• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża Po Poronieniu

hej,
Magda gratuluje jeszcze raz:) Życze aby ciąża była spokojna!!!!
Kwiatuszku Malutka śliczna. A ostatnie zdjęcie obłędne.
Neta ja też w obu ciążach chudłam,ale w tej jestem bardzo słaba i dlatego się martwie.
Loi a jak tak co tydzień chodzisz to masz zawsze robione usg?
Karola mój gin mówił, że im mniej leków w ciąży tym lepiej i powiedział, że jak mogę to żebym nic nie brała więc narazie tego się trzymam. Moja Alutka też mała się urodziła. Ja z tych kurduplów więc pewnie po mnie odziedziczyła chodź nadgoniła rówieśników i w przedszkolu nie jest najmniejsza.

reklama
dzięki dziewczyny, u mnie to jest tak, że ja karmię mm i próbuję chociaż trochę ściągnąć z piersi, na początku nie było źle, na 8 karmień, 5 dostawał mojego mleczka, ale teraz to już jest katastrofa, cały dzień ściągam żeby mieć na noc tak 130 ml i to mnie dobija, nie upierałabym się przy tym gdyby nie rozmowa z profesorką neonatologii, która powiedziała, że jeżeli chcemy żeby Majka chodziła do przedszkola i bartek przy tym nie chorował to powinnam karmić piersią i mały dostanie przeciwciała, które go ochronią. Ja naprawdę uważam, że mm jest ok, moja córcia też była tylko dokarmiana moim mlekiem (na początku ssała tylko pierś, ale płakała strasznie i dałam butelkę) i jest w zasadzie okazem zdrowia. Martwię się tylko, że mały przed wirusami nie będzie miał żadnej ochrony

kwiatuszku- cudo

magda- &&&&&&

Agnieszkaala, tak, mam usg za każdym razem, i to głównie o to właśnie chodzi, by zobaczyć, czy maluszek żyje, bo u mnie poronienia w zasadzie były bezobjawowe.

Jestem nowa na tym wątku, ale czytając Was, jestem pełna nadziei, że następnym razem się uda. 19.02. miałam zabieg łyżeczkowania, 7tc, puste jajo płodowe. W tej chwili czekam na drugą "normalną" @ (16.04.) i już chciałabym zacząć starania, ale zdrowy rozsądek mojej pani doktor mówi, żeby poczekać do 3 noramlnego cyklu i dopiero zacząć starania. Tym bardziej, że mam cystę na lewym jajniku (na szczęście się wchłania sama). Poza tym badania OK, potwierdzona na USG owulacja, no i endometrium ładne 9 mm. Jak myślicie, wstrzymać się ze staraniami do 3 @, czy jednak już po tej przytulać się bez zabezpieczenia? Pozdrawiam i powodzenia życzę w staraniach, a zaciążonym życzę spokojnych, zdrowych ciąż :)

czesc dziewczynki
u nas wiosennie ( nareszcie), spacer zaliczony!!! tylko boje sie wiosny bo moj Julo alergik i sie zacznie................
jutro mam wolne, mam jeszcze kilka dni zaleglego urlopu :-D opieke na dziecko jeszcze wykorzystam bo jak zaciazę i pojde na zwolnienie to mi przepadnie ......

avensis mi lekarz powiedział ze po 2 normalnej miesiączce mozna sie starac, co lekarz to teoria........

avensis - przykro mi, że Ciebie też to spotkało. Co do @ - ja właśnie skończyłam pierwszą @ po łyżeczkowaniu i się nie zabezpieczam - zarówno ja jak i mój lekarz twierdzimy, że jak małe będzie chciało to się utrzyma. Powodzenia!

Juchu - a Ty już po usg przesiewowym? Może znasz już płeć? :)

Mam jakiś gorszy czas. @ się już skończyła, po głowie łażą myśli, że nie jestem w ciąży bo nie zasłużyłam sobie, nie byłabym dobrą matką i jakieś tego typu klimaty.
Próbuję oddalić jakoś temat dziecka, ale widzę że idzie to w parze z uczuciami do męża. Zastanawiam się co dalej.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
avensis - przykro mi, że Ciebie też to spotkało. Co do @ - ja właśnie skończyłam pierwszą @ po łyżeczkowaniu i się nie zabezpieczam - zarówno ja jak i mój lekarz twierdzimy, że jak małe będzie chciało to się utrzyma. Powodzenia!

Widzę, że dla nas 19.02., to będzie pamiętna data...
W takim razie po kwietniowej @ będą przytulania bez zabezpieczania. Masz rację, jak Junior będzie miał zostać, to zostanie mimo wszystko:)
Pozdrawiam i życzę nam wszystkim powodzenia :)

reklama
Ruda no coś ty... to nie twoja wina, bedziesz super mamą dla swojego dzidziusia!!! ja tez to mam, ciągle każe mezowi obiecywac ze bedziemy mieli dziecko i nie jestem beznadziejna bo mi sie nie udalo :-( wiem, ze nie mozna tak mysleć, sama sie nakrecam, weź sie w garść, bedziesz miala super bobaska i bedziecie super rodzinką i tego sie trzymaj!!!!!!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry