reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Lili - w domu wszytko dobrze , na razie bez "atrakcji" są małe spięcia , na temat co mam kupić dziecku ,a co nie ,że po co mi np body bez rękawka , albo ,że mam kupić najzwyklejszą butelkę szklaną co mi posłuży na lata bo kiedyś to innych nie było i się żyło o takie tam wywody ,na razie puszczam mimo uszu bo widzę ,że jak sprzeciw wykazuję to zaraz musi komentarz końcowy , tak to nazywam , mama lubi mieć ostatnie słowo.
Przypomniałam sobie radę mojej pani psycholog , ignorować i nie dyskutować ,aż się znudzi i przestanie dana osoba się wtrącać nie odzywać się i tyle bo po co zaogniać ;)

reklama
Karola, zdrówka &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Edyta, wydaje mi się, że J ma na dyplomie A2, ale nie wiem, czy to jest taki odpowiednik normalnego A2 czy tylko na potrzeby rekrutacji chcieli lepszych i gorszych oddzielić...

Bellaa, przykro mi :-(
[*] mój lekarz po zabiegu zalecał 2 cykle odczekać ( po 2 miesiączkach od zabiegu miałam zielone światło). Trzymam kciuki &&&&&&&&

Dzięki dziewczyny za wsparcie:-) Przepraszam, że tak wymyślam, ale zaskoczyło mnie to i musiałam się z wami tym podzielić. Puki co czekam na rozwój wydarzeń, albo się rozkręci albo będę testować. Asekuracyjnie wzięłam duphaston. Poza tym wszyscy u mnie w domku chorzy. Mnie dzisiaj jeszcze na dodatek ucho rozbolało:-( Ale widzę, że z choróbskiem sama nie jestem, Karola dużo zdrówka:-)

Bellaa światełko dla Twojego Aniołka
[*] Jeśli wyniki badań masz w porządku, to właściwie do razu możecie zacząć się starać. Wszystko zależy od gotowości. Mam nadzieję, że wszystko będzie po twojej myśli, powodzenia:-)

Hej Dziewczyny mam do Was takie pytanie, bo się zaczynam strasznie martwić/ poroniłam samoistnie 17 stycznia, beta prawie od razu spadła do zera.. Rozmawiałam z lekarką i powiedziała, że możemy normalnie współżyć.. No i tak się też stało …..a teraz znowu od kilku dni jest mi niedobrze... Poprzednio taj właśnie miałam w ciąży, objawy w sumie kilka dni po poczęciu.. Teraz wpadam w paranoje , że zaszłam w ciążę.. Czy to możliwe?? Tzn. Czy po poronieniu można od razy zajść w ciążę???????

Hej Dziewczyny mam do Was takie pytanie, bo się zaczynam strasznie martwić/ poroniłam samoistnie 17 stycznia, beta prawie od razu spadła do zera.. Rozmawiałam z lekarką i powiedziała, że możemy normalnie współżyć.. No i tak się też stało …..a teraz znowu od kilku dni jest mi niedobrze... Poprzednio taj właśnie miałam w ciąży, objawy w sumie kilka dni po poczęciu.. Teraz wpadam w paranoje , że zaszłam w ciążę.. Czy to możliwe?? Tzn. Czy po poronieniu można od razy zajść w ciążę???????
Tekila, jak najbardziej :tak: przeważnie owulacja jest 2-4 tygodnie po poronieniu..a pierwszy okres 4-6 tygodni.. więc kto wie.. <3

Chyba oszaleję..:( ja generalnie jak pisałam wcześniej mam problemu z owulacją, i nie trzy ciążę były na clo/ i mimo, że nigdy nie używaliśmy zabezpieczeń nie zaszłam w ciążę... Ale teraz mam schizę.. nie chce sobie nic wymawiać , szukam innych powodów i mam nadzieję, że są inne..

onemoretime to ładnie, A2 to już bardzo dobry poziom, ja dopiero zaczynam A2 więc nie prędzej jak za 4 miesiące będę to ogarniać, ale wiadomo że papier to jeszcze nie wszystko, u mnie na przykład jest problem z tym żeby zacząć mówić, dla mnie szybciej i prościej jest dogadać się po angielsku, dlatego częściej proszę od razu o przejście na angielski niż dukam po norwesku ;-) no i jeszcze weź ich zrozum... czasami stoję z boku i rozumiem co do siebie gadają, a czasami jak do mnie coś mówią po norwesku to tylko początek zdania załapię i potem domyślam się albo nie ;-)
aschlee u mnie nauczycielem jest norweg więc trzeba sobie samemu radzić z tłumaczeniem, podstawa to dobry słownik ;-) a nie wiem jak u onemoretime, bo kurs twojego narzeczonego odbywa się w Polsce?

naala i jak? nadal masz jakieś plamienie, czy nic??

tekila jakbyś teraz zaszła bez żadnych wspomagaczy itp to znaczy że tak miało być i się tym nie martw, zaufaj że będzie dobrze, jak dla mnie to byłby znak Opatrzności :-) ale z drugiej strony jeszcze nie jest powiedziane że to objawy ciążowe, ja zaczęłam odczuwać mdłości w 5 tyg i myślę że to było wyjątkowo wcześnie, parę dni po zapłodnieniu betaHCG jest jeszcze na tyle mała że badanie z krwi może jej nie wykryć... może za tydzień zrób sobie beta HCG i wtedy zobaczysz... trzymam kciuki żeby było po twojej myśli &&&&&&&&&&&&

u mnie bez zmian... żołądek daje w kość :baffled: zwolniłam się wcześniej z pracy bo już nie dawałam rady... jutro rano wizyta w przychodni, oby dał to zwolnienie...

reklama
Aschlee, mój narzeczony chodzi w Polsce na kurs, więc uczy Polka a Norwedzy będą wywiad przeprowadzać na zakończenie kursu. Z tego co Edyta pisała to chyba w Norwegii Norwedzy prowadzą albo po angielsku albo po norwesku.

Edyta, okazuje się, że mój J poziom B1 teraz zaczął...

Do góry