@one
Pamiętaj będziecie wszystko dobrze
Nie możesz się nakręca pamiętaj musi być dobrze. Bałam się w drugiej ciąży o maluszka, często chodziłam na usg aby sprawdzić czy jest okej.@Ela93 , @Czerwonatruskawka bardzo mi przykro[*][*]
Mi lekarz zalecał odczekać 2-3 cykle, ale ja potrzebowałam więcej czasu, żeby się pozbierać. Gdy już zaczynaliśmy się starać, udawało się w 1 lub 2 cyklu
@Tasia1991 6 tygodni to bardzo długo... nie doszło do zakażenia czy innych komplikacji? Na jakim to było etapie? Ja teraz będę miała przerwę między wizytami 4,5 tygodnia. Jestem dopiero w połowie a już zaczynam się stresować i nakręcać, czy aby na pewno z dzidziolami wszystko w porządku....
A w ogóle, to dziwnie te suwaczki pokazują.... pomijając to, że jestem tydzień wyżej niż na suwaczku, to moje dzieci w 12 tc miały 8,5 i 10 cm. A wg suwaczka, prawie 2 tygodnie później dziecko ma dopiero ok. 6 cm![]()
Pamiętaj będziecie wszystko dobrze

Jestem na standardowym zestawie: clexane, acard, luteina i zobaczymy co los przyniesie.... gdy byłam w PL, to na początku poprzedniej ciąży latałam co 1,5 tygodnia podglądać czy serduszko bije. Teraz mieszkam za granicą i już nie mam takiej możliwości, więc się stresuję. U mnie tylko raz poronienie zaczęło się w domu. W pozostałych 2 przypadkach nie chciałam się sama oczyścić, nic się działo przez wiele dni. Dlatego teraz się martwię, że nawet jakby coś się maluchom stało, to ja mogę nie wiedzieć przez dłuższy czas... A jak się czułaś wtedy fizycznie? oprócz zatrzymania wody....?
trzymam kciuki &&&&
w Polsce miałabym odgórnie zaplanowane założenie szwu, ale tutaj powiedzieli, że nie ma potrzeby, bo luteina ma zapobiec przedwczesnemu porodowi.... także kolejny stres...
ale od połowy ciąży, będę miała coraz więcej wizyt kontrolnych, więc pozostaje mi mieć nadzieję, że jeśli coś się zacznie dziać z szyjką, to wyłapiemy w porę
.