angelstw bardzo współczuje, bo to naprawdę już połowa ciąży była i chyba z biegiem czasu każdy się nastawia, ze będzie już tylko dobrze.... . Mnie te obrazy ze szpitala też w kółko wracają, w uszach szumi mi bicie serca KTG w szpitalu które dobiegało z porodówki w momencie kiedy żegnałam swojego aniołka. Obrazy, które nigdy nie znikną z głowy i mimo że na codzień zajmujemy sie innymi sprawami, to gdy one wracają czujemy dokładnie ten sam ból i pustkę, co wtedy.
edit: doczytałam... Mój starszy syn rodził się owinięty pępowina, ale zawinął się tuz przed porodem. Poskutkowało to zamartwicą okołoporodowa (3pkt Apgar w 1 minucie, 9pkt Apgar w 10 minucie po porodzie). Szczęśliwie odratowany, ale efekty niedotlenienia widoczne do dziś. Pisze o tym, bo kiedyś myślałam, że dziecko w brzuchu mamy jest najbardziej bezpieczne. Teraz wiem, ze wcale nie jest. Jak widać także tu po forum, naprawdę wszystko może się zdarzyć po drodze :/
misiamonisia u mnie cykl zwykle jak w zegarku, a więc zaczynałam testować owulacje ok 11-12dc i zazwyczaj łączyło się z obserwacją śluzu, Choć jako ciekawostkę powiem, ze wszystkie moje ciąże wskazywały na to, ze owulacja odbyła się tydzień później, niż powinna

Pamiętam te cykle dokładnie, bo robiłam test i robiłam i wychodził negatywny i dzien cyklu byl już np 18 więc uznałam, ze już na pewno po owulacji, a tu niespodzianka, był np 20 dc i ciąża

edit: doczytałam, zatem zdrówka! Jeśli czeka cię antybiotyk czy coś, to faktycznie lepiej wstrzymać starania. Pamiętam, ze w trzeciej ciąży, nim o niej wiedziałam, miałam zapalenie pęcherza. Furaginę brałam i inne leki, a później ten stres, czy ciąża zdrowa.... W 10tc poronienie i nie wiem czy te leki mogły miec wpływ...
alza ja wszystkie buty na obcasie mam schowane

tylko na jakieś okazje się pokazują, tak jak
Renata pisze np na wesele. Chociaż ostatnio nawet na wesela zakładałam buty na koturnie i troszkę w nich wygodniej , niż szpilkach. Zwłaszcza gdy wypadło wesele, na którym były też nasze dzieci i musiałam biegać za nimi o.0 Zawsze się kończy to wymianą na balerinki