• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
No to Antek już czasem tak daje czadu ze minie budzi :) np teraz. Ale on tydzień temu ważył już 545g. Wczoraj byli goście to był spokój wiec pół nocy nadrabial :) ale uwielbiam to:) powiem Ci szczerze ze jeszcze jakieś 2-3 tygodnie temu też u mnie były tylko pojedyncze kopniaki.

Moja mała teraz się obudziła i takie wygibasy tworzyła że aż się buzia śmieje :) kocham to uczucie, tym bardziej że nigdy nie było mi to dane :)

Dziewczyny robiliście jakies badania po poronieniu ? Mija mi 2 cykl i już chcialabym zacząć się strac chodz dr zalecił 3mc a jak u was było ? Mam zrobić badania na toxo chodz z badań histop. nic nie wyszło

Witaj. Mówienie że trzeba czekać 3 miesiące czy pół roku to bardzo stara i nieaktualna szkoła. Niestety lekarze często dalej tak mówią mimo że nie ma to totalnie żadnego potwierdzenia. Moja gin kazała odczekać dwa cykle i to wg mnie było zasadne, bo pierwszy cykl po poronieniu jak beta spadała, w drugim zrobiłam sobie hormony, na usg było ładnie więc dostałam zielone światło. Niestety gwarancji że się to nie powtórzy nie da ci nikt. I nie ważne czy to będzie za miesiąc, pół roku czy rok.
Co do badań, hist-pat mega rzadko cokolwiek wykazuje. Jeśli nie robiłaś nic, a minęło już 2 miesiące, to zespół antyfosfolipidowy już nie będzie wiarygodny, ale warto zrobić wymaz na bakterie chlamydie, mykoplazme i ueraplazme. Często te dziady są bezobjawowe a przyczyniają się do poronienia. Z krwi warto zrobić toxo jeśli nie miałaś i listerioze, bo to też niebezpieczne.

Witajcie dziewczyny :) widzę, że dużo tu się dzieje i mam trochę zaległości ale to przez te święta :) u mnie przed świętami pojawiła się trzecia @ od poronienia i jest już tak normalnie jak przed ciąża,wiec organizm już troszkę doszedł do siebie.

@kb.karola90 cieszę się, że jesteś w domku i pod dobra opieka najbliższych :* oby już do końca nic złego się nie działo za to trzymam mocno kciuki :*

@roki_1991 widzę, że u Ciebie święta aktywnie to dobrze :) fajnie, że już malutka daje znaki, że jest oby tak dalej i miłego świętowania :) rodzina na pewno ucieszy się z takiej wiadomości i niespodzianki na święta :)

@Ela93, @Dzoana88 kochane ja Was trzymam kciuki, żeby te starania były owocne :* ja od razu wiedziałam, że nic z tego i niestety miałam rację. Ale Wam kibicuje i oby pojawiły się dwie kreseczki :*

@cukier.wanilinowy wzruszasz tymi przepięknymi zdjęciami maleństwa <3 życzę dużo zdrówka i nie przejmuj się nikim niech sobie czytają skoro ich życie takie nudne i interesują się czyimś :*

@Oczekujaca123 jak tam u Ciebie? Dalej w szpitalu? :* bóle troszkę ustąpiły?

@aga9921 najlepiej pojsc na usg niech lekarz zobaczy czy wszystko ładnie się zagoilo czy edometrium odbudowalo się i na podstawie tego dowiesz się kiedy dostaniesz zielone światło. :* jak wychodziłam ze szpitala też mówił lekarz, że 3 miesiące odczekać ale później poszłam na wizytę do swojego gin i dał zielone światło po dwóch cyklach. Nie liczyłabym, że badanie histopat coś wykaże. Zrób badania wisusowe tokso IgG i IgM, listeriozę możesz, cytomegalie i parvowirus.

@xszaracodziennosc a jak tam u Ciebie? Tymi guzkami nie masz co się martwić to mogą być nawet napięte mięśnie ja tak mam z jednej strony. :)

Witajcie dziewczyny :) widzę, że dużo tu się dzieje i mam trochę zaległości ale to przez te święta :) u mnie przed świętami pojawiła się trzecia @ od poronienia i jest już tak normalnie jak przed ciąża,wiec organizm już troszkę doszedł do siebie.

@kb.karola90 cieszę się, że jesteś w domku i pod dobra opieka najbliższych :* oby już do końca nic złego się nie działo za to trzymam mocno kciuki :*

@roki_1991 widzę, że u Ciebie święta aktywnie to dobrze :) fajnie, że już malutka daje znaki, że jest oby tak dalej i miłego świętowania :) rodzina na pewno ucieszy się z takiej wiadomości i niespodzianki na święta :)

@Ela93, @Dzoana88 kochane ja Was trzymam kciuki, żeby te starania były owocne :* ja od razu wiedziałam, że nic z tego i niestety miałam rację. Ale Wam kibicuje i oby pojawiły się dwie kreseczki :*

@cukier.wanilinowy wzruszasz tymi przepięknymi zdjęciami maleństwa
@Oczekujaca123 jak tam u Ciebie? Dalej w szpitalu? :* bóle troszkę ustąpiły?

@aga9921 najlepiej pojsc na usg niech lekarz zobaczy czy wszystko ładnie się zagoilo czy edometrium odbudowalo się i na podstawie tego dowiesz się kiedy dostaniesz zielone światło. :* jak wychodziłam ze szpitala też mówił lekarz, że 3 miesiące odczekać ale później poszłam na wizytę do swojego gin i dał zielone światło po dwóch cyklach. Nie liczyłabym, że badanie histopat coś wykaże. Zrób badania wisusowe tokso IgG i IgM, listeriozę możesz, cytomegalie i parvowirus.

@xszaracodziennosc a jak tam u Ciebie? Tymi guzkami nie masz co się martwić to mogą być nawet napięte mięśnie ja tak mam z jednej strony. :)
Szyja mniej boli i jakby się zmniejszył.. może to tylko węzeł chłonny..

Moja mała teraz się obudziła i takie wygibasy tworzyła że aż się buzia śmieje :) kocham to uczucie, tym bardziej że nigdy nie było mi to dane :)

Witaj. Mówienie że trzeba czekać 3 miesiące czy pół roku to bardzo stara i nieaktualna szkoła. Niestety lekarze często dalej tak mówią mimo że nie ma to totalnie żadnego potwierdzenia. Moja gin kazała odczekać dwa cykle i to wg mnie było zasadne, bo pierwszy cykl po poronieniu jak beta spadała, w drugim zrobiłam sobie hormony, na usg było ładnie więc dostałam zielone światło. Niestety gwarancji że się to nie powtórzy nie da ci nikt. I nie ważne czy to będzie za miesiąc, pół roku czy rok.
Co do badań, hist-pat mega rzadko cokolwiek wykazuje. Jeśli nie robiłaś nic, a minęło już 2 miesiące, to zespół antyfosfolipidowy już nie będzie wiarygodny, ale warto zrobić wymaz na bakterie chlamydie, mykoplazme i ueraplazme. Często te dziady są bezobjawowe a przyczyniają się do poronienia. Z krwi warto zrobić toxo jeśli nie miałaś i listerioze, bo to też niebezpieczne.
Oj ja też to uwielbiam :) Antek już czasem odpowiada na zaczepki :) a duży masz brzuszek? Ja mam ogromny :D

@Takaja123 nawet nie wiesz jak ja się cieszę że mogę być w domku i to z takimi wieściami :) jak się budzę to musze sobie przypominać ze to nie sen tylko nasz świąteczny cud :) teraz już wierzę że może być tylko dobrze :) ostatnio powiedziałam mojemu ginowi ze jeszcze będzie miał mnie dosyć bo będziemy wywoływać poród i obym to sobie wykrakała :D
@xszaracodziennosc jak coś Cię niepokoi z tą szyjką to lepiej idź do lekarza ale nie grzeb sobie ram za bardzo bo te szyjki bardzo wrażliwe są. A sny masz takie bo ciągle pewnie o tym myślisz, ja też tak miałam. Mało tego ciągle ktoś na fb wstawiał zdjęcia albo malutkich dzieci albo testów czy zdjęć usg. Ale zobaczysz i na Ciebie przyjdzie pora. Niedawno my z @roki_1991 czekałyśmy na.te upragnione dwie kreseczki a teraz już ponad połowa za nami i zachwycamy sie ruchami :)

@kb.karola90 kochana tego Ci życzę żebyś miała ten poród wywołany i żeby już wszystko do końca było dobrze :*

@xszaracodziennosc musisz troszkę wrzucić na luz bo niestety to wszystko siedzi w naszych głowach. U mnie też co rusz ktoś wrzuca zdjęcia usg, brzuszka lub małych dzieci. My mamy to szczęście, że w ogóle możemy zajść w ciążę, a nie każda kobieta może. Więcej pozytywnego myślenia jak tu napisała @kb.karola90 na nas też przyjdzie czas zobaczysz po prostu musimy swoje wyczekac :*

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry