pleni ja całą tą ciążę miałam dwa terminy porodu 17 i 21, wszystkie pomiary prawie cały czas wskazywały na 17 a widzisz mała ciągle siedzi w brzuszku

jejku ale sie cieszę i mocno mocno trzymam kciuki &&&&&&
czarna ty masz dzis wizyte czy cos pokićkałam, jestem zakręcona jak ruski kołowrotek w oststnich dniach, ale trzymam kciuki i tak za was mocarnie &&&&&
karolka dziekuję u siostry ok pokarm ma a nawet dużo ale odciąga od jakiegoś czasu laktatorem i podaje małemu z butelki z domieszką zageszczacza wg polecenia pediatry żeby mu sie ąż tak nie ulewało, cycka daje mu w nocy ale raczej jako usypacz niż kolacyjka bo mały przy piersi szybciutko zasypia. Od kilku dni mały robi tylko 1 kupke dziennie, choc nie ma płaczu po minkach i prężeniu sie widac że go to dręczy .... byc może to wina tego zageszczacza .... ale wypija równiez herbatke koperkową, wiec nie wiadomo o co chodzi ważne że kupka dziennie jest, w piatek maja wizyte u lekarza to sie moze czegoś dowiedzą
nic kobietki

ja sie zmywam, od tego czasu jak zasnełam w oczekiwaniu na kolejny skurcz tj w niedziele przed północą .... echo dosłownie nic, mała daje o sobie znac ale bardzo delikatnie, ja czuje sie ok, co jakis czas cos mi sie tam ulewa, ale czop nie odchodzi wiec wygląda na to ze będe czekać w szpitalu na rozwiazanie
nie wiem czy dam rade jeszcze dzis zagladnąć bo troche trzeba jeszcze zrobić a wstałam dziś bardzo bardzo późno i pewnie bedę miała dziś znowu setke telefonów i smsów od rodzinki i znajomych czy coś sie dzieje hehe, tak mam od kilku dni, jak nie goscie to telefony, smsy, e-maile

pewnie przez ten termin z 17 którego sie trzymaliśmy

teraz kazdy se mysli ze został pominiety w rozgłaszaniu dobrej nowinki hehe
także jakbym nie dała rady zaglądnąć, dziś bo jutro pewnie bedę w panice to wolę nie obiecywać na 9 w szpitalu ...., a że nie bedę miała dostepu do BB
życzę wszystkim
spokojnych, radosnych i pełnych nadzieji Świąt wszystkim oczekującym na rozwiązanie lekkiego porodu i przedewszystkim bezproblemowego, wszystkim zafasolkowanym duzo zdrówka dla nich i ich maleństw - żeby spokojnie czekały w waszych brzuszkach do terminu porodu i zdrowiutko się miały, dla oczekujących na zielone światełko i dwie kreseczki cierpliwości, spokoju i duzo wiary i oczywiście maleńkiego serca lub serduszek które będą biły w takt waszego przez kolejne 34 tygodnie, przesyłam wam na gwiazdke ostatni raz już chyba ciążowe fluidki ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~niech nikomu nie zabraknie 
więc zmykam proszę o kciuki
papa