• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Magda gratulacje;-);-);-);-).

mamusiasynka jestem z Pabianic.między łodzią a łaskiem napewno wiesz gdzie ta wioska:eek::happy:.

onemoretime skoro urlop ci sie należy to chyba powinnaś złożyć wniosek i juz.poinformowałaś szefa wiec niech nie udaje ździwionego...świeta to czas który spędza sie z rodziną,a jeśli on jej nie ma albo tego nie rozumie to niech spada.

pleni nio z Alą miałam termin na 6go wrzesnia,a urodziła sie 21go sierpnia....teraz termin na 23lipca i ciekawe jak będzie tym razem...dzieci będą świetować urodziny praktycznie razem później juz.ehhh...jeszcze nie moge oswoić sie z tematem:confused2::happy:.kochana powiedz mi i co postanowiłaś w kwesti szczepień? szczepisz Zoje?

reklama
Magda hurra, nareszcie! Fantastycznie :) Trzymajcie się mocno i zdrowo. Dochodz do siebie, a Zosia niech rośnie.

Czekamy, mam nadzieje, ze jeszcze nie ja :D Nisiao, Ty jesteś następna w kolejce? Czy kogoś pominelam? Coś mi się kolacze po głowie,ze miedzy trojpakiem ja-Ty-Eve ktory bedzie razem na metę wchodził jeszcze ktos jest i mam nadzieje, ze się nie obrazi, ze mam dziurę w pamięci, mam podejrzenie ale nie chce chlapnac głupoty :D

Zgadzam się rękami i nogami z Pleni odnośnie staników. Ja normalnie nosiłam 70f. Teraz w ciąży przerzucilam się na G i to w dodatku 75. Niby nie przytyłam, wiec obwod powinnam zostawić, ale jakas wrazliwsza się zrobiłam i w 75 mi się nieco lepiej oddycha, choć wiem, ze jest odrobinkę za luźny. Staniki są drogie, ale rzeczywiście wytrzymują wszystko, nosi się je latami - w moim przypadku mimo prania w pralce i suszenia w suszarce, wiec opłaca się. No i jak raz się zasmakuje dobrze dopasowanego stanika, potem juz się nie da wyobrazić sobie noszenia tych typowych. Choć przyznam, ze pierwsze chwile były dość trudne, musiałam się przyzwyczaić. Pleni, jak ze stanikami do karmienia w dobrym rozmiarze? Łatwo dostać? Bo nie wyobrażam sobie byle stanika sobie kupować.

Pozdro z kanapy. Raz jeden bol, raz drugi, juz mnie wszystko boli :D

Uff, liluś, dawno nie widziałam Twojego suwaczka, więc nie byłam pewna, czy to Ty, ale jednak aż tak źle z moją pamięcią nie jest. No, to teraz muszę się pilnować, żeby Ci się w kolejkę nie wepchnąć. Nie przepuszczaj mnie, co? ;)

Dziewczyny, zastanawiam się, co w praktyce znaczy, że mam 'leżeć'? Bo lekarz w szpitalu użył słowa 'leżeć', moja lekarka 'polegiwać' i zastanawiam się, co z moją pracą. W sensie czy myślicie, że mogę sobie pozwolić na np. 4 godzinki dziennie w pozycji siedzącej lub takiej półsiedzącej ewentualnie? Czy leżeć to leżeć i koniec kropka? Sama nie wiem, na ile restrykcyjnie muszę się do tego stosować a wiem, że do 23 muszę dopracować i kombinuję, jak to wszystko pogodzić...

Oglądam też usg i się zastanawiam. Na usg w 34 tc wszystko wychodzi jak na 36 tc (tak jest napisane w tym takim podsumowującym zrzucie ekranu) a moja lekarka mówi, że nie widzi cech makrosomii płodu, jedynie nogi ma długaśne, powyżej 97 centyla. Waga wyszła ogromna, bo 2800, ale lekarka pociesza, że on nie jest taki duży, tylko ta długość nóg nieco zaburza pomiar. Chyba skoro mówi, że nie widzi cech makrosomii, to on nie jest za duży z powodu cukrzycy, co? Trochę się oczywiście nakręcam, staram nie za bardzo, ale jednak jakiś pytajnik tam z tyłu głowy chodzi. Jeszcze jedno mnie zastanowiło. OM miałam 14 kwietnia i maszyna mi wyliczyła termin według OM na 26 stycznia. Skąd się ten 26 stycznia wziął??? Przecież to byłby równo skończony 41 tydzień, nie zaczęty tylko skończony. Wszystkie dane dobrze wpisane są, więc skąd nagle program wziął tydzień różnicy? Pewnie to i tak nie ma znaczenia, ale się zastanawiam, bo te wszystkie terminy to zaczyna być dla mnie czarna magia.

Jejku, nakupowałam tylko ubranek na 62 a w ogóle nie wzięłam pod uwagę, że mały może jednak się urodzić mały, bo się pospieszy. Czy jeśli ja biorę nospę forte 3 razy dziennie, luteinę i jeszcze na dodatek scopolan 2 razy dziennie to myślicie, że mimo wszystko mogę mieć jakieś braxtony? Bo dziś widzę, że momentami brzuszek twardnieje na chwilę, tak w zasadzie nieboleśnie, ale czuję. Może się po prostu bardziej wsłu****ę, niż wcześniej?

Magda gratuluję! :-D

Pleni dziękuje za informacje o stronach i w wolnym czasie na nie zajrzę. Niestety teraz nowy stanik (a już na 100% nowy dobrze dobrany stanik) to marzenie wykraczające poza możliwości mojego portfela (za 2000zł może i człowiek jest w stanie przeżyć, ale ubrać się już w sklepach innych niż lumpeks nie ma szans), więc na razie odpuszczam. Eh...
Czy dobrze dobrany stanik pomógł by coś na kręgosłup? Z opisu lekarza wynika, że raczej nie bardzo, bo chodzi o sam ciężar jaki noszę z przodu i nacisk na odcinek lędźwiowy, jaki wywiera. (Bo u mnie największy problem to odcinek lędźwiowy stanowi, ogólnie idzie tak - odcinek szyjny jest ok, odcinek piersiowy rozmiłował się w złamaniach kompresyjnych, a odcinek lędźwiowy jest przeciwnikiem wszelkiej aktywności).

Kat ja bym sobie słowa lekarza do serca wzięła i leżeć tzn leżeć. 4 godzinki ciągiem w pozycji siedzącej/półsiedzącej to moim zdaniem zdecydowanie za dużo nawet, jak na określenie "polegiwać".

Magda , gratulacje !!!!

Maqa
, mnie lekarz powiedział 1,5 do 2 lat , ale ja to już po dwóch cieciach i pewnie dlatego , ja już się nie staram więc nawet zasugerował wkładkę żeby zminimalizowac ryzyko zajścia w ciąże , bo to dla mnie niebezpieczne

Magda GRATULACJE :-):-) musiało być ciężko, długi poród i jeszcze krwotok ale najważniejsze że z Zosią wszystko dobrze, trzymajcie się :-)

karola cieszę się że na wizycie było ok, już jest karta ciąży, super :-)

Jeżeli wysyłacie kartki świąteczne tradycyjną pocztą i macie ochotę sprawić dodatkowo komuś radość to można wysyłać kartki z życzeniami dla chłopca który miał amputowaną rękę łącznie z obojczykiem oraz który rok temu stracił mamę, to jest jego adres: Jakub Walkowiak ul Mickiewicza 5/2 Krzyż Wlkp 64-761 a link to artykułu jest długaśny ale wkleję
7-letni Kuba czeka na wsparcie. Amputowano mu rękę, rok temu stracił mamę [ZDJĘCIA] - Dziennikbaltycki.pl

reklama
Asta, pewnie nie ma rozwiązań uniwersalnych, ale mi np. zmiana stanika pomogła na bóle kręgosłupa. Rzecz w tym, że dobrze dobrany stanik równomiernie rozkłada ciężar piersi, one przestają wisieć tylko na ramiączkach i wżynać się w barki. Sama mam niczego sobie ten biust, więc wiem, ile to waży. Ale wiadomo, 2 tysiące z gumy nie są niestety :(

Kurczę, no.. co ja zrobię z tymi zajęciami. Będzie trzeba coś wykombinować, żeby je poprowadzić na leżąco...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry