• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża Po Poronieniu

agnieszkaala- &&&&&&&&

pleni- bez względu na wyniki badań, wasze decyzje, jestem tu po to żeby cię wspierać, chociaż mam nadzieję, że będziemy się razem cieszyć a nie smucić, tak czy inaczej, zwyczajnie się pomodlę

u mnie tak sobie, łożysko się podniosło, to i ja się troszkę podnoszę, ale niestety mój maluszek jest bardzo malutki i tak sobie żyję od jednego usg do następnego, w skończonym 31 tygodniu ważył 1230 g, moja córcia w tym samym czasie ważyła ponad 1700. na przyszły tydzień umówiłam się w Łodzi do docenta Kaczmarka na usg, mam nadzieję, że okaże się że mały jest zdrowy, ale boję się bardzo

reklama
Ja się przeziębiłam, raczej nic poważnego, ale nie zmienia to faktu, że jak się człowiek położy to z nosa cieknie, więc parę razy wstawałam w nocy po chusteczkę. Rano jak mnie obudził to miałam niedosyt snu, spojrzałam w lusterko i co widzę? Nos czerwony, oczy zapuchnięte okrutnie, cała jakaś taka wymlęta po nocy jestem i że niby mamy..? Stuk, puk, w czółko. Ale faktycznie, baaardzo chce. Przewidywałam, że to tylko ja będę tak świrować, ale wygląda na to, że jedziemy na jednym wózku. Tylko żebym ja jeszcze ochotę miała! To się akurat nie zmieniło: ochoty to ja dopiero nabieram tuż przed okresem, kiedy to nie ma najmniejszego sensu w kontekście ewolucyjnym.

Pleni, a czujesz już powoli ruchy maluszka?:-D:-D ja właśnie jakoś w 16tc poczułam pierwszego kopniaczka
Magda, co do wyników badań nasienia, to ja się tylko dowiedziałam, co to aglutynacja, bo u mojego wyszła, to jest sklejanie plemniczków i to nic dobrego
Agnieszkaala :-):-):-):-):-):-):-) GRRRRRRRRRATULACJE!!!!!!!!!!! oby przeziębienie poszło se precz i dzieciaczek zdrowo się rozwijał:-D:-D
katherinne ale faaaajnie masz z takim mężem, ja to mojego raz wieczorem budzić musiałam i prawie się o to pokłóciliśmy, bo mu się nie chciało, a ja wiedziałam, ze trzeba:confused::baffled: jakby mi tak mój powiedział, że sobie sprawdził i że dziś trzeba:-D:-D:-D super by było:-D:-D

Powiedzcie mi dziewczyny drogie, czy jest opcja, żeby jakkolwiek czuć, że się zaszło w ciążę ok 4 dpo?:baffled::confused: czy ja już tak wcześnie śwituję? Czy któraś z Was korzystałam z Fertility Friend? jak mogę Wam pokazać swój wykres?

loi ciągle coś czuję ale nie umiem pewnie jeszcze odróżnić, są ruchy jelit i inne cuda więc ciężko jest wyodrębnić, ale na pewno już niedługo nie będę miała wątpliwości ;-)

loi ciągle coś czuję ale nie umiem pewnie jeszcze odróżnić, są ruchy jelit i inne cuda więc ciężko jest wyodrębnić, ale na pewno już niedługo nie będę miała wątpliwości ;-)
takie bulgotki czułam :-) już lada lada chwila, cuuudnie:-)
Pleni, wiesz może coś o objawach bardzo bardzo wczesnej ciąży? ponoć lekarze są bardzo sceptycznie do tego nasatwieni, choć kobiety często mówią, że po prostu wiedziały, że są w ciąży:baffled:

Loi, swirujesz.;-)4 dni po zaplodnieniu ciaza nie daje kompletnie zadnych objawow, nawet jesli sie wsluchiwac w swoje cialo uwaznie i non stop. Mozesz miec przeczucie jakies - w to akurat wierze - ale objawow nie.

Pleni, wczesnie!:-)

agnieszkaala- &&&&&&&&

pleni- bez względu na wyniki badań, wasze decyzje, jestem tu po to żeby cię wspierać, chociaż mam nadzieję, że będziemy się razem cieszyć a nie smucić, tak czy inaczej, zwyczajnie się pomodlę

u mnie tak sobie, łożysko się podniosło, to i ja się troszkę podnoszę, ale niestety mój maluszek jest bardzo malutki i tak sobie żyję od jednego usg do następnego, w skończonym 31 tygodniu ważył 1230 g, moja córcia w tym samym czasie ważyła ponad 1700. na przyszły tydzień umówiłam się w Łodzi do docenta Kaczmarka na usg, mam nadzieję, że okaże się że mały jest zdrowy, ale boję się bardzo
Karolcia na 29 tc ważyła 1100 a urodziła się 3700 ,więc głowa do góry .:tak:

Pleni, a czujesz już powoli ruchy maluszka?:-D:-D ja właśnie jakoś w 16tc poczułam pierwszego kopniaczka
Magda, co do wyników badań nasienia, to ja się tylko dowiedziałam, co to aglutynacja, bo u mojego wyszła, to jest sklejanie plemniczków i to nic dobrego
Agnieszkaala :-):-):-):-):-):-):-) GRRRRRRRRRATULACJE!!!!!!!!!!! oby przeziębienie poszło se precz i dzieciaczek zdrowo się rozwijał:-D:-D
katherinne ale faaaajnie masz z takim mężem, ja to mojego raz wieczorem budzić musiałam i prawie się o to pokłóciliśmy, bo mu się nie chciało, a ja wiedziałam, ze trzeba:confused::baffled: jakby mi tak mój powiedział, że sobie sprawdził i że dziś trzeba:-D:-D:-D super by było:-D:-D

Powiedzcie mi dziewczyny drogie, czy jest opcja, żeby jakkolwiek czuć, że się zaszło w ciążę ok 4 dpo?:baffled::confused: czy ja już tak wcześnie śwituję? Czy któraś z Was korzystałam z Fertility Friend? jak mogę Wam pokazać swój wykres?
Tak 3-4 dni po przytulankach już byłam pewna na 100% ,że to ciąża .
Pamiętam jak z Karolcią pisałam dziewczynom ,że mi jakoś coś nie tak ...
pełno śliny w ustach i wybiórcze jedzenie ,a przede wszystkim przeczucie .
Test jednak z uporem maniaka pokazywał jedną kreskę .
Dopiero 10 września zrobiłam ponownie test i były już 2 mega grube kreski :-):-);-)

Agnieszkaala gratuluję dwóch kreseczek i zdrówka
pleni kciuki &&&&&&&&& i modlitwa cały czas

Loi, swirujesz.;-)4 dni po zaplodnieniu ciaza nie daje kompletnie zadnych objawow, nawet jesli sie wsluchiwac w swoje cialo uwaznie i non stop. Mozesz miec przeczucie jakies - w to akurat wierze - ale objawow nie.
przeczucie, przeczuciem, dopóki nie zobaczę dwóch kresek, to nie uwierzę:-D a że jestem mega niecierpliwa, chyba zresztą w ogóle nie zostałam obdarzona takową cnotą, to rzeczywiście świruję:-D:baffled::-D:wściekła/y: Kłaczek, a kiedy mogę się plus minus spodziewać pierwszych objawów?:-D:-D

reklama
Tak 3-4 dni po przytulankach już byłam pewna na 100% ,że to ciąża .
Pamiętam jak z Karolcią pisałam dziewczynom ,że mi jakoś coś nie tak ...
pełno śliny w ustach i wybiórcze jedzenie ,a przede wszystkim przeczucie .
Test jednak z uporem maniaka pokazywał jedną kreskę .
Dopiero 10 września zrobiłam ponownie test i były już 2 mega grube kreski :-):-);-)
mówisz, no ja własnie tak jakoś coś nie tak się mam... tylko hmmmm, tak jak mówię, dopóki nie zobaczę dwóch kresek, to nie uwierzę i nie powiem, że wiem, że zaciążyłam.. po prostu zastanawiam się nad niektórymi "sygnałami", "zachowaniami" mojego organizmu..

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry