Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij
Woow, ale komfortJa nie po poronieniu, ale po porodzie przedwczesnym. Cala drugą ciąże panikowałam. Miałam terapeutkę pracującą też na położnictwie i mialam z nią co tydzień sesje online.
Jak coś mi się działo, albo wydawało mi się, ze się dzieje, to dzwonilam najpierw do niej, a ona pomagała mi dojśc do tego czy mi się wydaje, czy faktycznie powinien to ktoś zobaczyc, a jezeli uznawała, ze powinien, to sama dzwoniła na IP i mówiła dyzurnemu, jaką mam historię medyczną, żeby nikt mnie nie zrzucał na drzewo za same złe przeczucia.
No i finalnie nas to uratowało, bo tydzień przed porodem pojechałam na IP tylko i wyłącznie ze złymi przeczuciami. A ze przyjmowała koleżanka mojej terapeutki, to potraktowali mnie serio i okazało się, ze nad szwem okrężnym robi sie rozwarcie. Dzięki temu zdązyły zadziałać sterydy na płuca i magnez zapobiegający wylewom wcześniaczym.Woow, ale komfort![]()
Normalnie to praktycznie też nie do zrobienia, nie wszyscy lekarze nawet udostępniają swój nr telefonu, a co tu mówić o tak kompleksowej opiece.No i finalnie nas to uratowało, bo tydzień przed porodem pojechałam na IP tylko i wyłącznie ze złymi przeczuciami. A ze przyjmowała koleżanka mojej terapeutki, to potraktowali mnie serio i okazało się, ze nad szwem okrężnym robi sie rozwarcie. Dzięki temu zdązyły zadziałać sterydy na płuca i magnez zapobiegający wylewom wcześniaczym.
Byłam pacjentką ordynatora, to też swoje robiło, ale stwierdziłam, ze poruszę wszystkie sznurki, zeby czuc się w tej ciąży bezpiecznie![]()
Ja w styczniu przeszłam przez poronienie zatrzymane w 9 tc obecnie mamy 30 tcCześć, pytanie mam do kobiet które były w ciąży po poronieniu, miałam poronienie zatrzymane w marcu, 10tc, w październiku zobaczyłam znów upragnione dwie kreski na teście, aktualnie 7tc2d a ja żyje w okropnym stresie od wizyty do wizyty, u ginekologa jestem praktycznie co tydzień, jak sobie radziliście z tym strachem i niepokojem ?![]()
mam wsparcie u partnera ale tez już go męczy moja wieczna panika i strach, sam się boi ale myśli pozytywnieBardzo ważne jest też wsparcie partnera/mężagdyby nie mój Ukochany to bym u lekarz była minimum raz w tygodniu i w czasie całej ciąży przynajmniej kilka razy na IP
.
I jeszcze co... Jak najmniej czytać w internecie "co się dzieje"bo nie wszystkie przypadki są takie same, nie zawsze taki sam objaw oznacza to samo co u kogoś innego, a można się nieźle nakręcić
![]()
Nie są to łatwe do okiełznania emocje... Niepokój towarzyszy mi właściwie cały czas - a dziś jest 37tc+6. Zaczęłam od kontroli u lekarza praktycznie co tydzień, co 10 dni, co 2 tygodnie. Potem troszkę się uspokoiłam, ale przychodzą kolejne kwestie - badania prenatalne, czekanie na wyniki, itp., itd. Niełatwo było mi zacząć konkretne przygotowania, zakupy, wyprawkę...Cześć, pytanie mam do kobiet które były w ciąży po poronieniu, miałam poronienie zatrzymane w marcu, 10tc, w październiku zobaczyłam znów upragnione dwie kreski na teście, aktualnie 7tc2d a ja żyje w okropnym stresie od wizyty do wizyty, u ginekologa jestem praktycznie co tydzień, jak sobie radziliście z tym strachem i niepokojem ?![]()