reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Mam wszystkie poświadczenia. Wady nie zdążyliśmy poznać, ale dziecko mialo obrzęk, podejrzewali turnera, ale to byl chlopiec wiec rzadko zeby mialo taka wade. Jak sie urodzil z wygladu wygladal normalnie procz obrzeku, mi w gentetyce mówili,ze to mogl byc przypadek, ze gentyczne nie znaczy dziedziczne
U mnie pierwsza córka z zespołem Turnera.. Teraz z usg wychodzi na to że synuś zdrowy. Ale amnio nie robiłam

reklama
@kasiula222 borelioza może uniemożliwić zajście w ciążę - chociaż na to nie mma dokładnych badan. Na pewno może powodować poronienia lub choroby u dziecka. Na to są już badania i ta franca przechodzi przez łożysko. Znaleziono ją u martwych dzieci w tkankach. Dzieci chore, których mamy są chore na borelioze, zdrowieja po antybiotyku. Często okazuje się że dzieci artystyczne mają borelioz e. Zbadano że jest też w mleku mamy chociaż czarno na białym nie ma że tą drogą dziecko można zarazić. Ale istnieje tak na 85% pewność że tak.
Ogólnie w badaniach lubi nie wychodzić. Szczególnie w tych refundowanych przez nfz czyli elisa i western blot. Jak nie ma objawów to się nie leczy jednak niestety @Totois30 to że nie ma objawów nie znaczy że boreliozy nie ma. Sa udokumentowane przypadki gdzie mama nie miała żadnych objawów a po porodzie nie potrafiła wstać z łóżka przez pół roku itd. Ta małpa czeka na stres i duże osłabienie organizmu i wówczas sie uaktywnia.
Najgorsze jest że nie potrafia tego leczyć. Nie ma lekarstwa które wyleczy na 100% starą boreliozę a niestety leczenie na nfz wg wytycznych.powoduje że nie jedna wczesna borelioza, którą można wyleczyć na 100%, przez nieodpowiednie leczenie przechodzi w postać przewlekłą.

Rozpisalam się ale to.jest choroba w której więcej jest niewiadomych niż wiadomych. Znaleziono ją w spermie i żeńskich wydzielinach jednak nie ma dokładnych badań czy to jest droga zarażenia

@kasiula222 borelioza może uniemożliwić zajście w ciążę - chociaż na to nie mma dokładnych badan. Na pewno może powodować poronienia lub choroby u dziecka. Na to są już badania i ta franca przechodzi przez łożysko. Znaleziono ją u martwych dzieci w tkankach. Dzieci chore, których mamy są chore na borelioze, zdrowieja po antybiotyku. Często okazuje się że dzieci artystyczne mają borelioz e. Zbadano że jest też w mleku mamy chociaż czarno na białym nie ma że tą drogą dziecko można zarazić. Ale istnieje tak na 85% pewność że tak.
Ogólnie w badaniach lubi nie wychodzić. Szczególnie w tych refundowanych przez nfz czyli elisa i western blot. Jak nie ma objawów to się nie leczy jednak niestety @Totois30 to że nie ma objawów nie znaczy że boreliozy nie ma. Sa udokumentowane przypadki gdzie mama nie miała żadnych objawów a po porodzie nie potrafiła wstać z łóżka przez pół roku itd. Ta małpa czeka na stres i duże osłabienie organizmu i wówczas sie uaktywnia.
Najgorsze jest że nie potrafia tego leczyć. Nie ma lekarstwa które wyleczy na 100% starą boreliozę a niestety leczenie na nfz wg wytycznych.powoduje że nie jedna wczesna borelioza, którą można wyleczyć na 100%, przez nieodpowiednie leczenie przechodzi w postać przewlekłą.

Rozpisalam się ale to.jest choroba w której więcej jest niewiadomych niż wiadomych. Znaleziono ją w spermie i żeńskich wydzielinach jednak nie ma dokładnych badań czy to jest droga zarażenia
Ja o tym wszystkim wiem bo jestem w temacie .. Ale też wiem że rodza zdrowe dzieci . Z dokładniejszych badań to kki lub ltt skomplikowane to wszystko bo można mieć bolerioza już lata i nawet się o tym nie wie puki nie ma objawów i się nie drąży tematu..A wyleczyć tego dziadostwa się nie da..Lekarze nie przepisują wszyscy antybiotyku po ugryzieniu a powinni .

@muza_ton nie chcialam dziewczynom kazac robic badania, bo i tak zawsze wszyscy mowia ze duzo tych badan, ale nie lubie cholerstwa strasznie. Jak sie czujesz:)?

@Totois30 po woli do przodu toczę się. W końcu czuję się dobrze. Jak w ciąży z córcia :-)
Dziś doszłam do wniosku że kocham nfz i moje przeznaczenie - ironia. Właśnie dostałam termin do sanatorium uzdrowiskowego na turnus odchudzający. Czekam na to już dwa lata. No i.przecież teraz.nie pojadę. A Panie w nfz są tak zajęte pracą że linia telefoniczna wciąż zajęta. Pewnie jakieś pismo bede musiala pisać i ciekawe czy przesuną termin czy adios. Ręce mi opadły.
Mało piszę ale czytam na bieżąco i wiem że u Ciebie wszystko dobrze. Bardzo mnie to cieszy i oby tak dalej i do.przodu :-)

@kasiula222 po Twoich wypowiedziach widzę że jesteś zorientowana. Antybiotykku nie chcą dac bo takie są wytyczne Ministerstwa a jak lekarz sam nie pogłębia wiedzy to wierzy że te wytyczne są dobre. Niestety. Mało teraz lekarzy z powołaniem. Liczy się pieniądz

Zaraz będzie 5 tygodni po zabiegu a ja mam BetaHCG 11,5.. strasznie wolno spada:( zeszła środa 21,6:/ Mam już dość tych zgag, ciągnięć podbrzusza gdzie to pozostałości po poprzedniej ciąży i jeszcze ukochanej @ przez to brak. Wyć mi się chce ;(((((

Zaraz będzie 5 tygodni po zabiegu a ja mam BetaHCG 11,5.. strasznie wolno spada:( zeszła środa 21,6:/ Mam już dość tych zgag, ciągnięć podbrzusza gdzie to pozostałości po poprzedniej ciąży i jeszcze ukochanej @ przez to brak. Wyć mi się chce ;(((((
Nie martw się! Ja dostałam @ równiutko 5 tyg po zabiegu. Lada dzień, a ty też dostaniesz ;)

@muza_ton mogę mieć pytanie jak załatwiałaś taki turnus odchudzający? Jakie wymogi musialad spełnić? Myślę o swojej mamie bo ma duży problem z otyłością i nie wiem już co z nią zrobić:/ chciałam napisać na priv,ale nie wiem jak;p

@anutka1988 Dziękuję:* Już wariuje z tego wszystkiego:( nie chce żadnego wywoływania okresu itp :(
Przepraszam za to wyrzucenie flustracji,ale zaraz bym pękła ze złości :(

reklama
Do góry