@Calineczka24 to cudowne. Widac ciaza bardzo ci sluzy. Ja przytylam 18 kg. To kawal wagi, a jednak po mnie specjalnie tego nie widac. Od 2 miesiecy waga stoi w miejscu choc to czas najwiekszego przybierania. Tylko ja tyje nic nie jedzac bo mam duze problemy z tarczyca, pcos i takie tam problemy. Mysle ze polowe strace w dniu porodu, a reszte sporzytkuje na dzidziola i spadnie. Poki dziecko przybiera jest dobrze waga nie powinna mu szkodzic. Moja ciaza lekka nie jest. Nie chce by brzmialo to jak usprawiedliwienie. Wczoraj padlo podejrzenie gestozy wiec badanie cisnienia i innych parametrow musze zrobic. I tak ciesze sie, ze w ciazy jestem, bo nam lekarze szans na ciaze nie dawali. Byle maly przezyl.
@kropkikreski4 do 6 tygodni po poronieniu najlepiej badac zespol antyfosfolipidowy i toczen, czyli duzo z tych badan, ktore wpisala
@angie. Bo czasem te problemy ujawniaja sie wylacznie w ciazy. A progesteron... zalezy co chcesz uzyskac z badania. To hormon, ktory trudno zbadac, bo jest produkowany w ciele skokowo. Najczesciej bada sie go ok 25 dc. Jesli chcesz sprawdzic, czy masz niedomoge lutealna to samo badanie progesteronu moze nie wystarczyc. Wtedy najlepiej zrobic monitoring i zobaczyc jak wyglada cialko zolte po peknieciu pecherzyka. I pytanie czy masz plamienia przed okresem. To tez moze pomoc w ocenie progesteronu. Patrzac na to co piszesz o staraniach to 3-5 dc zrobilabym hormony lh, fsh, estradiol, prolaktyna. One wiecej powiedza ci o twoim cyklu i mozliwosciach zajscia w ciaze
@Agss po samoistnym poronieniu mozna szybciej zajsc w ciaze po zabiegu czeka sie na regeneracje blony sluzowej, bo jak bedzie za mala, to ciaza moze sie nie utrzymac i latwiej o stan zapalny, ktory jest niebezpieczny dla matki i dla dziecka.
@miloscwczasachpopkultury jest jednak wiele kobiet, ktore po zabiegu zaraz zaszly w ciaze, maluszki pieknie sie rozwijaly i urodzily. Na to nie ma recepty. Straty zdazaja sie z powodu wad genetycznych, czy tak jak u ciebie cos sie zadzialo, ciaza niezwykle wysokiego ryzyka i sie nie udalo. Przykro mi bardzo z powodu straty. To nie musi oznaczac, ze kolejna ciaza sie nie utrzyma bez lekow. Leki dostaje sie po solidnych badaniach, lub 2 lub wiecej stratach. Wiec jesli umiesz wyciszyc emocje i cieszyc sie stanem blogoslawionym, to poczekaj do stycznia. Jesli czujesz wielki niepokoj i sobie z nim nie radzisz szukaj kolejnej wizyty. Czasem poronienie to naprawde przypadek. A slaby progesteron, choc watpie, ze taki masz to ci nawet cialo pokarze silnym bolem podbrzusza i plamieniami. Tylko to najczesciej dzieje sie przed 6tc. Wydaje sie byc u ciebie dobrze, choc tego nikt nie zagwarantuje. Tylko czas... Powodzenia
@Olasec juz niedlugo i ty bedziesz na koncowce. Juz prawdopodobnie 1trymestr konczysz, a dopiero co zaczynalas. Czyjes ciaze zawsze szybko uciekaja. Co u ciebie?
Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom