reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@paulina1994 wszystko'zależy od wiedzy i podejścia lekarza. Mi na podstawa tych wyników od razu dano heparyne. Genetyk na nfz coś tam zaczął dyskutować ze oni sami tego nie robią tylko to jest biznes i marketing wiec zapytałam go kiedy by zrobili mu to na nfz. Po trzech stratach. Rozesmiałam mu się w twarz i powiedziałam co myślałam. Jeszcze twierdzil ze gin nie powinien tego z refundacja pisać bo zapłaci z wlasnej kieszeni. No jakos nie zapłacił.
Do mnie kurier przyjechał po południu. Mimo że mieszkam na zadupiu. Poprosiłam o tote Panie. Wymymlałam policzki tak jak @roki_1991 i za 2tyg był wynik
Po wypłacie zamówię ;) jak mój ginekolog to wyśmieje to pójdę do innego i tyle ;) a właśnie te wyniki z kim należy konsultować ? Oczywiście z Wami skonsultuje odrazu, ale pytam jeszcze o lekarza [emoji23]

reklama
@paulina1994 jest opcja zamówienia "dyskretnej paczki". Przychodzi ci to po prostu w zwykłej kopercie białej, bez logo, bez niczego. Także śmiało możesz zamówić do pracy :) nikt nie będzie wiedział co w środku :)
Samo mthfr nie jest wskazaniem do heparyny. To wynik który mówi o tym że nie przyswajasz kwasu foliowego i trzeba brać metyle. Nie mówi o krzepliwosci krwi. Do heparyny jest vlieden, pai1 i to trzecie badane, chyba gen protrombiny o ile nie mylę nazwy. Wynik konsultujesz albo z hematologiem albo z genetykiem. Testdna ma opcje konsultacji telefonicznej, ale dowiesz się tam tego samego co tu ;)

Ja byłam z nimi u genetyka bo myślałem że gin bedzie chciał od niego zaświadczenie. A tu gin lepiej wiedział. Genetyk w sumie powiedział że heparyns i acard niezbędne jednak wytyczne nfz zakładają że po jednej stracie i z tymi wynikami refundacja sie nie należy. Musialabym miec nieprawidłowe ciałko c i s na refundacja

To tak jak u mnie. A ze cala reszta badań - antykoagulant tocznia, zespół antyfosfolipidowy, białko c, białko s, aptt, ddimery i fibrynogen wyszły w normie, to właśnie lekarz twierdził że nie ma podstaw do refundacji. Na szczęście moja gin jest innego zdania i pisze recepty na R ;)

@paulina1994 jest opcja zamówienia "dyskretnej paczki". Przychodzi ci to po prostu w zwykłej kopercie białej, bez logo, bez niczego. Także śmiało możesz zamówić do pracy :) nikt nie będzie wiedział co w środku :)
Samo mthfr nie jest wskazaniem do heparyny. To wynik który mówi o tym że nie przyswajasz kwasu foliowego i trzeba brać metyle. Nie mówi o krzepliwosci krwi. Do heparyny jest vlieden, pai1 i to trzecie badane, chyba gen protrombiny o ile nie mylę nazwy. Wynik konsultujesz albo z hematologiem albo z genetykiem. Testdna ma opcje konsultacji telefonicznej, ale dowiesz się tam tego samego co tu ;)
Oki dzięki za informacje [emoji4] już chyba wszystko wiem [emoji4] jak przyjdzie mi paczka to dopytam o wszystko jeszcze co, jak i gdzie ;)

Ja byłam z nimi u genetyka bo myślałem że gin bedzie chciał od niego zaświadczenie. A tu gin lepiej wiedział. Genetyk w sumie powiedział że heparyns i acard niezbędne jednak wytyczne nfz zakładają że po jednej stracie i z tymi wynikami refundacja sie nie należy. Musialabym miec nieprawidłowe ciałko c i s na refundacja
U mnie w mieście nie ma genetyka, ale mam nadzieję, że mój gin co nieco wie i nie będzie robił problemów jeśli będzie konieczność przyjmowania heparyny ;)

To tak jak u mnie. A ze cala reszta badań - antykoagulant tocznia, zespół antyfosfolipidowy, białko c, białko s, aptt, ddimery i fibrynogen wyszły w normie, to właśnie lekarz twierdził że nie ma podstaw do refundacji. Na szczęście moja gin jest innego zdania i pisze recepty na R ;)
Mój też wypisuje Neoparin na R ;) więc bodajże koło 3 zł opakowanie ;)

reklama
Roki ja mam samo Mthfr i mam heparynę mój lekarz i ja zlecił .

Do góry