reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Ciąża po 40

reklama
Żeberka duuuzo zdrówka dla synka. Trzymam kciuki żeby wszystko się ułożyło.
znadziejami śliczny króliczek. Mieliśmy kiedyś białego. Obecnie mamy staruszkę kocicę. Trzy psy. Mamy je w kojcu na zewnątrz. To już też staruszki.
Kawoszka81 mam podobny problem z synem. Pije tylko wodę mineralną. Rano i wieczorem obowiązkowo kaszka. Obiady zjada. Lubi mięso. Zupy nie wszystkie. Idzie na wygląd. Nie jada poza ziemniakami warzyw. Owoce to jedynie w saszetkach typu Kubuś praktycznie wszystkie. Bułkę i chleb zje ale suchy bez masła czy czegokolwiek typu np.wedlina. Skusi się na kabanosa ale musi być Tarczyński i wieprzowy. Masakra jakaś z nim. Waży dobrze, wygląda też dobrze.
To chyba nie jest taka głęboka wybiórczość. M9ja mała jak miała dwa latka to nie.mogliśmy wejść do pokoju z jedzeniem tak się darła bo myślała że to dla niej.
Ja chciałam mieć drugie dziecko wcześniej ale mieliśmy z jej charakterkiem ciężką przeprawę. Teraz jest super. Bo mimo tego nie jedzenia lubi chodzić do przedszkola. A teksty daje takie że można sikać po nogach. Dzisiaj obiecałam jej buty. Wczoraj na Fb pojawiły mi się nowości w ccc i były trampki psi patrol. Pojechałyśmy po przedszkolu i jak jeszcze okazało się że świecą przy chodzeniu to bardzo chciała i mówi extla mamo ja ścię te. 😊. Jak to kobieta każda para butów się przyda.

Załączniki

• 20200917_193003.jpg
    20200917_193003.jpg
    952,2 KB · Wyświetleń: 94
Ostatnia edycja:
Dziewczyny moje dziecko chyba się przekręciło. No cóż jednak z gumy nie jestem i pojawiły się na brzuchu rozstępy. Z córką też miałam długo nic potem bach dwa takie spore przy pępku. Trudno i tak laską nie byłam i nie będę i bikini nie założę.
Boli mnie kręgosłup. Dzisiaj ostani raz krew robiłam. Mocz też zrobiłam i sukces zero cukrów i białka. Czuję jak mi się kości rozchodzą. Boję się okropnie bo wiem jak mnie poprzednio bolało. I ta obawa czy dojadę na czas.
Rozstępy u mnie pojawiły się w ogromnej ilości tylko w pierwszej ciąży, w kolejnych już nowe nie dochodziły. Co do strachu przed porodem to każda z nas go ma, choćby nie wiem ile razy rodziła bo to zawsze boli i jest strach o dziecko. Ja ze strachu płakałam po kątach,ale już nie pamiętam tego bólu. O 1wszej odeszły mi wody,a przed 6tą mały już był 😉. A z pierwszym dzieckiem męczyłam sie 24h 🤦

Co do preferencji jedzeniowych dziecka to chyba każdy dzieciak przez to przechodzi- szukają swoich smaków i chyba trzeba im na to pozwolić. Nie każdy musi wszystko jeść, a zwłaszcza jeśli dobrze sie rozwija 😉
Ze zwierzątek mamy kocice Kitty, ma długą sierść która teraz na wiosnę jest wszędzie 😅

"Zalety" mieszkania blisko gór: wieje halny jak nie powiem co 🙊 będzie ciężko się spało a rano budzik będzie bezlitosny 😏
Dzień dobry wszystkim. U nas w nocy trochę padało i wiało, ale za to dobrze się spało. Budzik bezlitosny obudził i już jestem w pracy.
Milego dnia 🙂 za parę godzin weekend.
Odnośnie zwierząt to my mamy świnkę morską.20200805_202157.jpg

Co do preferencji jedzeniowych dziecka to chyba każdy dzieciak przez to przechodzi- szukają swoich smaków i chyba trzeba im na to pozwolić. Nie każdy musi wszystko jeść, a zwłaszcza jeśli dobrze sie rozwija 😉
Ze zwierzątek mamy kocice Kitty, ma długą sierść która teraz na wiosnę jest wszędzie 😅
To moje dziewczynki jadły wszystko, nawet młodsza w przedszkolu wszystko aż pani ją chwaliła a mała się przyznała, że jadła żeby pani nie było przykro 😂

Chrząszczyk, kawoszka i kto tam jeszcze może... W jakim wieku dziecko powinno mówić wyraźnie bez przekręcania? Wasze już potrafią? Mój czasem skróci, czasem przekręci...
Co do poznawania smaków, Moi starsi 15 i 17 lat jeszcze tak przebieraja😂
A mały ostatnio grr ale czytałam, że w tym wieku to częste, nie chcą nowego itp. On zresztą wiele przestał jeść.

Dziewczyny moje dziecko chyba się przekręciło. No cóż jednak z gumy nie jestem i pojawiły się na brzuchu rozstępy. Z córką też miałam długo nic potem bach dwa takie spore przy pępku. Trudno i tak laską nie byłam i nie będę i bikini nie założę.
Boli mnie kręgosłup. Dzisiaj ostani raz krew robiłam. Mocz też zrobiłam i sukces zero cukrów i białka. Czuję jak mi się kości rozchodzą. Boję się okropnie bo wiem jak mnie poprzednio bolało. I ta obawa czy dojadę na czas.
Tez żyje w strachu i obawa przed bólem.Mimo iz to było tyle lat temu.Teraz jeszcze ten covid,nie wiadomo jakie bada obowiązywać zasady.Oby nie kazali mi krzyczeć przez maseczke.

reklama
Do góry