• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża Po Poronieniu

ilii a czy nie jest przypadkiem tak,że po odstawieniu tabletek antykoncepcyjnych pół roku trzeba odczekać za starankami? Już nie raz o tym czytałam...
aniunnia bo to jest jak z samochodem w warsztacie-jedziesz na naprawę drobnostki,a każą ci wymienić pół auta:-) trzymaj się dzielnie,najważniejsze że z dzidzią ok
karola więc jednak słusznie cię podejrzewałyśmy?:-) MEGA GRATKI!!!!! Ale słodziak.A jakie włosiska ma! No takie wieści to ja mogę czytać codziennie:tak::-D.Jeśli chodzi o wagę to ja miałam 2400,a teraz 170 wzrostu i ciągle uważam,że kilka kilo za dużo;-)
joaro ja #miałam ok.18.00,rano miałam brudny wkład,ale później w miarę czysto,krwawienie nasilało się w miarę wysiłku,ale generalnie zawsze wystarczała mi cienka podpaska.
majra leż grzecznie kochana jak lekarz każe,dzieciątko w domu poczeka;-)i nie strasz więcej krwawieniami,proszę!
magda_88 witaj.Przykro mi strasznie z powodu którego tu trafiłaś:-(.A zasady są proste:każda pisze co jej na sercu leży...Tu każda każdą rozumie...
basia_sz nadzieja to bardzo dużo &&&&&&&&&&&&&&&
Ewcik gatto też lamentowała o niedrożnym kanaliku a zobacz jaki fajny gattino jej teraz rośnie.Głowa do góry-cuda się zdarzają!!!

reklama
magda- witaj
[*]

basiasz- bardzo ładne zdjęcie do albumu

u mnie rewelacji ciąg dalszy, otóż od środy badało mnie kilku lekarzy, opis szyjki- szyjka gładka u ujścia rozwarta na 1,5 cm, dzisiaj badanie- polip na szyjce macicy, nosz kurna od wczoraj się zrobił???? czy reszta lekarzy zapomniała okularów??? chociaż z tego co przeczytałam to polip może powodować plamienia, a krwawienia tylko kontaktowe np po badaniu, ach tylko się wkurzam, wiecie coś na ten temat???

kochane ja z nowymi wieściami.. Dzis pobrali mi krew.. Bylam tez na badaniu ginekolog. Tam wszytsko nadal pozamykane... Pozniej ordynator przyszedl z wynikami.. Bogu dzięki te enzymy spadaja.. W niedziele powtorza badanie..jesli bedą nadal spadkowe to w poniedzialek wyjde do domu.. Ale to juz tak, ze bede tu wracac.. dom - szpital i tak na zmiane.. Dobre i to..
Trzymajcie kciuki.. Tak sie uplakałam od rana a tu dobre wieści.. Dzięki , że jesteście ze mną..
Buziaki...

Majra ja tez cos na ostatnim badaniu usłyszlam o polipie.. ale nawet nie pytalam co to i czy to zle.. Nic wiecej o nim nie wspomnial to chyba niezagraza...

Aniunnia- no to dobrze , kamień spadł Ci pewnie z serca , niech te paskudy spadają najważniejsze ,że nie jest tak źle jak się wydawało , trzymaj się kochana całuję :*
Majra- to może to od tego właśnie kurczę nie wiem nic na ten temat ,ale pogooglam
Wyczytałam ,że jeśli polip jest mały to nic się z nim nie robi i ,że może powodować krwawienie właśnie w czasie ciąży

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Cześć Wszystkim, jestem mamą dwójki dzieciaków, córka 12l, synek 2,5 roku i mamą Aniołka 03.08.2012.
Chciałam zapyać jakie witaminki bierzecie po poronieniu a przed następną ciążą. Wyczytałam że najważniejsza jest wit E i tu dawki az od 200IU=134mg np. firmy Solgar no i ten kwas foliowy oraz cynk i selen, zarówno dla nas i jak i dla mężów. Ginekolog mi zezwolił na wit E ale mowil zeby porównac dawkę do tych witamin ciazowych a tam jest 10 razy mniej. W artykule ponizej jest mowa o 200IU-do 400IU w przypadku wczesniejszych poronien. I teraz sama nie wiem jakie witaminy zażywać. Może takie dawki się zażywa tylko do pozytywnego testu ciążowego albo do owulacji a potem witaminy ciążowe?

tu macie artykuł:
Witamina E- ta od spraw bardzo osobistych.

proszę o komentarze.

Czesc, Koniczynko... W sumie wiem ze kwas foliowy koniecznie, ale ten artykul o wit. E jest ciekawy. Poronilysmy w tym samym czasie... Cynk i selen to raczej facetowi sie daje - wspomaga meskie sprawy, o zastosowaniu dla kobiet nie slyszalam, natomiast przy okazji staran zawsze stosowalam kwas foliowy i olej z wiesiolka.

Koniczynko - szczerze nie wiedziałam ,że witamina E może mieć taki wpływ na płód jest to dla mnie nowość i nie omieszkam porozmawiać o tym z moim lekarzem może to faktycznie działa i pomaga , tak w ogóle to przykro mi z powodu Twojej straty zapalam światełko (*), miło by nam było gdybyś z nami została:)

Ja zawsze stosowałam Witaminy dla ciezarnych plus kwas foliowy a moj M salfazin na wymian z androwitem , kwas foliowy i mace. To byly te syntetyczne witaminy z apteki, ale tez bylismy mlodsi, 20 lat przy corce i 29 przy synku, teraz mamy 33 i 34 lata i nie udało się, od poczatku byly plamienia i werdykt ksztalt nieregularny, serduszko przestalo bic, zabieg.
Teraz chce wszystko zrobic zeby bylo dobrze, dlatego chce zamienic witaminki na naturalne albo solgar albo calivita, chyba solgar lepszy, ale nawet oni te ciazowe maja w malych dawkach, jak chce tak jak w artykule to musze sama skomponowac. Wydaje mi sie ze bcomplex 50 solgar(ta juz jest kwas foliowy) plus wit e, wit c i chyba ten cynk i selen, podobno u nas tez wazny, ale jak pytalam gina to on sie nie zna na dawkowaniu. To juz nie wiem kogo ja mam pytac, no i czy potem przejsc na te witaminy dla ciezarnych z malymi dawkami jak juz sie uda? Przydalby sie jakis dobry lekarz co sie zna na naturalnych witaminach. Gdyby nie to poronienie to bym tak nie szperala, ale teraz zalezy mi na zminimalizowaniu ryzyka poronienia a to wlasnie daje witamina E, tylko kto tu sie moze znac na dawkowaniu? Lekarz rodzinny? Endokrynolog? Bo gin mi nie powie.

no i oczywiscie tez bralam oeparol do owulacji:)

pewnie zostane, bo co mam lepszego do roboty, umartwianie sie nad soba w czasie zwolnienia lekarskiego.
jak bede miala sile to napisze moja historie , ale z grubsza to ciezko z powodu utraty maluszka, ale juz rycze tylko jak musze o tym mowic. jak nie musze to jakos moja psychika nie pozwala mi sie umartwiac. To byl 9ty tydzien ciazy a ja sie czulam jakbym juz je od dawna kochala.
Szpital potraktowal mnie paskudnie, odeslali do domu z tabletka poronna gdzie stracilam przytomnosc z bolu w domu. No a potem byl zabieg. Jestem slaba ale mimo wszystko szukam teraz co zrobic zeby bylo dobrze. Chce pochowac mojego maluszka wiec czekam na wyniki badania genetycznego kosmowki zeby mi podali plec a moze tez uda sie ustalic przyczyne.
Zaszlam w ciaze w 1szym cyklu na mieszance ojca klimuszki nr 1, zreszta tak jak poprzednio(wtedy w drugim cyklu) ale tym razem ciaza byla slaba.

reklama
Koniczynko - nie wiem jak to właśnie z tymi dawkami jak to sobie ustawić kurczę lekarz powinien się na tym trochę znać nie mam pomysłu kto Ci może pomóc w tej kwestii , bardzo mi przykro ,że tyle przeszłaś ja też nie miałam wesoło zabieg na żywo i w ogóle koszmarnie wspominam.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry