gosiulek73
mama K&K&A
Niestety zespół antyfosfolipidowy jest częstą przyczyną poronień,wczesnych porodów.Kiedy się wie że go się ma to jest ok i własciwie w 100% jest pewność że dzieciątko urodzi się w terminie. Ważny jest dobry lekarz.

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)

Sama nie wiem co mam teraz mysleć... tak bardzo chcemy mieć dziecko ale teraz się boje jeszcze bardziejulzyło mi bo wiem co sie dzieje...mam nadzieje ze teraz się mna zajma i beda leczyc...
Majra dziękuję za odpowiedź. A te badania robi się z krwi??? I ile się czeka??? Bo mój ginekolog wspominał o tym ale stwierdził że skoro mamy zdrowe dziecko a u nas w rodzinie nie było żadnych chorób genetycznych to nie jesteśmy obciążeni i po prostu miałam pecha dwa razy pod rząd. Ale myślę o tym....Z jednej strony chce spróbować trzeci raz już bez badań, na luzie a z drugiej strony boję się przechodzić to kolejny raz bo nikt nie zagwarantuje mi że historia się nie powtórzy...
Karola a Tobie wyszło coś z tych badań genetycznych ni etak??? I jak wyszło że masz brać acard??? Bo ja zrobiłam badania na p/ciała antyfosfolipidowe i czekam właśnie na wynik - może jeszcze w piątek zadzwonię. Pytam bo nie wiem czy mogę tak sama z siebie brać acard?? I czy jeśli zajdę w ciążę to dalej go biorę???
Kurcze a z tym skierowaniem to myślę że u mnie nie będzie problemu ale niestety mój mąż przyjeżdża raz na miesiąc do Polski i może być problem z umówieniem tej wizyty.
za 1 razem moge urodzic zdrowe,ale moze za 3 juz bedzie wlasnie obciazone wada...bo badanie kariotypu ma na celu przeanalizowanie twoich i meza geow od waszego urodzenia az do smierci i nikt nie da ci gwarancji na to kiedy akurat urodzisz chore dziecko...tak nam to wtedy wytłumaczył i nie powiem bylam w szoku...bo to jest jak rosyjska ruletka...ale na szczescie badania wyszły prawidłowo.wiec nie wiem moze porozmawiaj z lekarzem przeciez wypisanie skierowania nic go nie kosztuje,albo idz do innego...u mnie najwidoczniej jest cos nie tak z przepływami skoro biore te leki i jest oki,a jak nie bralam to dziecko umieralo...mam nadzieje,ze bedzie dobrze do konca...a i acard bierzesz tez w ciazy...do samego konca tak mi powiedzial lekarz.clexane tez do konca. 
Tymczasem niech odpoczywa i zajmuje sie Karolinka!!
Teraz beda mi robić nastepny test krwi za 3m-ce... teraz mi nie dali żadnych leków...i ja nie wiem czego mam sie teraz spodziewać...Staram sie myslec pozytywnie... ale naczytałam sie o tym sydromie troche i sie przestraszyłamniewiem czy odrazu nie powinni mi jakis lekow podać a nie czekac nastepne 3m-ce ;(