• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża Po Poronieniu

małgonia tak, stosuje się takie szczepionki z różnym skutkiem, a przeciwłożyskowe są przy poronieniach bo łożysko zaczyna się tworzyć wcześniej a działać ok 12 tygodnia, czyli mogą prowadzić do poronień nawet jeśli jest to wczesna ciąża i w nawykowych nie są rzadko spotykane. te wredne potwory potrafią w prawidłowej ciąży zabić dzieciaczka ok 7-8 miesiąca..

karłaczek to tzw. bakteria kałowa, żyje u człowieka w przewodzie pokarmowym, zakażenia pochwy i pęcherza oraz cewki mogą być groźne dla zdrowia a dla płodu tym bardziej. bierz po kuracji jakiś probiotyk doustnie lub dopochwowo z bakteriami kwasu mlekowego, nigdy - bardzo ważne - nie podcieraj się po siusianiu do przodu ale bezwzględnie zawsze do tyłu (żeby bakterie kałowe nie doprowadziły do zakażeń pochwy i pęcherza moczowego) oraz postaraj się ograniczyć noszenie stringów - one przylegają często do okolic odbytu i podczas zmiany pozycji ciała przesuwają się mogąc przenosić masę bakterii w okolice wejścia do pochwy ( ja całkowicie zaprzestałam używania stringów po rozmowie z lekarzem na temat nawracających infekcji pochwy i mam względny spokój ). postaraj się wyleczyć to paskudztwo.

Ostatnia edycja:
reklama
małgonia tak, stosuje się takie szczepionki z różnym skutkiem, a przeciwłożyskowe są przy poronieniach bo łożysko zaczyna się tworzyć wcześniej a działać ok 12 tygodnia, czyli mogą prowadzić do poronień nawet jeśli jest to wczesna ciąża i w nawykowych nie są rzadko spotykane. te wredne potwory potrafią w prawidłowej ciąży zabić dzieciaczka ok 7-8 miesiąca..

karłaczek to tzw. bakteria kałowa, żyje u człowieka w przewodzie pokarmowym, zakażenia pochwy i pęcherza oraz cewki mogą być groźne dla zdrowia a dla płodu tym bardziej. bierz po kuracji jakiś probiotyk doustnie lub dopochwowo z bakteriami kwasu mlekowego, nigdy - bardzo ważne - nie podcieraj się po siusianiu do przodu ale bezwzględnie zawsze do tyłu (żeby bakterie kałowe nie doprowadziły do zakażeń pochwy i pęcherza moczowego) oraz postaraj się ograniczyć noszenie stringów - one przylegają często do okolic odbytu i podczas zmiany pozycji ciała przesuwają się mogąc przenosić masę bakterii w okolice wejścia do pochwy ( ja całkowicie zaprzestałam używania stringów po rozmowie z lekarzem na temat nawracających infekcji pochwy i mam względny spokój ). postaraj się wyleczyć to paskudztwo.

DZIĘKI za odpowiedz. Stringi noszę tylko latem jak jest cieplo. Teraz zima to wogole zwariowalam na punkcie cieplego ubierania . Noszę podkoszulki i kupilam spodnie ciazowe, które maja dodatkowy material chroniacy brzuch. Nie chce sie przeziebic zeby znow musiec odkladac starania.

onemoretime mnie kolana czasem bolą, ale to dlatego, że miałam naciągnięte/naderwane ścięgna w obudwu, w jednym w podstawówce, szłam schodami i nagle zaczęło mnie tak boleć, że przez 2 tygodnie nogi nie zgiełam, a drugie w liceum. I tak co jakiś czas się odnawiają. Zazwyczaj wtedy jak dłuższy okres się nie ruszam, np. siedzę na kanapie i się zerwę, bo szybko chcę wstać, jak źle nogę postawię, to potem boli, przechodzi po maściach w żelu. Niegroźny uraz, a zostawia ślad na zawsze. Może też kiedyś naciągłaś sobie ścięgno i stąd te bóle teraz.

Marka- witaj śiwatełka dla Aniołków (*)(*) kochana przytulam Cię cieplutko i trzymam za Ciebie kciuki aby kolejna ciąża zakończyła się szczęśliwym finałem :*
Anty - wiem o tym doskonale dlatego wkurzam się sama na siebie ,że jeszcze nic z tym nie zrobiłam ,ale zrobię muszę i kropka .
Agniszakaala- powiem Ci ,że jak już zaczniesz robić brzuszki to się wciągniesz ja robię z mężem tzn on mi trzyma nogi i liczy dziś zrobiłam już 100 :tak:, ja będę się starać pewnie latem bo od marca odstawiam leki i trochę to potrwa liczę na lipiec sierpień bo organizm musi się oczyścić po lekach też troszkę łykam już witaminki smaruję brzuszek oliwką codziennie żeby potem się ładnie rozciągnął.
Dziś byliśmy w gościach najpierw u mojej siostry , potem u taty , potem u teściów i u cioci M po powrocie się wykąpaliśmy i teraz weszłam do Was na chwilkę i uciekam do wyrka.

Kobietka, podziwiam Twoje samozaparcie w brzuszkach. pamiętaj, żeby mieć lekko zgięte nogi w stawach biodrowych i kolanowych, nigdy przy wyprostowanych. Przy wyprostowanych 'rozciągasz" mięśnie odpowidzialne za stabilizację kręgosłupa, zamiast je wzmocnić. Dlatego - zawsze przy lekko zgiętych stawach . Tak trzymaj!

Oj laseczki nie zazdroszcze wam... choć ja przez prawie 20 tyg tez jak "zakonnica " zyłam.. ale teraz sobie odbijam, tylko uwazam nad głębokościa :)

JAkos wymięta jestem :) Wczoraj cały dzien przesiedziałam u siostry, córcia wybawiła sie zkuzynem a ja sie wyleniłam psychicznie, choć fizycznie mnie to zmęczyło.
Mały leży główką w góre....ciagle kopie mnie z lewej strony i po pecherzu...czasem jest to niestety bolesne i się smieje troszke z tego, bo zdarza mi sie nie wyjsc z toalety przez 10-15 min jak sie mały uaktywni, bo co z "klopa" zejde to znow prawie sikam po nogach hahaha
Licze na to, ze sie okreci i w wiadomym czasie bedzie głowką w dół, bo strasznie boje sie cesarki.

kasia2508 ja juz tu chyba pisałam,z e w ciazy z córcią (27tyg ciaży) pofiglowałam z moim połowkiem i zaczełak krwawic zywa krwia... to byłą 4 nad ranem jak zlądowałam na izbie i patologi ciąży... na szczescie nic sie nie działo,a le okazało sie ze mam paciorkowca w szyjce i dostałąm antybiotyki :) przed porodem robiłąm wymaz z pochwy na czystosć i okazało sie ze ejst czysto. mogłam z czystym sumieniem isc rodzic :)

kobietko ty to masz zaparcie kochana.. ja to bym chyba po 5 brzuszkach padła... choc juz sie boje co bedzie po ciąży, bo napewno bede musiała ruszyć z ćwiczeniami :)

mój mąż i tak nie chce, czasem podenerwuje mnie trochę i pomarudzi nad uchem, ale jak go pytam to mówi, że nie chce bo się sam boi.. tak więc na razie jesteśmy zgodni w tej kwestii bo powiedziałam mu, ze ja też na razie nie chcę, szyjkę mam już centymetr za wejściem i nie wyobrażam sobie na razie żadnych, nawet delikatnych igraszek..

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry