reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Też miałam nie pić ale skusiłam się dzisiaj na piwko i ostatnio na drinki z mężem ale od 18 grudnia koniec bo będę po więc zaczynam starania

Dziewczyny dostałam wyniki z trombofili wrodzonej pomożecie 20181211_214322.jpg

Załączniki

• 20181211_214322.jpg
    20181211_214322.jpg
    142,6 KB · Wyświetleń: 106
Zmiana Wit na metylowe przede wszystkim kwas foliowy i te z grupy B. Czeka Cię również heparyna ale musisz skonsultować z lekarzem czy od pozytywnego testy czy od starań.

Czynnik V R2 (His1299Arg)- obecność polimorfizmu R2 w genie czynnika V zwiększa ryzyko trombofilii u osób będących nosicielami mutacji V Leiden.

- Mutacja MTHFR (C677T i A1298C) - dwie najczęściej występujące mutacje odpowiadające za łagodne hiperhomocysteinemie będące czynnikiem ryzyka miażdżycy oraz zakrzepicy żylnej i tętniczej. Mutacje w genie MTHFR przyczyniają się również do poronień nawykowych (RPL) oraz zwiększają ryzyko występowania wad cewy nerwowej u płodu.

- PAI-1 (SERPINE1) 4G/5G (Inhibitor Aktywatora Plasminogenu)- czynnik łagodnych chorób zakrzepowo-zatorowych, choroby wieńcowej i zawału mięśnia sercowego wiążący się z podwyższeniem stężenia PAI-1 w surowicy.

(opisowka dzięki której wiedziałam mniej więcej o co chodzi)

@Dagmarka1991 odstresowac też się trzeba czasami, a piwko nie zaszkodzi :)

Ostatnia edycja:
@roki_1991 będę trzymać kciuki jak zawsze! Może dzidzia już potrzebuje więcej miejsca i stąd ten ból. A luteina i magnez nie działają? Myślę, że nie masz czym się martwić na pewno będą dobre wieści :,*

@Takaja123 wizyta w czwartek więc standardowo trzęse gaciami.... Niby to połowa, ale dalej tak bardzo się boję.... :( od wczoraj boli mnie coś brzuch :(
Ela masz tych mutacji trochę ...ale tak jak dziewczyny piszą na lekach będzie ok .
Roki czujesz już ruchy . I pomyśleć że jedno już w grudniu miała bym na świecie a drugie w połowie tak jak ty . Razem miałyśmy podobny termin ..
Martakratka urodziłaś już ,?

Ja wybrałam wyniki mam zespół antyfosfolipidowy .

reklama
@kasiula222 ja miałabym też podobnie jak roki i Ty. Ale cóż inaczej chciał los i już staram się nie rozdrapywac tego.. A przy zespole antyfosfolipidowym jest heparyna i coś jeszcze dodatkowo? U mnie z mutacji wyszło tylko PAI i mthfr

Do góry