• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Brzuch twardnial jak leżałam a mam niby leżeć...i też w sumie pod. Wieczór pomyślałam że wezmę magnez może on pomoże i od 2h spokój mimo leżenia.. Ciekawe jaka noc będzie, ale. Jutro mam swoja doktorke może coś zaradzi

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka

reklama
one gratki 3 z przodu :-) ja w połowie tego co Ty:eek::happy:

ewel nieładnie macica sobie poczyna.. moja po amnio robiła to samo, szyjka z 3,5 na 2,5 w 15 tc jednak trzymała się do końca.. dostałam progesteron (czopki z masłem kakaowym robione w aptece), obowiązkowo magnez plus badania jego stężenia we krwi co miesiąc. Najgorzej brzuch twardniał przy wstawaniu, pochylaniu i leżeniu na plecach jak się przypadkiem zapomniałam bo leżeć na plecach w wyższej ciąży nie wolno, ucisk na żyłę główną i dzidzia dostaje mniej krwi i tlenu i macica też się stawia. Jeszcze pamiętam jak ochrzaniłam babeczkę przy ktg bo kazała mi leżeć na plecach, kategorycznie odmówiłam i zapytałam co to za praktyki rodem ze średniowiecza, tak wysoka ciąża to wyłącznie leżenie na boku, najczęściej lewym.. Babeczka była z lekka zdezorientowana, ale tłumaczyłam to sobie własnym kategorycznym tonem nieznoszącym sprzeciwu ;-) leż jak najwięcej, siedzieć też raczej nie powinnaś bo dzidzia naciskana szyjkę z pomocą grawitacji a jak leżysz to nie. Siedzenie ogranicz do minimum ( toaleta ;-)), trzymam kciuki oby było dobrze &&&&

Ja wizytuję się w czwartek na nfz :baffled:

Ostatnia edycja:
Dzięki Kochana,
No dziś ciut lepiej w nocy tez jakoś spałam ale już ten lewy bok mnie boli... Dretwieje aż w nocy ale nic wole to nóż stawianie macicy które jest tak nie miłe. Wizytę mam dziś zobaczymy co powie doktorka.

Pleni, czyli lada chwila będzie półmetek ;-) &&&&&&&&&&&&& za wizytę :happy:

Ja w dzień 80 % leżenia spędzam na lewym boku, ale ręka/plecy/kark po lewej stronie mam już tak zdrętwiałe i obolałe, że w nocy na lewym boku już nie zasnę...:confused2:muszę położyć się na prawym a bardzo często się przebudzam na plecach, bo już nie daję rady...:baffled: dłonie mi strasznie drętwiały i wręcz bolały w kostkach jak zginałam - jak odpuściłam trochę nocne spanie na lewym boku, to ręce mniej drętwieją, ale faktycznie kilka ostatnich nocy przebudzam się na plecach i brzuch mam twardy.... chyba nie ma złotego środka - ja po prostu staram się jak najwięcej w dzień leżeć na lewym boku, by w nocy móc odpuścić odrobinę...:baffled:

Czekam z utęsknieniem na przyjazd J, aby mi porządnie plecy i kark rozmasował :-p
Wczoraj zamówiliśmy łóżeczko i komodę do pokoiku :-) z grubszych rzeczy został jeszcze wózek a z drobnych: szczotka do włosków, termometr/y i kilka innych drobiazgów. Dziewczyny, czy do kąpieli kupowałyście ręcznik o jakimś specjalnym składzie?

ewel, daj znać, co ginka powiedziała/doradziła...

A pozostałe dziewczyny ? co u Was? jakoś ucichłyście ostatnio....

ONA, nie wrzuciłaś żadnego zdjęcia swojej kruszynki po prenatalnych....:baffled: są jakieś podejrzenia co do płci?
stokrotka, a jak u Ciebie prenatalne? nadal wygrzewasz się na Cyprze?
Lena, jak samopoczucie?
Frambuesa, pojawiła się @ ? działacie już?
Olasec, kiedy e-ciotki poznają Michasia? :happy: jakieś wieści odnośnie jego serduszka?
Doris, Neta, Witch, Lumia - co tamu Was? mam nadzieję, że zapał nie gaśnie ? :-*
Black, to kiedy ta wizyta? jak się czujesz?
Masha, jak apetyt Marysi? dowiedziałaś się czegoś, jakaś poprawa?

Ostatnia edycja:
uploadfromtaptalk1442835412456.jpgOne racja dobry pomysł w dzień na lewym boku a w nocy może ten drugi, bo mi też aż nogi dretwieja :) dam znać po wizycie.
U nas już cześć gotowa:))

Załączniki

• uploadfromtaptalk1442835412456.jpg
    uploadfromtaptalk1442835412456.jpg
    15,2 KB · Wyświetleń: 77
Hej dziewczyny na badaniach prenatalnych maluszek spal nie chcialmsid ułożyć odpowiednio ale jakos sie udalo.wszystko gra pieknie ładnie czekam na wyniki krwi. wlasnie w srode mam leciec na krotku urlop lekarka powiedziala ze nue widzi przeciwwskazań ale Mamuska mnie nastraszyla i teraz juz sama nie wiem. A i lekarka zasugerowala ze cos dynda miedzy nogami-ale za 2 tyg bedzie w stanie powiedziec na 100% czy siusiak czy pepowina

Ewel piękne łóżeczko:)

Zapomniałąm co miałam poodpisywać;/:(

Pleni czwartek już niedługo:)trzymam kciuki za udaną wizyte:)ja mam za dwa tygodnie równo...;/jak długo;/

U mnie nic na temat płci nie powiedziała ja nie pytałam,podejrzewam,ze nic nie było widać skoro nie mówiła nic:S Tylko stwierdziła,że mały akrobata bo nie dało sie zmierzyć,ale moje przeczucia są na chłopca:)mam nadzieje dowiedziec sie za dwa tygodnie:)

One to wstawie fotke:) 13t5d był wtedy i 7 cm1441742262827.jpg

Załączniki

• 1441742262827.jpg
    1441742262827.jpg
    22,3 KB · Wyświetleń: 86
ewel, no widzę, że już w gotowości - słodki kącik :-) przypomnij jakie imię wybraliście dla niuni, bo umknęło mi chyba :sorry:u mnie wszystko w kartonach jeszcze, cały czas coś dowożą kurierzy i czekam na J aż przyjedzie i wszystko poskręca :-)

ONA, przesłodki Twój człowieczek :tak: są już u Was jakieś typy imienne?

reklama
Dziekuję:)

Dla dziewczynki na chwile obecna podoba mi sie tylko Lena<jedno imie co sie zgadzamy z mężem>:)
A na chłopca Marcel,Miłosz,Alan,Oskar :)

Miałaś przeczucie co do płci u Ciebie?:)

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry