Takaja123
Fanka BB :)
@Oczekujaca123 nie ukrywam, że trzymałam się tego, że niedługo zacznę starania, a tu dziewczyny podpowiadają, że z taką nie można. Ale troszkę mnie uspokoilas. Muszę wrzucić bardziej na luz bo nabawie się nerwicy 
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij
Dziewczyny jakie dha bierzecie i w jakiej dawce? Bo czytam , ze niby ok brac 600 ale i info o 1000 znalazlam i sama nie wiem. Bierzecie od 1trym?Ja mam nadczynność tarczycy uregulowana i moja gin jak i Endo mówiły ze nie muszę brać pakietu wit tylko wystarczy właśnie brać metyle , magnez , dha, wit b complex . A i wit D . Ja nie mogę jodu wiec mam okrojony wybór ale mówiły ze to w zupełności wystarczy
A jak dokładnie nazywają się te badania? Tarczyca ft4 i ft3?Stres zazwyczaj obniża tsh , warto sprawdzić pozostałe parametry czyli ft4 i ft3. Bo tsh jak to mówią z opóźnieniem reaguje . Nie martwiłabym się jeśli pozostałe będę ok.
Ja jeżeli chodzi o dha biorę mumomega to jest typowo dla ciężarnych, nie biorę B complex bo żaden mi nie służył. Obecnie biorę to mumomega, kwas foliowy 800mcg swansona, b12 pół tabletki metylokalbamina swansona, choline 250/250 inozytolu bo to ważne w ciąży, cynk, selen ( żeby cykl metylacji był wspomagany) i zamiast b6 biorę magnez z b6, witaminę b2 12mg. Nie wiem co z witamina d? Wszędzie pisze że od 2 trymestru. Ja pytałam lekarza co mam brać to powiedział że cały czas to samo, żeby ta homocysteine trzymać w ryzach. Jodu nie przyjmuje bo tsh w ciągu miesiąca wzrosło mi z 1.52 na 3.25 więc nie biorę. Teraz po odstawieniu jodu miałam 1.58.Dziewczyny jakie dha bierzecie i w jakiej dawce? Bo czytam , ze niby ok brac 600 ale i info o 1000 znalazlam i sama nie wiem. Bierzecie od 1trym?
I co do b complex, który bierzecie, zeby byl metylowany?
I jeszcze jedno pyt: folian , b12 i b6 ze swansona sa ok w ciazy? Bralam przed ciaza a teraz chcialam dokupić i pisze, ze w ciąży nie mozna... nie wiem czy to tylko dlatego, ze badan nie przeprowadzono i tak musieli napisac czy faktycznie musze brac inne typowo dla kobiet ciazy ? ... doradzcie![]()
Tak. I to w ciągu miesiąca. Znalazłam kiedyś że to jest normalna reakcja że tsh rośnie po jodzie, ale jednak wolałam się trzymać wersji że przy staraniach ma być do 1.5 więc natychmiast po otrzymaniu wyników odstawiłam ten jod bo ponad 3 to już sporo@Lu_cy ja tak troszkę nie w temacie napisze. Czyli jod podniósł Ci tsh? Ja od miesiąca biorę prenatal uno i w składzie jest jod i tak na prawdę od t w m tej pory to tsh od 1.5 wzrosło mi do 2.44
Tak. I to w ciągu miesiąca. Znalazłam kiedyś że to jest normalna reakcja że tsh rośnie po jodzie, ale jednak wolałam się trzymać wersji że przy staraniach ma być do 1.5 więc natychmiast po otrzymaniu wyników odstawiłam ten jod bo ponad 3 to już sporo
A jod podobno pomaga pracy tarczycy... pogubic sie mozna.Ja jeżeli chodzi o dha biorę mumomega to jest typowo dla ciężarnych, nie biorę B complex bo żaden mi nie służył. Obecnie biorę to mumomega, kwas foliowy 800mcg swansona, b12 pół tabletki metylokalbamina swansona, choline 250/250 inozytolu bo to ważne w ciąży, cynk, selen ( żeby cykl metylacji był wspomagany) i zamiast b6 biorę magnez z b6, witaminę b2 12mg. Nie wiem co z witamina d? Wszędzie pisze że od 2 trymestru. Ja pytałam lekarza co mam brać to powiedział że cały czas to samo, żeby ta homocysteine trzymać w ryzach. Jodu nie przyjmuje bo tsh w ciągu miesiąca wzrosło mi z 1.52 na 3.25 więc nie biorę. Teraz po odstawieniu jodu miałam 1.58.