• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
@madzia0902 tylko Funia zawsze miała homocysteine dobrą nie musiała jej zbijać :) jak chcesz ale moim zdaniem długo będziesz na prenatalu spadac w dół . Clexane dostałam nie ze względu na mutacje tylko bardziej po 2 poronieniach ...to też zalezy od tego co lekarz zadecyduje . Oczywiście kazda z nas jest inna więc ja Ci nic nie narzucam radzę tylko jak zbić szybko homocysteine :)

Hej dziękuję Wam wszystkim i każdej z osobna jesteście nieocenione przepraszam że tak mnie mało ale no telefony to dziś się mi urywaja po prostu dziś była u nas jedna pani z mężem bo szukają mieszkania dla córki.
Powiedziała że przemysli i jutro ma oddzwonić.

Jutro dwóch panów będzie u nas oglądać a tak ogólnie to cześć dzwoni pyta i dziękuję a część się chce umawiać dwie osoby się rozmyslily bo miały zadzwonić i cisza.
Coś się dzieje jednak więc mam cichą nadzieję że może coś z tego będzie.

A mieszkanie ładne zadbane trzy pokoje kuchnia i łazienka. Jeden pokój w sam raz dla Wiktorka drugi to duży salon i trzeci taki średni No wiadomo że coś tam trzeba porobić jak np ściany i podłogi po swojemu sufity tam są podwieszane w kuchni i dwóch pokojach łazienka w kafelkach WC osobno.

W kuchni też trzeba by sobie zrobić kafelki bo te co są to takie sobie .
No ogólnie to się cieszę że coś się kręci a z drugiej strony mam lekkie obawy no bo całe życie jakby to powiedzieć z mamą przy cycu; ) A tu się kroi coś swojego i samodzielność też musi mi się załączyć jednak ale raduje mnie opcja własnego mieszkania no bo jak to kupimy to mama się przeniesie do babci a my tam sobie remont urządzamy.

Tylko jest jedna kwestia wygląda na to że na czas remontu wyląduje u teściowej co mnie z lekka przeraża ale chyba dam radę nie będzie tak źle.

A wy jesteście kochane dziewczyny na prawdę dzięki za kciuki i miłe słowa buziaki :* .

Wiem @roxie123 że nie narzucasz i że tutaj każda dla każdej chce jak najlepiej :) ale z tego wszystkiego to ogólnie zgłupieć można i już człowiek sam nie wie co ma robić. Ja miałam dopiero jedno poronienie to może dlatego nie kazała mi brać acardu i clexane. Nie wiem już sama, może faktycznie skontaktuję się dodatkowo z moim ginekologiem i zobaczę co on powie.
@kari21 no to super że tak szybko po stracie udało Ci się zajść w ciążę :) Z całych sił trzymam kciuki żeby tym razem wszystko dobrze się skończyło :) Wrzesień należy do Ciebie :)

@madzia0902 homocysteine jak chcesz zbić to chociaż metyle 3 miesiące stosuj i barszczyk pij czerwony buraczki dobrze działa :) z lekarzem pogadaj . Ale to prawda jedno poronienie w medycynie traktują jako coś normalnego . Ja mam niestety 2 i próbuje wszystkiego bo tak się boje . Też nie robię wszystkiego według zaleceń tylko dziewczyny bardzo pomogły [emoji4] teraz wszystkie badania mam w normie , leki i pozostało mieć nadzieję ze się uda . Życzę Ci samych dobrych decyzji i bezproblemowej ciąży [emoji4]

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny ja chyba tez zrobie sobie to badanie na mutacje. Powiedzcie, czy w diagnostyce mozna zrobic te badania? I czego w ogóle szukac.
@...Margotka9022... nie mysl o złych rzeczach. Wiem, ze przychodza do glowy, ale przeganiaj je. Jeszcze wszystko moze wróci do normy, a wyprawke mozesz kupic przez neta.

@mamcia2014 czyli dalej trzymać kciuki. A samodzielność jest zarąbista. Ja skakałam z radości jak mi się własne m3 zmaterializowało, będąc jeszcze solo. Co prawda niedługo tak sobie posoliłam, ale radość była iha. Dobra, nie gadam już na klawiszach - kciuki miałam trzymać i niech się sytuacja rozwija pomyślnie.

reklama
@Frezja_1 niedlugo Ty bedziesz polowac na te zwykle leginsy,tyle ,ze wygodne i za 39.90 to niedrogo[emoji5]
W diagnostyce mozesz ale za ok 1000[emoji23]zrob tam gdzie ja w test dna.
Za 330 zl wymaz z buzki,wynik do 14 dni i zalatwiasz to wysylkowo.

@madzia0902 nie wiem dlaczego tak ,ale to pewnie jak ze wszystkim co lekarz to opinia.
Mi moj jeden gin tez nie chcial dac heparyny w 1 trymestrze bo mowil ,ze dziecko moze miec problemy z ukladem kostnym,kazal probowac tylko na acardzie,z tym,ze moja druga ciaza byla na acardzie i sie nie udala:/
Ja wiem tylko tyle ,ze gdyby nie leki nie byloby ciazy,ale jak widzisz Katarina nie bierze zastrzykow i jest w porzadku.
Musisz zaufac sobie,ja wolalam brac niz sie stresowac ,ze znow sie nie uda.
Gentyczka widzialam moje wyniki homocysteiny (7.3) i powiedziala ,ze prenatal jest w porzadku ,ze dawka kwasu jest w nim wystarczajaca.
Twoja homocysteina jest troche wyzsza,optymalny poziom to 5-7,najszybciej zbijesz ja surowymi burakami,np surowki lub swiezo wyciskane soki.
Ja nie namawiam na prenatal,na mnie dzialal,mozesz zawsze zamowic te witaminki z neta[emoji5][emoji4]
Dobrze,ze piszesz o homocysteinie u dziecka,pierwsze to slysze ,a jak u takiego malenstwa zbic ?tez witaminami?kurcze ciekawy temat,bede musiala sie zaglebic
Tobie o jakich skutkach ubocznych brania clexane mowila?

@magda1208 hejo[emoji8]ja napierw bylam na tym watku,dopiero pozniej dolaczylam do drugiego [emoji4]takze jak widzisz mamy co czytac hehe

@...Margotka9022... tylko blagam nie bierz sobie do glowy,bo jak ja zaczynam myslec co mogalam ,to moglam sie np zbadac po pierwszym poronieniu i uniknac drugiego,ale to wiem dzis ,wtedy nie ...nie da sie nad wszstkim zapanowac[emoji4]robisz co mozesz i bedzie w porzasiu[emoji5]

@mamcia2014 swietne informacje[emoji4]tesciowa sie nie przejmuj[emoji4]

@Calineczka24 aha,a masz wskazanie do cc?bo to chyba tylko odklejajaca sie siatkowka jest wskazaniem.
Podobno w ciazy np nie bada sie wzroku,zeby dobierac okulary.[emoji4]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry