• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Ciąża po 40

Witajcie.
Mam pytanie do tych z Was które mają aniołki. Otóż... Jakie badania po stracie wykonywałyście? Wprawdzie mój lekarz nie rekomendował mi żadnych badań nazywajac moją stratę incydentem, ale czuję jakiś niepokój w tym zakresie.

W tym tygodniu umówiłam się na badania w kierunku trombofili wrodzonej, bo naczytalam się że w wielu przypadkach to właśnie ona odpowiada za obumarcia płodów.
Jeśli chodzi o toxoplazmoze i cytomegalie to nie chorowalam.

Jakie są Wasze doświadczenia w tym temacie?
Ja mialam 1 poronienie, na poczatku , wiec lekarz uznal, ze nie trzeba badan , pozostale ciaze z problemami ale donoszone. Ale tu nawet chwile wyzej dziewczyny pisza co badaly.

reklama
Witajcie.
Mam pytanie do tych z Was które mają aniołki. Otóż... Jakie badania po stracie wykonywałyście? Wprawdzie mój lekarz nie rekomendował mi żadnych badań nazywajac moją stratę incydentem, ale czuję jakiś niepokój w tym zakresie.

W tym tygodniu umówiłam się na badania w kierunku trombofili wrodzonej, bo naczytalam się że w wielu przypadkach to właśnie ona odpowiada za obumarcia płodów.

Ja mimo, że mam 2 córki zrobiłam pakiet na trombofilie i tam wyszła mi trombofilia wrodzona, także warto.

Witajcie.

Trombofilia, białko s białko c, u mnie wyższy za duże d-dimery, no i kontrola proga już na początku ciąży, fakt że robiłam go bez zaleceń lekarza bo panikowałam ale wyszło że mam problem z jego poziomem, więc nie było to nadwyraz.

Trombofilia, białko s białko c, u mnie wyższy za duże d-dimery, no i kontrola proga już na początku ciąży, fakt że robiłam go bez zaleceń lekarza bo panikowałam ale wyszło że mam problem z jego poziomem, więc nie było to nadwyraz.
O to jeszcze muszę zrobić to białko s i c 🤔
D-dimery też nie pamiętam kiedy miałam robione. Drogie są te badania?
Progesteron ostatnio miałam ok. Coś chyba 36 w 5/6 tc.

O to jeszcze muszę zrobić to białko s i c 🤔
D-dimery też nie pamiętam kiedy miałam robione. Drogie są te badania?
Progesteron ostatnio miałam ok. Coś chyba 36 w 5/6 tc.
Jak badałam miałam w normie tylko badałam jak głupia przyrost bety i progesteron. I dzięki mojej schizie trafiłam na zmniejszający się przyrost i spadek proga, a byłam już po USG, więc teoretycznie nikt już nie bada, a ja szłam z uparciem maniaka. I jak dzień później zaczęłam krwawić to badania się przydały, od razu luteina duphaston poszły w ruch ostro.

Jak badałam miałam w normie tylko badałam jak głupia przyrost bety i progesteron. I dzięki mojej schizie trafiłam na zmniejszający się przyrost i spadek proga, a byłam już po USG, więc teoretycznie nikt już nie bada, a ja szłam z uparciem maniaka. I jak dzień później zaczęłam krwawić to badania się przydały, od razu luteina duphaston poszły w ruch ostro.
Ja badalam tylko raz. Gin mówił że jest spoko więc potem już go nie sprawdzałam.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry