• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża Po Poronieniu

anty teraz to już wiem sama żałuje tylko, że wcześniej jej na tyle nie poznałam żeby jej nic nie mówić o tym a dzięki temu zrozumiałam że lepiej jest mieć 10-ciu kumpli niż jedną przyjaciółkę. Z nią teraz już nie utrzymuje żadnych kontaktów i dobrze mi z tym skoro nie potrafiła tego zaakceptować to jej problem nie mój.

reklama
hona i to najważniejsze jest.Męża szukamy dla siebie a nie dla innych,jeśli wam ze sobą dobrze to inne rzeczy przestają mieć znaczenie.Ja raczej do tych wygodnych należę niezbyt skorych do poświęceń,swojego czasu antymałżeńsko nastawiona,więc związek z Polakiem mnie przerażał,a co dopiero z cudzoziemcem:-)Ja też nie dam sobie w kaszę dmuchać i najczęściej to m musi ustąpić,a mężczyźni z tamtej kultury przyzwyczajeni są do swojej dominacji,dlatego napisałam,że raczej nie zaryzykowałabym...
karola bo pypcia tu zaraz dostaniemy...
marta i dobrze,że ją olałaś.Ja też miałam taką kuzynkę-przyjaciółkę (pisałam już wcześniej,wiec szkoda słów:-)),tylko że jakoś oznaki przyjaźni zawsze były z mojej strony,panna wykorzystywała mnie na całego a jeszcze miała czelność napisać,że zawsze byłam egoistką,w końcu się postawiłam i dobrze mi z tym."Boże chroń nas od przyjaciół,z wrogami poradzimy sobie sami";-)

ojej dziękuję za tyle ciepłych słów to dużo dla mnie znaczy bo ja wrażliwiec jestem :tak:
wiecie część znajomych się ode mnie odwróciła po chorobie nie reagują na żadne wiadomości na fb czy gg i jest mi przykro z tego powodu ,ale to widocznie nie byli znajomi warci mojej uwagi i tak do tego podchodzę zostały mi 3 koleżanki takie od serca i dobrze bo wiem teraz na kogo mogę liczyć.No i mogę liczyć na Was ,a to bardzo dużo mi daje dużo siły i wiary w ludzi.
dziś sobie pospałam ,a zaraz się biorę za zupkę jarzynową.

z niektórymi "przyjaciółmi" tak bywa, a co się takimi przejmować, nie są tego warci. Ja już po obiadku, kotleciki, ziemniaczki i marchewka z bułką tartą. Zrobiłam też przecier , teraz czeka aż zapakuję w słoiki, będzie pyszna pomodorówka zimą:-D

Hej Dziewczyny, mam taki tyci malusi problemik, fajnie byłoby jakbyście napisały co o tym myślicie. Otóż od około 4 dni moje krwawienia się bardzo zmniejszyły. Są malutkie, ale nie nie brązowe tylko to jest taka "żywa" krew. W związku z tym, że mój lekarz jest na urlopie 6 dni temu pojechałam do szpitala żeby zobaczyli jak się w dole spawy mają. Pani doktor po usg powiedziała, że jeszcze się samo nie oczyściło, ale zostało już bardzo malutko (nawet dała zdj usg żebym porównała sobie ze wcześniejszym), dlatego mam poczekać do następnego okresu i po nim iść do kontroli. Że do okresu albo przy okresie powinno spłynąć już wszystko. No i tak cały czas krwawię/plamię po troszeczku. Dodam, że gorączki nie mam a i zapachy są zupełnie normalne. Tylko wczoraj dostałam mocnych bóli w podbrzuszu. Przeciwbólowy pomógł. Dziś poszłam do ginekologa, nowego. Powiedziałam mu jak wygląda sytuacja, pokazałam mu wszystkie badania, łącznie z usg tego ze szpitala. On mnie zaprosił na fotel i zbadał, ale nie zorbił usg... Przepisał mi tabl antykoncepcyjne na zahamowanie krwawienia, dał skierowanie na betę i kazał przyjść we wtorek.
Przyszłam do domku, zaczęłam rozmyślać i stwierdziłam że jestem w kozim zadku... No bo okres miał przeczyścić wszystko a antykoncepcyjne hamują okres a powodują tylko krwawienia z odstawienia. No i nie wiem co zrobić, nie wiem czy się oczyściło nie wiem NIC...

Ilii jak to usg nie zrobił??Chyba wtedy wiedziałabyś dokładnie na czym stoisz...Ja zaczęłam krwawić 8 sierpnia,trafiłam do lekarza i zarodka juz nie było widać...Krwawiłam długo,ale później już bardzo skąpo,kolejne dni były już z brązowym plamieniem,a dopiero dzisiaj mam o wiele jaśniejsze,więc mam nadzieję,że jeszcze chwilka i będę miała spokój. Wczoraj miałam nawet mega ból jajnika a dzisiaj bardzo dużo śluzu...Chyba zaczyna dziać się pozytywnie i wszystko tam wraca do normy.

czesc dziewczynki..,.

Wczoraj bylam na usg jamy brzusznej.. Wiecie...im dłuzej tu jestem tym nowsze schorzenia mi wymyslają... Okazało się ,że mam kamyk w woreczku żółciowym..No to mnie pocieszyla.. Czeka mnie operacja po porodzie..
Dzis na obchodzie ordynator znowu sie ze mnie usmial, że znowu nowa rzecz sie okazuje.. Poza tym nawet nie wspomnial o moim wysjciu.. Takze jeszcze pewnie posiedze.. Choc jutro mam miec powtorzone badanie krwi na ta wątrobę,... Aaaa na usg wyszlo, że watroba w porzadku i nie zaobserwowano cholestazy.. No to ja nie wiem jak to jest , bo tu mi powiedzieli,ze mam po tych probach wątrobowych.. Strasznie ciezko się tu lezy, bo są niemiłosierne upały..

Pozdrawiam wszytskie gorąco...

Iliii ja na twoim miejscu poczekałabym do @ i wtedy po @ usg.
Ja jak byłam na usg 2 tyg po zabiegu też nie byłam dokładnie oczyszczona , do konca mialam sie oczyscic przy @.... nie brałabym antyków i tyle...

aniunnia kamyk na woreczku spokojnie poczeka, ni stresuj sie tym... urodzisz i bedzie dobrze,a jak bedziesz gotowa to kamien usuną Ci laparoskopowo...

kobietka damy rade... ja też lecze nerwice, ale w sumie mam malusie dawki leków i dałabym rade i bez nich.. :)

a ja mam 4 dzien mega @, zalewa mnie dosłownie... hehs.. dziwnie tak, ze tak mocno i tyle tej krwi przy normalnym @.... grrr...

Marta, ludzie maja nasr...e w temacie leczenia u psychiatry lub terapii. Swego czasu leczylam depresje - bylo podbramkowo, na szczescie bylam na tyle swiadoma problemu ze sie w pore zglosilam po pomoc. W tym czasie stracilam troche znajomych. Czemu? A zrozumialam po spotkaniu kolezanki, ktora zwyczajowo spytala mnie gdzie pedze. Powiedzialam ze do lekarza. A co ci? A berecik sie poryl, lecze sie u psychiatry. Ty?? Ano, ja - kazdemu sie zdarzy. Faktem jest, ze zawsze sprawialam wrazenie osoby niezatapialnej, pogodnej, z poczuciem humoru, wrecz "sciany placzu" dla zyciem steranych. Z ta kolezanka, choc wydawala sie bliska, kontakcik sie "tak jakos rozmydlil". Przyznac sie w naszym kraju ze korzysta sie z pomocy psychiatry, to trzeba miec odwage. A kobietke podziwiam za swiadomosc problemu - moja bratowa jest chora, ale ambitnie temu zaprzecza, mimo kilku hospitalizacji. Jak cos to ona ma "problemy neurologiczne" - dzieki zaprzeczaniu praktycznie niemozliwa jest terapia inna niz farmakologiczna. Po znajomych ktorzy uznali ze "z wariatka nie beda sie zadawac" po prostu spuscilam wode - nie byli warci spluniecia.
Nisiao, nie wiem jak to jest tak naprawde z tabletkami, teraz mialam dostac tabletki, ale w szpitalu, tuz przed podaniem powiedzieli mi ze "to jest za male" i musi zejsc samo. Blad pomiaru na scanie bo okazalo sie ze ciaza byla w normalnym rozmiarze jak na 12 tydzien, ale rybka z tym. Z tego co mowili w szpitalu, to pigulki podaja jesli ciaza ma okreslone wymiary, a jak jest mniejsza to nie.
Hona, Afganistan znam z TV - to piekny kraj, choc niewiele o nim wiem. Tyle co z Nationala, ale gory tam piekne, choc klimat surowy. O ludziach czytalam sporo i wiem ze jak wszedzie sa rozni, sa wspaniali i sa nikczemni obok nich. I wiem ze zycie tam trudne bo wojny a i natura nie rozpieszcza.
Anty, w UK czeste sa zwiazki Polek z Kurdami... No, bywa roznie, roznice kultur sa ogromne, ale to jest do pokonania jesli dwoje ludzi tego chce.
Kobietko, "choroby duszy" przewaznie dotykaja ludzi wrazliwych. I kolko sie zamyka bo tym latwiej zranic.
Ilii, nie ma pomyslu...
Aniunnia, bo Ty jestes jak ten klejnot - im dluzej sie przygladac, tym wiecej mozna zobaczyc.;-)

A! Mam "appointment" do gina. Nie wiem czy chodzi o badania przyczyny poronienia, czy kwestie "co dalej", ale przyszedl list z terminem na 07.10. Bedziemy wiedziec...

Ostatnia edycja:
reklama
hej kochane,

wpadnę na dłużej wieczorem może... póki co siedzę zaryczana, bo byłam u gina na nfz, żeby mi dał skierowanie na toxoplazmozę-przy okazji zrobił mi usg-endometrium mam 4 mm, powiedział, że jak za 2 miesiące dostanę @, to będzie dobrze, jak nie dłużej.. oglądał moje jajniki i jak zobaczył lewego, to powiedział: ja pierdziele, ale tragiczny! potwornie wygląda, jak sito..."... załamałam się zupełnie...

czy jest coś, co może wpłynąć na odbudowę endometrium i zwiększyć jego grubość??

odechciało mi się wszystkiego, wszystkie moje dobre myśli, które starałam się wmawiać sobie jak mantrę, runęły... odebrał mi nadzieję...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry