Cześć Wam

ja kawusię piję sobie
@ivvonka hm a może @ nie przyjdzie i w bąbelkach będzie bąbelek co ?
@Velvetka hm...troche dziwne ...idź na powtórke bety
@anja93 nie ...to raczej związku nie miało ... na tak wczesnym etapie to tylko wady w konstrukcji komórki i tyle ;/
@Olasec to normalna reakcja synka...spokojnie trzeba mu tłumaczyć ... to dziecko i nowa sytuacja dla niego

mam nadzieje ,że samopoczucie się poprawi...weź tyle czekałaś na tą ciążę wygoń te złe mysli ;*
@Totois30 witaj

...[*]...
Kochana więc tak...kwas foliowy w nadmiarze , kiedy jest go za duzo , też nie jest czymś dobrym , bo z tego co kojarzę też jest wskaźnikiem do tego ,że się słabo przyswaja warto by sprawdzić mutacje . Jesli masz problem z immunologia ona cała odbija się na rozwoju ciąży ...tutaj większość walczy głównie z immunologia , gdzie przyczynę ciężko stwierdzić co dokładnie nie hula .
Ja bym się po pierwszej @ nie starała jednak , i to tak do wszystkich dziewczyn pisze na własnym przykładzie , ale to indywidualna sprawa . Zrobiłabym badania , ja do dzisiaj mam wyrzuty ,że czekałam , głupia z nadzieją , że to był przypadek... jednak u wiekszości nie jest ...
Nie nastawiaj się ,że nie będzie problemu z zachodzeniem , bo po poronieniach organizm przechodzi rewolucję hormonalną...ja zachodziłam za pierwszym razem przez obydwie ciąże (nieudane) , ostatnie poronienie było w lutym i teraz biochemiczna we wrzesniu więc od lutego do wrzesnia trochę jest . A też miałam pewniaka i nakręcona ,że zajde a co tam . O betę chyba pytałas
@roki_1991 
Każda tutaj walczy o marzenie

moja rada jest taka ... zrobiłabym badania jeśli masz podejrzenia o to czy tamto , starania bym zaczęła po 2 @ , chociaż wiem ,że czekanie jest okropne , ale czasami ciąża po ciąży to dla organizmu za dużo , jest też tak ,że hormony ciążowe się utrzymują i łatwiej zajść , ale róznie bywa z rozwojem ciąży . Nie ma reguły w sumie . Ja zaszłam w 2 cyklu po poronieniu i poroniłam ;/ nikomu nie zyczę...
Wazny jest cel i czasami nasze pochopne starania nie są dobre , ja żałuję ,że nie zbadałam się od razu...pragnienie dziecka i powtarzane : przypadek...wygrało ;/ i nadal dzieci nie mam i nie wiadomo co będzie ;/
@AgaB33 czekamy na wieści z wizyty
Takie info dla Was nowe dziewczynki ;* wiem ,że wiele kobiet nawet nie wie ,że coś takiego istnieje , a to jest bardzo wazne lekarze o tym nawet nie wspominają ...
O kwasie foliowym i jego dobrym wpływie na zdrowie dziecka w trakcie ciąży słyszał praktycznie każdy. Czy jednak wiesz, że zbyt duża ilość tego składnika może Ci poważnie zaszkodzić? W jakich sytuacjach nie należy przyjmować kwasu foliowego i czym go zastąpić?
Kwas foliowy powszechnie uznawany jest za związek bezpieczny. Tak też jest w większości przypadków. Zwykle jego nadmiar wydalany jest wraz z moczem, a więc trudno go przedawkować. Problem pojawia się jednak wtedy, gdy przyszła mama ma
mutację w genie MTHFR.
Jest to dość popularna mutacja, która na co dzień
nie daje żadnych objawów. Mutacja ta wpływa na
upośledzenie wchłaniania kwasu foliowego, a co za tym idzie pomimo tego, że przyjmujemy go w dużej ilości nie jest on prawidłowo przekształcany i wchłaniany przez nasz organizm.
.
W przypadku ciężarnych zwiększa to ryzyko urodzenia dziecka z
wadą cewy nerwowej. Niebezpieczny jest też sam nadmiar kwasu foliowego, którego organizm nie może wchłonąć. Odkłada się on w toksycznej formie i w dłuższej perspektywie
może być nawet przyczyną raka. Dlatego też osoby
z mutacją w genie MTHFR powinny przyjmować
metylowane (przetworzone) formy kwasu foliowego.