• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Dziewczyny serdecznie gratukuje dwoch kresek.❤ My zaczynamy starania od kwietnia, jednak mysl, ze sytuacja moze sie powtorzyc tak strasznie mnie paralizuje, ze nie moge normalnie funkcjonowac.

reklama
Moim zdaniem za szybko na @. To na pewno jeszcze pozostałości po zabiegu. Spokojnie, cierpliwości :) może po prostu owu i dlatego śluzu trochę się pojawiło, a że nie do końca się tam wyczyściło to jest czerwony bardziej.
Nie przejmuj się głupimi babami i zrób jak radzą dziewczyny ;)

Mi w połowie ciąży lekarz zmienił dawkę z 75 na 150 i nie zauważyłam większej różnicy... może nogi mniej "mrowiły"...

My nadal w 3 paku :rolleyes2: brzuch pmiobolewa jak na @, często twardnieje, czasem zakłuje w pachwinach... Mam tylko nadzieję, że zacznie się samo i ze względu na poprzednie cc nie trzeba będzie wywoływać...
Pozdrawiam wszystkie staraczki i brzuchatki i trzymam kciuki za szczęśliwe historie :blink:

Kochana to trzymam kciuki :) bo ty już jakoś "na dniach" masz termin, no nie??
[/QUOTE]

Normalny termin byłby na 22 kwietnia, ale termin ciąży bliźniaczej wyznaczyli mi na 8 kwietnia (ciążę bliźniaczą rozwiązuje się max. w 38 tc. ), tzn., że jeśli do tego dnia nic się nie wydarzy mam się zjawić w szpitalu i będą wywoływać...

@OneMoreTime to super, że u Was wszystko dobrze, cieszę się :) a jakie imiona wybrałaś dla swoich księżniczek? :)

Jakie one są cudne :D a mi się dzisiaj pierwszy raz udało obciąć moim dziewczynom pazury :D pisk był taki jakbym je ze skóry obdzierała i nawet brzuszek mam podrapany ale jest sukces, obie maja wszystkie pazury obciete :D
Za tydzień będziemy już w szpitalu...ale nie nastawiam się że odrazu po zdjęciu szwu się rozpocznie, odkąd nie muszę leżeć to coraz mniej twardnieje mi brzuszek i mam bardzo rzadko bóle przepowiadajace...

@Takaja123 Będzie Daria i Natalia :-) :) Wymyśliliśmy już dawno temu i jakoś nic innego nam bardziej nie pasuje, więc chyba zostanie.

@kb.karola90 I dobrze, że się nie nastawiasz :tak: Ja w poprzedniej ciąży po zdjęciu szwu myślałam, że do domu nie dojadę a od razu na porodówkę... a jednak szyjka wytrzymała jeszcze prawie 3 tyg :blink: my też kilka dni temu odebraliśmy podwójną limuzynę dla dziewczyn, ubranka poprane i poprasowane, łóżeczko też już czeka.... więc i my czekamy....

Dziewczyny miałyście jakieś konkretne objawy zbliżającego się porodu?

Ostatnia edycja:
Robiłam test, ale żadnej ciemniejszej kreski nie ma tylko cień cienia i trzeba się przyjrzeć. Jak robiłam i zupełnie były negatywne to były mega białe ale trudno będę czekać najwyżej na @

Laseczki chyba mialyscie racje i to byly resztki po zabiegu bo juz sie nie rozkrecilo i czysto jak do teraz:)myslicie ze moge chociaz miec owu jak mam plamienia czy sie wyklucza?dzis chce zrobic test czy sa jeszcze hormony ciazowe,myslicie ze jak sa to nie moze byc owu?

@OneMoreTime Podziwiam, że chcesz próbować SN, ale jakby Ci się udało, to potem będzie zdecydowanie łatwiej zajmować się dziewczynkami. Co do objawów:
1. Pierwszy poród - w nocy stwierdziłam, że chcę siku, więc poszłam do ubikacji. Wróciłam do łóżka, ale coś czuję, że dalej chce mi się siku i jakoś mokro mi się robi. No to jeszcze jedna wycieczka do WC. A tam patrzę - jakaś galaretka, więc idę męża budzić - a tam od łóżka do WC mokra ścieżka - a ja po ciemku nie widziałam, że ze mnie się sączy. Odczuwalnych skurczy nie miałam mimo, że akcja miała miejsce ok 2, a cc miałam o 8 (ze względu na pośladkowe ułożenie).
2. Drugi poród - na 4 dni przed miałam już dość porządne skurcze przez które spać nie mogłam. Podobnie jak przy pierwszym porodzie w nocy zaczął odchodzić mi czop (ale wody odeszły dopiero na porodówce). O 4 byłam w szpitalu, a zaraz po 7 młody się urodził SN.

@Loli05 Może być jedno z drugim razem. Jak za 2 tygodnie dostaniesz okres, to będziesz mogła z dużym prawdopodobieństwem stwierdzić, że miałaś teraz owu ;-) Moim zdaniem owu mogła być nawet jak hormony nie spadły do 0.

Liczycie cykle staram od nowa po poronieniu?czy ciag dalszy?ja sie staralam ponad 2 lata chyba wyzeruje licznik,bo zajsc zaszlam i to na pare tygodni.jak myslicie?bo jak mialam biochemiczna to nie zerowalam

@w_karolcia zrób betę. Ja też musiałam się przyglądać i w ogóle na początku nie zauważyłam, ze coś jest (w obu ciazach tak miałam). To początek, więc ma prawo takie być.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry