• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Pleni nie wiem co napisać.. ale aż poczytałam o tym na jakiś forach i jest ogromna liczba kobiet, którym test PAPPA wyszedł pozytywnie, lub dopiero amniopunkcja wykazała, że dzieciaczek jest zdrowy!! Proszę nie zadręczaj się, musi być dobrze!!!! Wszystkie będziemy trzymać kciuki i modlić się o Ciebie i Twoją dzidzię :* była tak wyczekana, że musi być zdrowiutka!!!!!!

reklama
Plenitude.... kochana nie wiem co napisac, ale narazie spokojnie, jest coś takiego jak błędy pomiaru, czasem maluszek sie tak ułozy, ze pomiar źle wyjdzie... spokojnie... ja zaciskam kciuki...
Lekarz powinien Ci powiedziec co podejrzewa.... bo jesli jest tylko powiekszona przezierność karkowa , a jest kość nosowa, serduszko prawidłowo zbudowane to moze nic nie znaczyc...

Mysiak ma rację, to że przezierność wyszła podwyższona nie musi nic znaczyć. Na choroby składają się różne czynniki..
no ale odrzućmy złe myśli!! Pleni będzie miała zdrowego dzieciaczka!!!

Pleni a lekarz nie powiedzial nic konkretnego, co podejrzewa? u mojej kolezanki tez rozne zle rzeczy podejrzewali,test pappa wyszedl zle a okazalo sie po amniopunkcji,ze wszystko w porzadku. Wierze,ze u Ciebie tez bedzie dobrze.

Pleni jak wszystkie tutaj mam nadzieję że doszło do pomyłki i dalsze badania tylko to potwierdzą.
I potwierdzam żebyś spróbowała się niestresować, aby nerwy nie zaszkodziły dzieciaczkowi.
Trzymaj się kochana i wiedz że tu wszystkie trzymamy kciuki i szturmujemy modlitwą aby wszystko było dobrze...

Powiedział, jest ryzyko chorób genetycznych, wymienił zespół Downa, Edwardsa itd.. ten pomiar był na świetnym sprzęcie u prywatnego lekarza, byłam na wizycie godzinę. mierzył maluszka najpierw przez brzuch a potem transvaginalnie. to z pewnością nie jest błąd, sprawdzał kilka razy, sam powiedział, że musiał się upewnić.

widziałam jak maluszek się rusza i pływa, jak macha do mnie rączką. nie umiem się tym cieszyć, czuję się jak skamieniała

Ostatnia edycja:
Ale kość nosową dziecko ma???Mówił coś??Pleni reszte potrzebnych badań musisz jeszcze przetrwać,wszystko się wyjaśni,zobaczysz.To tylko cholerna maszyna i lekarz człowiek,który też mógł coś spierd...

kość nosowa jest, serce czterokomorowe czyli wygląda ok, crl 5,4, to jest ok. sprzęt ma świetny, chyba jeden z najlepszych w ZG o ile nie najlepszy. zapytałam go czy mam się już denerwować, odpowiedział, ze rokowanie jest złe, nie sądzę by się mylił. wynik testu pappa za 3 tygodnie.

reklama
A dlaczego na ten wynik masz tak długo czekać????Ja miałam po tygodniu! Cos mi tu nie gra,zobaczysz,że najemy się strachu a juniorek będzie cały i zdrowy!!!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry