reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Ovli Światełko dla Twojego Aniołka
[*]
One Oby były te dwie krechy :) &&&&&&&&&&
U mnie w końcu przyszła owu. Starania rozpoczęte :> Zobaczymy za 2 tygodnie :)

Ostatnia edycja:
reklama
Pojawiła się pierwsza brązowa plamka :baffled: to na bank @ się rozkręca :-( Zaczynam się martwić. Wcześniej zawsze udawało się w 1 lub 2 cyklu. Tym razem mam 2 nieudane cykle starankowe za sobą...

Hej Kochane :-) ja tak na szybko tylko wpadam się przywitać. Olek szaleje, ostatnio zrobił się taki fajny :-D jeszcze niedawno było tylko karmienie, spanie, sranie i przytulanie a teraz to najlepiej ciągle się bawić :-D
Nie będę udawać, przeczytałam tylko kilka ostatnich postów. Światełka dla nowych Aniolkow. Trzymajcie się Aniolkowe Mamusie, i Wam będzie dana radość z dzieciątka.
Martavel gratuluję!! Olki górą!! :-D
Angelstw spróbuj pić koper włoski, Olkowi to pomogło :-) teraz czasami (jak mi się przypomni) wypijam rumianek. A śpicie razem?
OneMoreTime a może to implantacja? Ja w ciąży z Pieprzykiem też widziałam cień cienia na początku. Test wyrzucilam bo myślałam, że swiruje. Plamienie się pojawiło też. A w ciąży z Olkiem byłam przecież w szpitalu z powodu plamienia. Ja tam jeszcze trzymam kciuki &&&&
Dorzucę jeszcze, że teściowa doprowadza mnie nadal do białej gorączki. Przylazi zdecydowanie za często... Ale teraz znalazłam sposób -idziemy z Olkiem na górę do pralni. Ja prasuje a on słucha jak mu śpiewam ;-) i teściowa bardzo często właśnie wtedy nas nachodzi. A w pralni nie słychać pukania, więc już wiele razy pocałowała klamkę. Zupełnie przypadkowo to odkryłam, więc teraz polubiłam prasowanie ;-) jeszcze któraś z Was mówiła, że taka osoba blisko mieszkająca, która może zająć się dzieckiem to skarb. Ale jak byłam chora i mówiłam, żeby przyszła pobawić się z Olkiem to nie, bo ona ma w domu pranie (?). No i jak przychodzi to nigdy w niczym mi nie pomogła. A nie! Raz zmniejszyła ogień pod garnkiem jak ją poprosilam. Generalnie przylazi, wyrywa mi dziecko z rąk, zostawia na nim kilo swojej szminki, rozsiada się w fotelu i rzada kawy. O wyjadaniu z lodówki nie wspominając. Teraz od rana jadę różaniec z prośbą o cierpliwość i jest jakoś lepiej...

Ostatnia edycja:
OneMoreTime ja też przez 2 dni plamilam i myślalam, że to okres się rozkręca a to implantacja była :-) teraz jestem w 16 tygodniu ciąży :-) u Ciebie tez tak może być, wiara czyni cuda.

Alza powiem Ci, że masakra taka teściowa. Współczuję.

Angelstw żyje, czasem cos podczytuje ale przez to ze maz w delegacji,wraca na nocki i to nie każda nie mam czasu przysiasc się pożądanie. Jak będę miała pomoc to napisze ;) ale Olus jest cuuudo :)
Alza BTW moja teściową po porodzie tak mi na nerwy działa ze rez nie mogę na nią patrzeć choć nie odstawia aż takich numerów :)

Kolejny Cud już jest na świecie!! :-)
dziś o godz. 00:30 przyszedł na świat Nikodem :-)
waga 3570g i 58cm. Poród siłami natury.

Misia jeszcze raz ogromne gratulację dla szczęśliwych Rodziców!
A Ciebie Nikusiu witamy na świecie! :-D

No jakie piękne wieści z rana :-)

Misia - gratulacje :-) Witamy kolejnego maluszka na świecie :-D

olasec- mi w zapanowaniu nad nerwami pomógł zakup detektora tetna :tak: posłuchanie bicia serducha bezcenne i bardzo uspokajające:tak: Misia używała stetoskopu , ale u mnie sie nie sprawdził nie potrafiłam rozróżnić bulgotania narządów od ruchów maluszka :tak: detektora uzywam nadal jak mały jest mało aktywny w godzinach kiedy zazwyczaj harcuje to sprawdzam czy wsio ok :-)

one - &&&&& nadal zaciśniete mam nadzieje ,że plamienie to efekt implantacji :tak:

alza - współczuje teściowej :-(

blak cat- owocnych staranek :-)

olvi - witaj , światełko dla aniołka
[*]

kinia - ja mam od dłuższego czasu szyjke skróconą ,bardzo miękką i rozwarcie tylko ,że zewnętrzne :-) a z oznak zbliżającego się porodu brak , no może jedynie brzuch mi się znacznie obniżył :tak: obawiam sie ,że bedzie jak z Wikiem , z szyjka miałam podobnie , nakaz lezenia , nie forsowania się i co , poród wywoływany po terminie :-)

a jak się czuje ? jak wielki czołg :-) niestety mój zakładany przyrost wagi został już znacznie przekroczony i mam mega doła z tego powodu zwłaszcza ,że z poprzednich ciąż zostało mi sporo dodatkowych kg a na dodatek jestem z tych co mają problemy z wagą :-( ale najważniejszy bąbel w brzuchu i jego zdrowie :-) zostało już niewiele do terminu a we mnie wzbiera strach :tak:

miłego dnia :-)

reklama
MisiaMonisia gratuluje! :-D Nikodem witaj na świecie :-D
Kifsi nie przejmuj się waga. Ja byłam bardzo zdziwiona, jak po porodzie ważyłam 10 kg mniej! Niby Olek ważył 4 kg, ale nie spodspodziewałam się takiego spadku. Najlepsze, że karmię teraz piersią i przytyłam kilogram ;-) Ale pocieszam się że to mięśnie ;-)

Do góry