czasem muszę się tłumaczyć, że to mój maluch a nie syna. Ludzi się nie zmieni, szczególnie starszych. Chociaż młode matki też dziwnie patrzą. Ja też z tych co uważają, że ciąża to do 30, potem to za późno. Ostatnio jednak zmieniłam zdanie;)

No, ja mam koleżankę, która w wieku 37 lat została babcią. Ale ona sama urodziła jak miała 17. Mam syna 21 letniego i nie bardzo widzę go w roli ojca, ale teoretycznie mógłby nim być. Dobrze, że teraz młodzi nie spieszą się z dziećmi. Jednak i tak czasem muszę się tłumaczyć, że to mój maluch a nie syna. Ludzi się nie zmieni, szczególnie starszych. Chociaż młode matki też dziwnie patrzą. Ja też z tych co uważają, że ciąża to do 30, potem to za późno. Ostatnio jednak zmieniłam zdanie;)
Wierze Ci @BETTA. No wiec jej dziecie podtrzymuje tradycje rodzinna i również ma wcześnie dziecko, bo wychodzi, że około 20[emoji4]

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Cześć dziewczyny mam zapytanie jestem teraz w fazie jajeczkowania właściwie to z moich obliczeń wychodzi ze od wczoraj wchodzę w tzw okres suchy czyli niepłodności ale....niewiem co jest strasznie boli mnie lewy jajnik i dół brzucha czy któraś z was tak miała? a może poprostu dni plodne mi się przesunięty?

reklama
Do góry