• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Katherine ja też miałam dodatni gbs. Wiąże się to z tym, że przed porodem będziesz mieć podany antybiotyk, aby Maluszek wychodząc przez drogi rodne nie zaraził się nim od Ciebie! Nie martw się, gdyby Staś jednak złapał to od Ciebie zaraz po porodzie również dostanie antybiotyk.
Teraz ważna rzecz, jak zacznie się poród jedz do szpitala w miarę szybko, bo z tego co pamiętam musi minąć parę godzin od podania antybiotyku, a porodem by ten mógł zadziałać. I na IP od razu informuj że masz gbs żeby wiedzieli co z Tobą zrobić. Namotałam, bo piszę na szybkiego, ale mam nadzieję, że zrozumiałaś.
A tak swoją drogą ciąża Cię nie rozpieszcza... Cały czas coś...

Kurcze, no... Czyli niewykluczone, ze moje dziecko rozpocznie samodzielne życie na świecie od antybiotyku, i jak tu się nie przejąć. A ja mialam nadzieje, ze jak się poród zacznie to sobie spokojnie poczekam w domu, bez nerwow, a zamiast tego będę pędzić na złamanie karku i siedzieć w paskudnym szpitalu. Ciekawe, ile razy bedzie fałszywy alarm w takim razie, bo normalnie to bym czekała aż będę pewna, ze to to. A teraz pewnie będę z każdym skurczem pędzić.

Kat to mógł być fragment czopu. Nie zawsze czop odchodzi w jednym kawałku. Z czasem może być podbarwiony krwią.
Jeśli chodzi o gbs Martussia2203 już w sumie najważniejsze napisała - nie ma stresu, ogólnie wiele kobiet jest nosicielami i nawet o tym nie wie, nie ma w tym nic groźnego dla kobiety. Asekuracyjnie zostanie podany antybiotyk. Jeśli poród zacznie się od skurczy - masz czas by dojechać do szpitala, jeśli jednak odejdą wody trzeba jak najszybciej stawić się w szpitalu.

Pociesza mnie jedynie, ze z wymazu z pochwy nic nie wyhodowano, bo na razie i tak jestem lekko zdygana. Juz mogłaby mi ta ciąża odpuścić, naprawdę. Czy moge przespać najbliższe dwa tygodnie, zeby się nie denerwować?

witajcie.

kobietko słusznie.ty teraz masz odpoczywać,a nie zakupami się zajmować.a zapominalscy mają jeszcze trochę czasu.pamiętaj,że miekkość serca należy równoważyć z twardością dupy:-p.

kat weż no już urodź,bo oszaleć można:-):-).

martsuia jak u was? jak mała? jej 9msc już...duża panna...

my wczoraj zrobiliśmy już większość zakupów,ubraliśmy choinkę,sprzątam na bieżąco jak to przy dziecku wiec akurat z tym problemu nie mam...odwiedziliśmy wczoraj kilka marketów w poszukiwaniu prezentu dla małej,ale szmira taka,że szok.dziś mąż do smyka jedzie może coś sie wynajdzie fajnego.

Karola - racja ;) No to fakt mój mąż 3 razy kursował po sklepach żeby coś fajnego dla chrześniaków kupić , ostatecznie mój chrześniak dostanie lampkę taką niedużą bo u nich takie liche oświetlenie ,że ledwo widzi jak lekcje odrabia , chrześniak męża dostanie puzzle do nauki literek takie układane i grę planszową przestrzenną ,a chrześniaczka męża torbę listonoszkę z jej ulubionym zespołem bo to już nastolatka prawie ma już 13 lat ;)

Co do zapominalskich to moja teściowa się okropnie zdenerwowała podobno bo szwagier z rodzinką pojechali na zakupy bez niej ,a ona chciała to i tamto jeszcze , tylko ,że szwagierka cały tydzień mówiła , że w sobotę jadą na zakupy , nic nie mówiła to rano wstali i pojechali jak wrócili to były pretensje :no:.

Katherinne z tym paciorkowcem to tez slyszałam,że wiekszośćkobiet ma,dobrze że nie ma go w pochwie.Ja miałam robiony wymaz na ostatniej wizycie a po wyniki mam dzwonić dopiero 2 stycznia,denerwuję się trochę bo dobrze by było mieć pewność szybciej.
Jak nie urok to.....
Katherinne jeszcze troche wytrzymamy.

reklama
Nisiao, a czemu dopiero 2 stycznia? A jak urodzisz do tego czasu? Przecież to za dwa tygodnie! Jak nic nie wyhodują to po 2-3 dniach od badania jest zazwyczaj do odbioru, jak wyhodują to po 5-7, więc czemu Ci każą tyle czasu czekać? Masakra... Większość kobiet nie ma paciorkowca, ma go od 10 do 30%.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry