• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Jestem juz w domu,wypisalam sie na swoja prosbe(tak mi doradzila przelozona pielegniarek ). Jutro ide do swojego lekarza i niech on sam wkoncu oceni co mi jest. Caly miesiac chodze z ta wysypka , mialam robione badania na cholestaze ktore je wykluczyly, nie mialam zadnych lekow. W piatek trafaim do szpitala oczywiscie nie z tego powodu a okazuje sie co innego. W piatek w szpitalu mialam robione badania na choleostaze i powiedziano mi ze wyniki sa dobrea dzisiaj inny lekarz mowi co innego. Oszaleje. Mam nadzieje ze jutro moj lekarz cos z tym zrobi.
P.s ktg mam prawidlowe i dostalam leki do domu te co dawano mi w szpitalu a warunki sa straszne nawet cieplej wody nie bylo zeby sie umyc :no: masakra.

reklama
Loi samego antybiotyku sie nie boje tylko ja zaraz bede miała grzybicę:(pomimo brania probiotyku zawsze mam potem grzybice i to mnie martwi, bo potem sie jej nie pozbede bez leków których nie można brac w ciazy, pimafucin nie pomaga do końca, a leków doustnch typu Fluconazole nie mozna brac w ciąży bo szkodzą dzidziusiowi. chyba ze od razu zaczne brac pimafucin dopochwowo w trakcie brania antybiotyku może to mnie uratuje. ja to zauwazyłam że u mnie w ciąży jak nie urok to kaczka:rofl2: i tak pewnie bedzie do końca. juz nie moge sie doczekac stycznia, na 20 termin:)ale dzis ponarzekałam, ostatnio marudna jestem i czepialska.

dorotka87 oszaleć można z tymi lekarzami! A Ty siedzisz jak na bombie! Nie wiesz o co chodzi, denerwujesz się, co nie pomaga dziecku. Ja nie wiem co oni mają w głowie!

Nisiao musisz dużo pić i leżeć. Nie denerwuj się. Najważniejsze, że wody są na granicy normy, ale nie poniżej. Dopompujesz się i będzie dobrze :*

Loi
nie martw się na zapas. Rozumiem, że Cię to niepokoi, ale zwiększysz dawkę leku, odpoczniesz i będzie lepiej :) Najważniejsze, że jesteś pod opieką lekarza. Hania da sobie radę, zobaczysz! :*

Dorotka to jakaś paranoja jest. Dobrze, że się wypisałaś, spokojniej czekać w domu.
Eve ja miałam nawracającą grzybice w ciąży i większosć globulek pomagała tylko na chwile. Teraz wziełam gino-femidazol i powiem CI, że od dłuższego czasu jest spokój.

Ale jestem wkur!!!!!!!!!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Zacznę od początku. Mamy się budować, więc musielismy przekwalifikować działkę z rolnej na budowlaną. Byliśmy na początku roku u Urbanistki ale nie mieliśmy wszystkich dokumentów. I ona powiedziała że do póki nie doniesiemy dokumentów i nie wpłacimy zaliczki to nie da się przekwalifikować.
I tak załatwialiśmy sprawę po sprawie i ona dzwoni w tamtym tygodniu w środę czy dalej to robimy. Jeśli tak to żebyśmy w max 2 tygodnie dostarczyli wszystko i wplacili zaliczkę bo ona to musi wysłać. Chciała Uchwałę Rady gminy z mapką. Więc dzwonimy do Gminy żeby nam o dali. I dzisiaj zajeżdżam a Ci mi mówią że działka jest przekwalifikowwana! Pytam się jakim CUDEM???????:szok::szok::szok::szok: Przecież w piątek dzwoniła Urbanistka i umówilismy się na wekend że jej zawieziemy papiery.
A najlepsze jest to że z jakąś godz odkąd przyjechałam z gminy dzwoni Urbanistka że przekwalifikowała działkę!!!!!!!!:szok::szok::szok::szok: i czeka na 4 tys! jakim cudem nie mam pojecia. Jak żadnej umowy nie podpisywaliśmy, zaliczki nie wplacaliśmy. W piatek dzwonila że nie ma papierów a dzisiaj że już jest załatwione. Moja blond głowa nie może tego pomieścić!!!!!

Lena- Boże tak mi przykro nie wiem co mam napisać tak bardzo Wam współczuję kochana pamiętaj ,że masz nas i jak czujesz potrzebę to pisz :-(

Kochane moje , ja wczoraj byłam z mężem i moją mamą na grzybach i wysikałam się w lesie , po powrocie do miasta nie mogłam wyjść z auta tak mnie podbrzusze bolało jak już się jakoś wytoczyłam to szłam do domu zgięta w pół ,a potem zachciało mi się siku i tak mnie bolało ,że krzyczałam na sedesie tak było za każdym razem jak sikałam po 3 razie przeszło, ale mąż mi kupił uro furaginum w aptece i mimo ,że przeszło to biorę, dziś poszłam do lekarza rodzinnego i na wszelki wypadek na zaś przepisała mi furagin jeszcze i kazała kupić żurawit i łykać razem z tym uro furaginum 3 razy dziennie , no mówię Wam miewałam kiedyś częste infekcje moczowe ,ale ten ból taki to miałam po raz pierwszy i to tak jakby ktoś mi od środka do pępka przyczepił nitkę i pociągał ból promieniował od pępka do samego dołu, jakby tego było mało znalazłam 3 kleszcze w swoim ciele jeden w pachwinie i dwa na nodze , a jak obieraliśmy grzyby to okazało się ,że trafił się nam szatan nie wiem czy ja go zerwałam czy mama ,ale wielkie szczęście ,że go wychwyciłam i go wyrzuciliśmy normalnie miałam wczoraj ciężki dzień...

Lena to jest koszmar co teraz przechodzcie,do końca zawsze powinna być nadzieje,tulę mocno trudno znaleźć słowa pocieszenia w takie sytuacji,wszystko wydaje się być takie banalne,co powiedzieć....Ogromnie wspolczuję :**dużo siły kochani

Loihmm z tym wzrostem to nie wiem ...czasem są dzieci mniejsze prawda??wiem że trudno,ale skoro gin odpędza obawy,że jest wszystko dobrze,to pewnie tak jest,choć można to sprawdzić jak najbardziej.Nie denerwuj sie kochana,malutka jest na takimetapie,że w razie wcześniejszego porodu będzie wszystko dobrze....

Dziewzyny ja teraz tez mam kryzys...
Raz placzę raz sie pocieszam,kuźwa nie potrafie sobie poradzić z tym strachem,każda z nas wie,jak to jest ciężko...
W necie piszą rożne info na temat tych wod plodowych,wszystko przecież szlo dobrze,mała się rozwijala dobrze,jak na 23 tydzien odpowiada wymiarom,ale wedlug gin ze szpitala,tez tak w granicahc normy.
Tak sie boje,pocieszajace jest to,że malutka sie rusza,przez dwa dni w szpitalu byla bardzo spokojna,pewnie czula moj strach,jeszcze dostalam leki na uspokojenie,bo cisnienie takie bylo że szok.
Tak naprawde się boje,ona biedna taka malutka,w moim brzuszku ma mieć bezpieczny domek,nawet nie chce mysleć,ze bedzie inaczej....
Lekarz tez mi tak powiedzial to a na moje pytania nie odpowiadal nic co przyczyna itp,odp ze nie wiem itd...ciekawe co mój odpowie....
przy badaniu ginekologicznym nie stwierdzil żeby wody sie aczyly,nie widzial sladu,no ale...zawsze to strach skąd ta ilośc mala.....

juz po wizycie, wczesniej mój S odebrał wynik moczu i są tylko pojedyncze bakterie to pewnie urosept i żurawit jednak pomogły, więc żadnego antybiotyku lekarz mi nie przepisał. pobrał próbkę na posiew z pochwy bo coś ostatnio mnie swędzi... i przepisał pimafucin bo to pewnie grzybek znów:( zobaczymy co wyjdzie w posiewie ale pewnie wynik będzie w piątek. tetno maluszka 139 ale cos długo mierzył tym urzadzeniem bo nie chciało pokazac wartosci tętna az sie zastanawiałam czemu nie pokazuje? gin tez nie wiedział czemu ale w końcu udało sie zmierzyc. od ostatniej wizyty serduszko mocno zwolniło ostatnio było 160 a teraz 139 mam nadzieje że to nic złego

Enya, wiesz, że ja mam identycznie. Jak coś jest nie tak psychicznie, to od razu na wadze widać. I tak od drugiego poronienia do teraz 8 kg więcej na wadze… nie mogłam patrzeć na siebie. Podjęłam decyzję, że zrzucam balast i zaczynamy staranka. Już drugi tydzień leci i 2kg na minusie. Postawiłam sobie cel, żeby w listopadzie już te 8 kg zniknęło. Mam nadzieję, że wytrwam, bo przeforsowałam na początek nogi i takiego bólu w kolanie się nabawiłam, że już nie biegam, ale się nie poddaję i maszeruję. Wiesz, to chyba poniekąd chodzi też o to, by udowodnić sobie, że jakąś jednak kontrolę mamy nad swoim ciałem, mimo tych niepowodzeń… Musi nam się udać:tak::-)
Kwiatuszek, i ciężko tak, prawda? no właśnie dlatego chcemy być razem, gdziekolwiek, ale razem!
To w sumie chyba dobrze, że działka przekwalifikowana? wpłacić pieniążki i po kłopocie.

Nisiao, dobrze, że już w domu. Nie słyszałam o takim przypadku, nie pomogę. Ale jestem przekonana, że najgorsze już za Tobą:tak:
Agnieszkala, brakuje słów…. Tylko Ciebie szkoda… to przypomnij mi dlaczego Twoja mama jest u Was?

Loi, no właśnie, już nie raz tu pisały dziewczyny, że różnica do 2 tyg. jak najbardziej w normie. Sama clexane zmniejszyłaś, czy drugi lekarz tak doradził?
Eve, może to ta jesienna aura tak uspokajająco na maleństwo wpływa ;-) ? na pewno wszystko ok:happy:

reklama
Dziękuję Wam.. przepraszam, że tylko o sobie.. ale mam narazie 10 tys myśli na minutę.. i bardzo się boję.. wiem, że tragedii nie ma, ale... po tym wszystkim, co już wszystkie tu przeszłyśmy, strach naprawdę jest wielki..

Onemoretime, sama zmiejszyłam.. bo jedna lekarka zaleciła codzienne ukłócia praktycznie do końca ciąży, a druga już dawno dawno kazała przestać...:eek:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry