• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Szybko dostalas, czy będziesz ponownie sie starac? Ja na @ czekam ale dopiero 13 dni minęło, wiec jeszcze sobie poczekam.

Dziewczyny wyzale sie. Nikomu o tym nie mowilam. Ale nachodza mnie takie straszne myśli, ze co jesli lekarz sie pomylił i jednak moja Majusia moglaby zyc? Wiem wiem, pewnie to moja wyobraźnia... ale nie da sie AZ TAK pomylic, prawda? Powiedzcie mi ze nie bo zwariuje.
Myślę że dużo z nas ma takie myśli zwlaszczas jeśli nie towarzyszą nam żadne dolegliwości. No mnie też zawsze conajmniej 2 lekarzy badalo ale powiem wam że mam koleżankę u której nie było zarodka długo długo aż lekarz (jedna ze "slaw") kazal jej iść na usunięcie jajka płodowego ale coś jej ciągle wypadało i jak poszła do szpitala na czyszczenie bodajże po 2 tyg. to.... jednak jest córeczka.
Strasznie sie boję. Obiecalam sobie ze nie bede juz nic na ten temat czytac w necie. Mam jakies zle przeczucia, za dobrze narazie jest... Bardzo się denerwuje. Chcialanym juz środę.
zleci zobaczysz :*

@Lido kim jestes i dlaczego oceniasz moj wpis jako stary?:D
eee tam, ja tam nic nie widzę ;P

Już mamy, mam do Was pytanie. Jak zaszłam w ciążę, to zaczęłam obserwować Mamę Ginekolog i namiętnie oglądam sobie u niej filmiki z USG 3D. I tu mi nasunęło pytanie. Czy każdy lekarz ma możliwość zrobienia takiego USG na tych klasycznych sprzętach, czy w takiej sytuacji trzeba sie wybrać do takiego lekarza, który taki sprzęt ma? Nie wyobrażam sobie być przyszłą mamą i nie mieć takiej pamiątki z okresu ciąży, hehe.

@patuska każdy ma takie myśli. Tego już się nie dowiemy. Lepiej nie męczyć się już takimi negatywnymi myślami bo wiesz ze wcale to nie pomaga w staraniach .
Jeśli chodzi o starania to raczej się wstrzymamy do końca wakacji bo chciałabym w tym zasie poświecić energię i czas na odpieluchowanie młodej i odcyckowanie jej jeśli to się uda i mamy tez już plany wycieczkowe wiec raczej ze względów racjonalnych się wstrzymamy .
Dziękuje Ci.. wiem ze teraz juz nie ma o czym mowic, ale potrzebowalam zeby ktos mi to powiedzial.
@nafoczka wez mnie nie strasz. Pocieszam ze tym ze patrzylam sama na ekran podczas usg i dzidzius sie nie ruszal, akcji serca tez nie bylo, no i widać bylo ze urosl 5 mm zamiast 20 od ostatniej wizyty. Wiec wmawiam sobie ze przeciez sama widzialam i ze moze cuda istnieja, ale pewnie u mnie nie bylo wątpliwości.

Przepraszam Was... mam taki ponury dzien dzisiaj.

Ale ale!!!!!!!! Snilo mi sie ze wyszly mi 2 kreski na tescie. Moze sie niebawem sprawdzi :)

Już mamy, mam do Was pytanie. Jak zaszłam w ciążę, to zaczęłam obserwować Mamę Ginekolog i namiętnie oglądam sobie u niej filmiki z USG 3D. I tu mi nasunęło pytanie. Czy każdy lekarz ma możliwość zrobienia takiego USG na tych klasycznych sprzętach, czy w takiej sytuacji trzeba sie wybrać do takiego lekarza, który taki sprzęt ma? Nie wyobrażam sobie być przyszłą mamą i nie mieć takiej pamiątki z okresu ciąży, hehe.
3d nie kazdy robi i takie usg jest trochę drozsze. Robilam w 1 ciazy i polecam ;)

@porcelana a czemu juz mamy? Chyba ze ciaze traktujesz jako poczatek macierzynstwa:) ja nie doplacalam wiecej a mam z 10 tyg takie piekne zdjecie:) oczywiscie chodze prywatnie, ale jak chodze co 2 tyg to place co druga wizyte.
@patuśka ja sie Wlasnie balam takich scenariuszy i czekalam do samoistnego..ale nie mialam dzidzi w domu wiec w tej sytuacji pewnie nie czekalabym a poszla na zabieg. Zrobilas wszystko co mozesz:* nie zamartwiaj sie kochana, teraz nowy etap:*

Załączniki

• 20180508_131256.jpg
    20180508_131256.jpg
    649,1 KB · Wyświetleń: 105
reklama
@porcelana a czemu juz mamy? Chyba ze ciaze traktujesz jako poczatek macierzynstwa:) ja nie doplacalam wiecej a mam z 10 tyg takie piekne zdjecie:) oczywiscie chodze prywatnie, ale jak chodze co 2 tyg to place co druga wizyte.
@patuśka ja sie Wlasnie balam takich scenariuszy i czekalam do samoistnego..ale nie mialam dzidzi w domu wiec w tej sytuacji pewnie nie czekalabym a poszla na zabieg. Zrobilas wszystko co mozesz:* nie zamartwiaj sie kochana, teraz nowy etap:*
Zgadza się, źle to ujełam. Nie pomyślałam... Poprawiam się! Przyszłe Mamy i już Mamy ;-)
Zdjęcie super! Właśnie mi o takie chodziło, bo raczej są to klasyczne zdjęcia USG. Później też są takie super zdjęcia twarzyczek.
Czyli generalnie nie każdy lekarz ma możliwość zrobienia takiego zdjęcia i dania go na jakimś nośniku, tak?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry