• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Dziewczyny pomocy, w listopadzie poronilam 5 tc, wczoraj wyszlam ze szpitala po wywolywaniu poronienia i lyzeczkowaniu z powodu poronienia zatrzymanego. Widzialam serduszko i przestalo bic kilka dni po wizycie 😪 Pobralam material poronny na badanie genetyczne i co dalej ? Jakie badania zrobic sobie ? W tej ciazy bylam na progesteronie i acardzie 150 i nic nie pomoglo

Jakos sie trzymam dla coreczki. A powiedz mi jakie badania zrobic najpierw? Material poronny dalam do badania genetycznego i co dalej 😪

Najlepiej to dogadaj się ze swoim prowadzącym ciążę.
To on raczej najlepiej wie w co jest sens iść, jakie leki Ci potencjalnie włączyć albo które leki wymagałby potencjalnie podniesienia dawki i czy to być może, odniesie pozytywny skutek (bo i nie musi)...
Pytanie też czy badanie zarodka przyniesie jakieś odpowiedzi. Samodzielne badania - no można, ale to duże koszty prywatnie niejednokrotnie.

Hej dziewczyny niestety muszę do Was dołączyć. Ze względu na swoją swoją trudna sytuację z szyjka szykowałam się na ciążę bardzo długo pod względem psychicznym. Kiedy już sobie wszystko poukładałam to zaszłam za pierwszym razem. Od początku czułam że doszło do zapłodnienia, miałam szybko objawy. Niestety w 5+6 zaczełam krwawić i tak zaczęlo się poronienie. Na USG był pusty pęcherzyk 3mm. W poniedziałek byłam u ginekologa i jeszcze z 2 dni mogę krwawić ale już prawie cała macica pusta. Teraz mam czekać na miesiączkę i porobić wyniki TSH, prolaktyna i progesteron. Dodam że mam hashimoto. Od niedawna przyjmuje leki na tarczycę. Jeśli wyniki będą ok to możemy się starać od następnego cyklu. Posiadanie 2 dzieci to moje wielkie marzenie a ta droga jeszcze bardziej się wydłużyła ☹️

Najlepiej to dogadaj się ze swoim prowadzącym ciążę.
To on raczej najlepiej wie w co jest sens iść, jakie leki Ci potencjalnie włączyć albo które leki wymagałby potencjalnie podniesienia dawki i czy to być może, odniesie pozytywny skutek (bo i nie musi)...
Pytanie też czy badanie zarodka przyniesie jakieś odpowiedzi. Samodzielne badania - no można, ale to duże koszty prywatnie niejednokrotnie
Przyszly wyniki plec meska , trisomia 16 chromosomu

reklama
Dwa miesiące temu poroniłam w 7 tygodniu ciąży. teraz znowu sie staramy. Chciałam zapytać cz ciąża po poronieniu jest możliwa bez rzadnych komplikacji? Czytrzeba jakoś specjalnie uwazac? Bardzo pragne dziecka a jednoczesnie troche sie boję, że będę za bardzo sie wszystkim przejmowac i będe się wszystkiego bać.
Myślę że wszystko zależy od tego z jakiej przyczyny straciłaś dziecko. Ale ogólnie możesz się znowu starać. Dla pewności najlepiej zapytaj swojego lekarza, który potwierdzi to po wykonaniu badań. Czasami jest jakiś problem z endometrium i dlatego następuje zatrzymanie rozwoju zarodka i wtedy najlepiej najpierw je wyleczyć żeby zapobiec niepotrzebnym nerwom powodu braku powodzenia.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry