reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Funia90 sukces!!! Mam znajoma kosmetyczkę której kiedyś sesje robiłam. Napisałam jej nieco o sobie iii kobita mi pomoże . Zrobi mi zabiegi na twarz. Powiedziała że póki nie ma ciąży zaatakujemy kwasem i czymś tam a później łagodniej . I co lepsze nie muszę płacić bo mówi że tez jej pomagałam . Wie ze nie leżę na pieniądzach i się lecze. Dobro wraca jestem taka happy przynajmniej pod tym względem ktoś mnie poratuje [emoji4]
@kari21 norma...ja Ci już swoje zdanie powiedziałam jak nie wrócisz do Pl i nie zaczniesz się leczyć to lepiej nie będzie :/

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@kari21 cokolwiek pijesz dorzuc do tego odrobine glukozy, albo miodu. Moze byc w ostatecznosci zwykly cukier. Nie chodzi o to by bylo slodkie tylko przelamac twardosc wody. Wtedy cialo lepiej na nia reaguje tak szybko nie odrzuca, wchlania i nie chce sie tak wymiotowac. Pij malymi lyczkami. Co jakis cza sprobuj naturalny sok z jablka rozcienczony woda swietnie uzupelnia elektrolity. I dobrze gdy plyny sa letnie, wtedy tak zoladek sie nie stresuje i nie odrzuca. Do wody mozez tez wrzucac szczypte soli, najlepiej himalajskiej. I gotuj sobie wode z odrobina imbiru moze pomoc wyciszyc zolodek. Powiedzialabym ci napij sie wibovitu, ale tam nie wiem czy macie. To tez swietnie nawadnia. Sprawdzone przeze mnie wiele razy a mam dosc silna tendencje do odwadniania sie. Te wszystkie sposoby sa tez bezpieczne dla dziecka. Elektrolitow nie polecam bo powoduja wiekszy odruch wymiotny. Sa ciezkie dla ciala do przyjecia.

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Nowy dzień, nowe wyzwania;)

@kari21, wczoraj trochę z doskoku żabiego byłam, ale dziś to powiem ci, że musisz ogarnąć swój organizm, (nawet jeśli Twoja mama też tak miała) to nie jest dobrze. Jeśli za granicą nie masz dobrej opieki medycznej (co u Ciebie jest konieczne) a masz możliwość powrotu to wracaj. Jakby nie było to uważam, że u nas kobieta we wczesnej ciąży ma więcej opcji do wyboru. Jeśli nie masz możliwości wylej rodzinie na głowy kubeł zimnej wody i (sorry, ale...) powiedz, że jak ci nie pomogą to wkrótce sami będą wychowywać dzieci, bo Ty umrzesz z wyczerpania. Mama i mąż muszą pomóc. Od tego jest rodzina. Nawet jak im też ciężko to Ty w tej chwili ryzykujesz zdrowiem i życiem.

Hej dziewczyny. Mam już 6 dzień katar tzn zatkany nos, nie wiem już co robić :( bierze mnie już depresja od niemocy :( ile to będzie trwało? Na szczęście nic mnie nie boli i nie mam kaszlu ale ten zatkany nos mnie wykonczy :( martwię się bo mam złe samopoczucie i boje się że moje dziecko też źle się z tym czuje, staram się powstrzymywac, ale już mam dość ile można....nigdy nie miałam takiego problemu i to jeszcze tyle dni :(co poradzicie?

@kari21 po części wiem co czujesz bo sama mam nerwicę lękową i wiem co to znaczy jak człowieka nerwy zżerają od środka. W najgorszym stadium ważyłam 48 kg, wyglądałam jakbym miała raka albo chorowała na coś innego więc aż się boję pomyśleć jak Ty wyglądasz przy swojej wadze :( Kochana koniecznie musisz zacząć z tym walczyć bo to Ciebie zabije. Dobry psychoterapeuta plus psychiatra wyciągną Cię z tego. Nerwica i fobie same nie przejdą, MUSISZ mieć pomoc specjalisty. Ja chodzę na terapię od 8 lat, dzięki temu ważę 58 kg (więc paradoksalnie muszę się odchudzać :D ) i funkcjonuję normalnie, mam jeszcze pewne ograniczenia przez nerwicę ale jest to niczym w porównaniu z tym co się ze mną działo kilka lat temu. Proszę Cię zacznij walczyć o siebie bo warto, jak trzeba wróć do Polski albo lecz się tam, nie wiem jak tam wygląda pomoc osobom z zaburzeniami psychicznymi bo w Polsce leczę się prywatnie, tam też muszą być jacyś prywatni psychiatrzy? może nawet Polacy? może są jakieś grupy wsparcia, albo terapie grupowe. Poszukaj w internecie a na pewno coś się znajdzie. No i najważniejsze powiedz rodzinie o problemie, muszą Cię wspierać, nie możesz być z tym wszystkim sama, ale tak porządnie przemów im do rozumu bo oni chyba nie zdają sobie sprawy jak poważny jest problem. Trzymam za Ciebie kciuki kochana, walcz o siebie, wierzę że Ci się uda.

@Zaaaneta, właśnie mi się przypomniało jak koleżanka z pracy była w ciąży i mówiła, że sól fizjologiczna jej na katar pomagała. Kupowała takie małe ampułki plastikowe i po kilka kropli do każdej dziurki (nosowej oczywiście):)
aaa...i jeszcze inhalacje moja siostrzyczka robiła, tylko nie pamiętam jakie. Trzeba poczytać...też coś chyba z solą tylko kuchenną.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry