reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ciąża Po Poronieniu

A jakie badania robiłaś ?
Metylowany Kwas jaki to jest? Mi pprzepisal tylko normalny ale w dawce 15mg :O i witaminy mama cos tam... te co sie w ciazy bierze ..
Jeslii chodzi o starania wlasnie nie mowil 3cykli tylko ze mam sie starac w pazdzierniku a ja do nadal brak okresu wiec jak dostane np w wrzesniu bede miala 1okres po straceniu ciąży i owo bym juz mogla ?? troche dziwne Co mi doradzasz?
Może najpierw zrób badania na trombifilie zanim zaczniesz brać takie dawki kwasu

reklama
Metylowany Kwas jaki to jest? Mi pprzepisal tylko normalny ale w dawce 15mg :O i witaminy mama cos tam... te co sie w ciazy bierze ..
Jeslii chodzi o starania wlasnie nie mowil 3cykli tylko ze mam sie starac w pazdzierniku a ja do nadal brak okresu wiec jak dostane np w wrzesniu bede miala 1okres po straceniu ciąży i owo bym juz mogla ?? troche dziwne Co mi doradzasz?

Pewnie powiedział ze w październiku bo to byłby 3 cykl a skoro niemasz jeszcze okresu to raczej powinnaś poczekać . Ja dostałam po 31 dniach ale mówił mi lekarz ze może przyjść nawet po 6 tyg. Ogółem cykle mam 26-27 dni. Solgar ma metylowany kwas foliowy . Niby jak się ma jakaś mutacje to nie przyswaja się zwykłego kwasu. Ale mówiła moja gin ze mam brać metylowany to będę brała . Nie mogę wit dla kobiet w ciąży bo zawierają jod. Mnie na badania wysłali z patologi wczesnej ciąży bo pierwsza miałam pozamaciczna . Można prywatnie zamówić sobie do domu bo to wymaz z policzka koszt chyba ok 300 zł taki podstawowy co ja robiłam plus jakieś jakieszcze badanie . Znam dziewczyny które nie robiły badań ale ja już mam 33 lata i niechce powtórki ze poronienie czy coś. Ogółem mam gęstsza krew .

@AngelAngelika mysle ze lekarzowi chodzi o 3 cykle. A nie 3 miesiace. Wtedy podobno najbezpieczniej jak juz wszystko sie w miare odbuduje i ureguluje. A skoro nie masz okresu nadal tzn , ze jednak cos sie nie uregulowalo jak trzeba.

Dziewczyny mam pytanie...
Moze ktoras ma taka wiedze, albo wie z doświadczenia. Bylam dzis u urologa na kontroli i wszystko ok, stwierdził, ze w ciazy w posiewie wyszly paciorkowce ale byly w niewielkiej ilosci dlatego badanie bylo do powtórzenia i nie było to przyczyna porodu przedwczesnego. W kazdym razie w zwiazku z tym, ze mam bole po lewej nie wiadomego pochodzenia dal mi skierowaie na tomografia komputerowa jamy brzucha i miednicy malej... jak zapytałam co ze staraniami o ciaze powiedzual ze odlozyc bo trzeba znac wynik czy wszystko ok... no i rozumiem, udalo mi sie zapisac na badanie 13wrzesnia co prawda 60km ode mnie, ale zalezalo mi na czasie...
Starania mielismy zaczac pod koniec wrzesnia po 3@. Czy to badanie przekresla mozliwosc starania sie na jakis czas nawet jak wyniki beda ok?!
Szukalam takiej informacji i w sumie nigdzie nie ma jasno napisane czy odkladac ciaze czy nie czy to utrudnia zajscie w ciaze czy nie.... pytalam.jak sie zapisywalam i w rejestracji powiedział facet ze tylko w ciazy byc nie mozna i tyle... z kolei w innej przychodni mowili ze starac sie w kolejnym cyklu (tu akurat i tak by tak wypadlo)... nie wiem co robic :/

A co podejrzewa lekarz, że dostałaś skierowanie na TK? Bo mi się to od razu z nowotworami kojarzy? Ale chyba można też wychwycić różnego rodzaju stany zapalne? Mówił coś na temat obrazu na USG? Jeśli będziesz miała badanie z kontrastem, to on się przez jakiś czas wydala z organizmu, jeśli nie - to moim zdaniem można zaraz po badaniu zacząć się starać.

A co podejrzewa lekarz, że dostałaś skierowanie na TK? Bo mi się to od razu z nowotworami kojarzy? Ale chyba można też wychwycić różnego rodzaju stany zapalne? Mówił coś na temat obrazu na USG? Jeśli będziesz miała badanie z kontrastem, to on się przez jakiś czas wydala z organizmu, jeśli nie - to moim zdaniem można zaraz po badaniu zacząć się starać.
Chyba z kontrastem, a jaki czas sie wydala ? Ja badanie mam 13wrzesnia. Starania zaczwlabym koniec wrzesnia owulacja pewnie bedzie w okolicy najwczesniej 8pazdziernika

Mowil ze obraz USg prawidlowy. Kiedys mialam kamienie w nerce (8lat temu) i zwezony moczowod. Teraz mam ten bol po lewej stronie byl juz tez w ciazy. Nie wiadomo skad. Usg brzucha ok, ginekklogicznie ok, usg u urologa ok. Posiew moczu ok. Badania moczu ok.
Byc moze od kregoslupa.

On dość szybko chyba się wypłukuje. W razie czego zbadaj kreatyninę (on wypłukuje się razem z moczem, dlatego trzeba przy badaniu duuuzo wody wypić).

reklama
Do góry