@agusia004 witaj

...światełko dla Aniołka [*]
Powiem tak , to bardzo wczesny etap ciąży i tak naprawdę sam spłaszczony pęcherzyk , nie świadczy o zbliżającym się poronieniu , więc nie potrzebnie Cie nastraszyli . Fakt niekiedy mówi o nie rozwijającej się ciąży , ale tylko wtedy kiedy dzidzi przestanie się rozwijać np. serduszko przestało bić , ale tutaj jest za wczesnie ... u Ciebie nic nie wiadomo na razie ... przy czym wcale nie musi tak być , że się nie rozwinie , bo i zdrowe ciąże zaczynają się od płaskiego pęcherzyka , na razie to takie gdybanie . Co do zaleceń zawsze zwiększa się dawkę progesteronu i zaleca leżenie , bo tyle na ten dzień lekarze mogą zrobić i Ty sama też ... nie masz wpływu na to czy ciąża się rozwinie czy nie , bo jest za wcześnie ... bądź jednak dobrej mysli

Decydujące będą pierwsze tygodnie , bo na takim etapie wszystko może się zdarzyć ... głowa do góry , ja czytałam nie raz o tym jak kobiety urodziły dzieciątka nawet jak pęcherzyk był spłaszczony .
Trudno cokolwiek powiedzieć , słać jakieś przemyslenia w tym temacie ... czasami na początku pęcherzyk jest spłaszczony , a później robi się normalny okrągły i maluszek sobie w nim łobuzuje . Możesz teraz tylko czekać ;* życzę Ci jak najlepiej . Moja rada jest taka ... jeśli będziesz się niepokoić zrób beta hcg i po 48h przyrost pokaże Ci czy ciąża rozwija się prawidłowo . Pozdrawiam