reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ciąża Po Poronieniu

angel kochana to była dopiero moja druga owulacja w tym roku, wcześniej pęcherzyki 2 miesiące z rzędu nie pękły po #, kupiłam ostatnio 2 opakowania clo jakbym wiedziała, że znowu się nie uda. Przejdzie mi kochana, przejdzie i będę znowu sobie toczyć swoją wojenkę, jak jest owu to zawsze cień nadziei będzie. A co z Twoimi @? Pisałaś, że miałaś dopiero jedną po #, bierzesz na to jakieś leki? Zawsze tak miałaś?

Endi nie widzę żadnego związku pomiędzy clo a pustym jajem płodowym, clo jest jednym z najłagodniejszych wspomagaczy ( oczywiście są gonadotropiny w zastrzykach ale też nie kosztują jak clo 25 zł tylko 150-180 zł za zastrzyk a trzeba ich kilka) a puste jajo to najczęściej efekt błędu genetycznego ( nie piszę tu o chorobach i zakażeniach współistniejących), zarówno plemnik jak i jajo mogły być niepełnowartościowe lub też kopiowane DNA zarodka miało wady lub błędy które nie pozwoliły mu się rozwijać. Owszem, ciąże stymulowane są ciążami zwiększonego ryzyka ( po pregnylu częstsze są krwawienia) ale ma to związek z tym, że często stymulowane są kobiety, które nie mogą naturalnie zajść w ciążę ze względu na własne zaburzenia hormonalne w organizmie i to one a nie clo są zagrożeniem dla ciąży. życzę powodzenia:tak:

Ostatnia edycja:
reklama
plenitude nieregularne od kiedy pamietam mialam przed I ciaza rowniez:tak:teraz ostatnio spozniala mi sie krotko okolo tydz jak dla mnie to malo ale teraz po tym poronieniu to nie wiem jak bedzie:-(znowu moglo wszystko sie po kićkać,niby taka ma uroda.Wiesz ja mialam po poronieniu jak minely 4 tyg lekkie krwawienie ale takze byly wieksze skrzepy wiec gin mowil ze macica mogla pozostałości oczyszać,wiec jesli to bylo zaliczone do poronienia to nie licze tego jako @ teraz mialam juz normalna.Tyle trwala co zawsze i wynika ze teraz powinno byc oki,no zobaczymy;-)Ale teraz z kolei znow czekam mialam 21maja a narazie nic sie nie zapowada....

Ostatnia edycja:
Plenitude slonce moje, trzymaj sie, bo walczyc trzeba do konca. Zobaczysz, ze ta walka przyniesie ci nieopisane szczescie, trzeba sie tylko uzbroic w cierpliwosc.
Zjola, oj nie latwo tak przestac, nie latwo...Jak sie czujesz???
Angel czuje sie zeschizowana na maksa. Oprocz tego, ze ciagnie mnie brzuch tak po bokach to nie mam zadnych objawow. Wczoraj beta wyszla 469. Jutro mam wizyte z lekarzem i polozna (bez badania usg) i zobaczymy jak to dalej bedzie.

Plenitude kochana przytulam;* Ja teraz czekam na okres bo chyba w tym cyklu znów miałam bezowulacyjny... Jedyny cykl który miałam zajebisty to zaszłam w ciążę reszta niepewna w większości była... Czekam do nastęonego cyklu jak owulacja z pięknym skokiem i śluzem się nie pojawi to idę do gina po jakieś leki...
Nie dość że bezowulacyjne to jeszcze jakie długie mam teraz te cykle;/

motylek kochana wiem,ze bys chciala...bedzie ci to dane:tak: kurcze no wlasnie niby mam troche czasu jesio,ale z moimi problemami to sie boje,ze moze sie w kazdej chwili cos stac i nie zdaze...anilek no wlasnie takie jest to forum.zbiorowisko wszystkich kobiet na roznych etapach zycia...ale kazda z nas daje drugiej nadzieje...as ale ona fajna...a jakie długie ciemne wloski ma:-) gatto to zes myszce napisała:-D:-D plenitude...:-(

Gatto dzięki, pewnie mnie już znasz troszkę :-), ja w dniu testu nie funkcjonuję normalnie, mega dół, ale się podniosę, zawsze mam taki schemat. czekam z niecierpliwością na Twój piękny suwaczek i będę Ci kibicować aż małe Gatciątko się urodzi :-):tak:

angel czy robiłaś badania hormonalne? Cykle masz jakiej długości? Ja swoje cykle mam tak normalnie po ok 60 dni i lekarz powiedział, że są w 99% bezowulacyjne czyli muszę brać leki bo inaczej mogę mieć marne szanse na dzieci. Dlatego dał mi duphaston i biorę go cały czas w 2 fazie cyklu i dzięki niemu jak nie ma ciąży to wyściółka macicy się złuszcza i jest nowy cykl i szansa. Więcej cykli w roku to więcej szans na ciążę. :tak:

Aniunnia Twoja koleżanka ma tak jak ja bo też miałam takie cykle, ostatni taki gigant to @ w listopadzie a potem następna w marcu (parę lat temu przed rozpoczęciem leczenia).... a teraz dzięki lekarzowi mam co 28- 29 dni.. Niech ona idzie do lekarza bo takie cykle bardzo obciążają organizm i powodują dodatkowe kwiatki typu nadżerka na szyjce wielkości opuszka kciuka ... Piszę to od siebie bo to doskonale znam

Martussia masz rację, idź do gina czasem dużo nie trzeba do szczęścia :tak: a poupominać się u lekarza o swoje to nic złego.

Ostatnia edycja:
gatto oooo to super betka rosnie a to naturalne ze tak ciagnie,najwazniejsze ze sie udalo daj znac jak bedziesz po wizycie trzymam mocno kciuki&&&&&&&& plenitude ja jak bylam u niego bo chcialam zajsc w I ciaze to mial mi dac na hormony a ze pozniej zaszlam to powiedzial ze jest oki i nie ma potrzeby nie az tak dlugich cykli nie mam czasem sie tam zdarzylo ale teraz to byly takie wmiare opóznienia.Sama nie wiem wiesz co o tym myslec czy taka ma uroda czy cos nie takkk.Moze pomierze tempke i zobacze czy jest wogole skok.

Ostatnia edycja:
Mootyleek- nie dziękuję ;-)
Plenitude- strasznie mi przykro mój też był negatywny ,a @ nadal nie ma no nic czekam do jutra jak nie będzie to powtarzam wiesz mi pierwszy test ciąży nie wykrył może dlatego ,że słaba była...
As- śliczności schrupałabym ją
:-)
A my z M poszaleliśmy wczoraj i było trochę krwi na wkładce tzn takie różowe myślę sobie będzie @ , a dziś cisza tzn wstałam rano i coś pociekło i myślę o! @ wycieram ,a tam taki biały śluzek i nic poza tym no nic czekam dalej.

reklama
Karola my sie z Myszka znamy i kochamy i mysle, ze sie nie obrazi;-)
Plenitude wiem i wiem tez, ze za chwile sie podniesiesz i bedziesz smigac! A na Gattino czekam, czekam...:happy:
Kobietko tez mialam taki bialy sluz, a wlasciwie mam, a co to moze oznaczac domysl sie sama:tak:

Ostatnia edycja:
Do góry