reklama
martavel
Fanka BB :)
Wiecie co? Z iloma dziewczynami nie rozmawialam to jakies 95% z nich kialo najpierw skurcze, czop z krwia i trafialo do szpitala. Wody odchodzily im dopiero w trakcie porodu lub byly przebijane takze angelstw licz lepiej na skurcze niz wody
ja juz wczoraj myslalam ze jak sie nie odzywasz to rodzisz 
martavel to lutówki na belly obalają statystyki.
Myślę że jakieś 97% dziewczyn które już urodziły, a urodziło 39 to trafiły do szpitala z powodu odejścia wód
wolę liczyć na wody niż falstart w temacie skurczy...mogą się pojawić i się wyciszyć...i bezsensu jechać do szpitala z nadzieją ze jak skurcze to poród tuż tuż
nie odzywam się wiele bo bardzo nie mam co pisać. Już mnie mierzi to że Jasiek nie chce wychodzić. Miałam depresyjny tydzień przez pogodę. Śniegu nasypało tyle że aż mi się nim rzygać chciało za przeproszeniem...zero słońca...no dół jak stąd w cholerę...
jak się coś będzie działo, to na pewno będziecie wiedzieć. Przecież nie odpuszczę Wam trzymania za nas kciuków w takiej chwili ;-)
Myślę że jakieś 97% dziewczyn które już urodziły, a urodziło 39 to trafiły do szpitala z powodu odejścia wód

wolę liczyć na wody niż falstart w temacie skurczy...mogą się pojawić i się wyciszyć...i bezsensu jechać do szpitala z nadzieją ze jak skurcze to poród tuż tuż

nie odzywam się wiele bo bardzo nie mam co pisać. Już mnie mierzi to że Jasiek nie chce wychodzić. Miałam depresyjny tydzień przez pogodę. Śniegu nasypało tyle że aż mi się nim rzygać chciało za przeproszeniem...zero słońca...no dół jak stąd w cholerę...
jak się coś będzie działo, to na pewno będziecie wiedzieć. Przecież nie odpuszczę Wam trzymania za nas kciuków w takiej chwili ;-)
Ostatnia edycja:
martavel
Magda a skad krew? Ja wczoraj troche panikowalam, bo po kapieli jak kladlam sie spac zobaczylan krople krwi na bieliznie. A ze brzuch juz taki ze dbanie o siebie robi sie na czuja w TYCH okolicach to meza pytalam czy sie gdzies delikatnie nie zacielam. Na szczescie sie zacielam
wiec stad pytanie. Skoro wody nie odeszly to od czego krew?
angelstw - zycze ci aby odeszly wody W pierwszej kolejnosci. Bo liczyc skurcze z zegarkiem w reku i wymierzyc ze: dobra co 5 min jedziemy to sie kobieta tylko stresuje. A sam porod wtedy moze nastapic i tak nawet na nastepny dzien. A jak wody odejda to teoretycznie sprawa prostsza
angelstw - zycze ci aby odeszly wody W pierwszej kolejnosci. Bo liczyc skurcze z zegarkiem w reku i wymierzyc ze: dobra co 5 min jedziemy to sie kobieta tylko stresuje. A sam porod wtedy moze nastapic i tak nawet na nastepny dzien. A jak wody odejda to teoretycznie sprawa prostsza
No to i ja opowiem jak było u mnie, a było śmiesznie
Po kolacji koło 20 wstałam na siku, wracam kładę się na kanapę i słyszę takie "pyk" i czuję błogie ciepełko pod tyłkiem. Trochę taka zaskoczona mówię do męża, że chyba musimy się do szpitala zbierać - jego mina bezcenna. Myślę sobie że się nie pali i sobie szybki prysznic wezmę, a tu kolejna niespodzianka - mocny skurczyk - prysznic szybko mi wyparował z głowy. W szpitalu przy przyjęciu miałam już 4cm rozwarcia (córa ułożona pośladkowo i serio myślałam że zaraz mi wyjdzie tą dupką) No i przy coraz mocniejszych skurczach i rozwarciu jeszcze na górze przed cięciem cała papierologia...Myślałam, że tam zejdę, ale nic kamienna mina i wypełniam papierki. W końcu jakaś pielęgniarka do mnie podchodzi i mówi, żebym trochę pomarudziła to się Panowie lekarze pospieszą a ja na to, że bez przesady, aż tak nie boli. One w śmiech, że takie pacjentki to oni by zawsze chcieli:-) Jeszcze w między czasie anestezjolog mi się pyta kiedy jadła, a ja, że z godzinę temu. On na to "no jak to, żartuje Pani, do cesarki z pełnym żołądkiem?!" No to ja mu odpowiadam, że gdybym wiedziała, że mi zaraz wody odejdą to pewnie bym nie jadła, ale wróżką nie jestem i poszedł:-) Na stole jeszcze lekarz mnie zbadał i było już 6cm. Także u mnie szło ekspresem, czego i wam życzę 
U mnie też od 2 dni piękne słonko

U mnie też od 2 dni piękne słonko

reklama
Kwiatuszekk23
Dziewczynu u mnie krew byla oznaką odklejajacego sie łożyska wiec zawsze lepiej panikowac niz później pluc sobie w twarz w razie "w"