reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@kasiula222 kolezanka musi bezwzglednie lezec. Chodzic tylko do toalety. Brac progesteron w duzych dawkach i modlic sie. Owszem, wielu osobom z krwiakami sie udalo. Sama mialam dwa. Tyle, ze daleko od ciazy
Bierze duphaston 3razy dziennie . Ona już nie ma nadziejii żywa krew jest . Krwiak jest obok zarodka . Czy to normalne że aż tak krwawi ? Jeszcze mówi że boli ją kręgosłup i nerki . Ehh do tego od początku ciąży była przeziębiona i lekarz po tygodniu kaszlu dał antybiotyk a i tak kaszle jeszcze ..martwię się o jej ciąże...

reklama
Może się uda nie ma czym się martwić na zapas. Chociaż ja antybiotyki bym nie brała bo chyba nie wolno kobieta w ciąży?

Może się uda nie ma czym się martwić na zapas. Chociaż ja antybiotyki bym nie brała bo chyba nie wolno kobieta w ciąży?
Ela ona strasznie kaszlała i to się ciągnęło już dwa tyg i po antybiotyku nie puściło całkiem .Są bezpieczne w ciąży antybiotyki . Szkoda mi jej bo dopiero w maju razem ronilysmy w szpitalu , a teraz mi drugi raz się nie udało i jeszcze teraz jej się nie uda to wogule masakra ... A mi cukrzyca chyba została :(( cukru naczczo wysokie nie mogę tego ogarnąć bo po jedzeniu jest ok a naczczo za wysoko załamka może przez to to drugie poronienie.

Bierze duphaston 3razy dziennie . Ona już nie ma nadziejii żywa krew jest . Krwiak jest obok zarodka . Czy to normalne że aż tak krwawi ? Jeszcze mówi że boli ją kręgosłup i nerki . Ehh do tego od początku ciąży była przeziębiona i lekarz po tygodniu kaszlu dał antybiotyk a i tak kaszle jeszcze ..martwię się o jej ciąże...
Mnie się wydaje że lepiej działa luteina dopochwowa. Co prawda teraz nie mam krwiaka, ale jak miałam jakieś plamienie czy wtedy to krwawienie to 1 dzień potem 2-3 plamienia i koniec. W 1 ciąży z krwiakiem brałam sam duphaston i nie skończyło się to dobrze

Dziewczyny co sądzicie żeby do metyli
b6 25mg
B12 1.25 mg
Folian 400 mcg
Dorzucić coś takiego np co drugi dzien
Link do: Kompleks witamin z grupy b aktywowany (activated b-complex) 60kaps. swanson
Slyszalam że ważne jest żeby nie zapominać o suplementacji pozostałych wit z grupy b cholinie itp. Przedstawione witamink i też są metylowane. Wyszlo by mi wtedy folian co drugi dzień w dawce 600mcg b6 37.5mg A b12 1.25mg + 125 mcg ( nie wiem ile to jest mg łącznie :-) rozchodzi się o to że nie wiem czy nie przesadze. Bardziej interesują mnie inne składniki tego komplexu. Z góry dzięki za podpowiedź :rolleyes:
Ja brałam wszystko osobno i codziennie. Tak jak widać na zdjęciu. Jak brałam sam complex to się wszystko posypalo. A na tym zestawie wszystkie wyniki książkowe.
20181029_100950.jpg
20181029_100959.jpg

Załączniki

• 20181029_100950.jpg
    20181029_100950.jpg
    75,9 KB · Wyświetleń: 385
  • 20181029_100959.jpg
    20181029_100959.jpg
    65,4 KB · Wyświetleń: 377
Mnie się wydaje że lepiej działa luteina dopochwowa. Co prawda teraz nie mam krwiaka, ale jak miałam jakieś plamienie czy wtedy to krwawienie to 1 dzień potem 2-3 plamienia i koniec. W 1 ciąży z krwiakiem brałam sam duphaston i nie skończyło się to dobrze
Lucy nie krwawilas tak bardzo żywa krwią ? Ona poszła z plamieniem ale nasiliło się że podpaskę musi mieć .Namawiam ja bym podjechała na siebie zrobiła USG czy serce dalej bije i żeby dali jej luteinę

Lucy nie krwawilas tak bardzo żywa krwią ? Ona poszła z plamieniem ale nasiliło się że podpaskę musi mieć .Namawiam ja bym podjechała na siebie zrobiła USG czy serce dalej bije i żeby dali jej luteinę
Wtedy miałam żywa krew i lało się ze mnie okropnie. Jak krwiak jest to może tak być, nie zrobili jej usg na ip?

reklama
Do góry