reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
@Blondi_X gratulacje [emoji813]️
I dobrze, ze chuchasz. Wszystkie chuchamy na zimne, ale nie ma w tym nic złego! Trzeba dbać o nasze maluszki.

@Psiara1996 to chyba nasza ŚLĄSKA służba zdrowia tak wyglada. Porażka totalna.
Ja tez niby jestem zadowolona z położnych w Wodzisławiu, ale lekarz, który robił wieczorny obchód był wręcz zdegustowany tym, że ze zwykłym plamieniem leżę w szpitalu.
Jak śmiem w ogóle mu dupę zawracać. Chce do domu.

@Paula919191 wspaniałe wieści. Cieszę się, ze wszystko dobrze :)
Mnie też zawiódł szpital na Śląsku I słynny profesor, który nie dał nam szans i nie pomógł w pierwszej ciąży w Chorzowie. ALE ! Z CALEGO SERCA POLECAM SZPITAL W BYTOMIU. To klinika. Tu naprawdę ratują ciążę. Czego jestem żywym przykładem. W żadnym innym szpitalu A na pewno w większości nikt mimo innych standardów nie podawałby mi tak długo leków dzięki czemu zamiast urodzić w 24tx jestem w 28t2d . Nie wiem ile to potrwa, ale że spokojem powiem, że miesiąc mam uratowany tylko i wyłącznie , bo tu trafiłam. Zresztą samo za siebie mówi to, że są tu dziewczyny z całej Polski...

Mnie też zawiódł szpital na Śląsku I słynny profesor, który nie dał nam szans i nie pomógł w pierwszej ciąży w Chorzowie. ALE ! Z CALEGO SERCA POLECAM SZPITAL W BYTOMIU. To klinika. Tu naprawdę ratują ciążę. Czego jestem żywym przykładem. W żadnym innym szpitalu A na pewno w większości nikt mimo innych standardów nie podawałby mi tak długo leków dzięki czemu zamiast urodzić w 24tx jestem w 28t2d . Nie wiem ile to potrwa, ale że spokojem powiem, że miesiąc mam uratowany tylko i wyłącznie , bo tu trafiłam. Zresztą samo za siebie mówi to, że są tu dziewczyny z całej Polski...
Dobrze że o tym mówisz, warto wiedzieć takie rzeczy. Ja nawet nie wiedziałam że w Bytomiu jest szpital. W takim razie będę polecać :-) najważniejsze to dobrze trafić. S Tobie ktoś polecał ten szpital?

@Paula919191 super gratulacje ❤️

@Blondi_X super ❤️

@Psiara1996 teraz leż ci odpoczywaj.

Dziewczyny mam pytanie do Was, jak to jest że współżyciem i odczekaniem po poronieniu na kolejną ciążę? Ja miałam obumarły płód, wszystko zaczęło się samo, ale mnie doczyszczali. Jak dawali mi wypis nic mi nie powiedzieli. Jak czekałam na męża, to w przelocie był lekarz i zapytałam szybko, to powiedział, że do pierwszej miesiączki. Ja wiem, że każdy jest inny i jest to indywidualna sprawa. Pewnie po USG kontrolnym też mi coś powiedzą...
Ja miałam zalecenie czekać przynajmniej 4tygodnie ze współżyciem ale z obserwacji forum wiem, że każdy podchodzi do tego indywidualnie i część dziewczyn czeka krócej, a część dłużej.

Dobrze że o tym mówisz, warto wiedzieć takie rzeczy. Ja nawet nie wiedziałam że w Bytomiu jest szpital. W takim razie będę polecać :-) najważniejsze to dobrze trafić. S Tobie ktoś polecał ten szpital?
Tu ordynatorem części oddziału jest profesor, który zakładał mi szew. Moja gin tu kiedys pracowała i uczyła się. Tu są dwie porodowki tą patologia i porodowka gdzie ja jestem to blok Va ciężko się tu dostać ale jak się ma mega trudna ciążę lub swojego lekarza to nie ma problem - tak było że mną. Jest tez blok 3 ale tamtego lepiej unikać.... Z tego co wiem.
Oni tu ratują wcześniaki i to jeden z niewielu szpitalu gdzie robią operację na plodach [emoji54]

Polecana jest też ruda Śląska Godula też 3stopien , tam na pewno wizualnie ładniej bo tu patologia no niestety wizualnie nie powala. Ale sprzęt wypasiony no i lekarze odpowiedni na swoim miejscu. Leżałam z dziewczynami, które rodzily też na Goduli i jednak tutaj bardziej polecają jeśli chodzi o ratowanie ciąży czy lekarzy

Lu-cy niestety w Niemczech nie ma.takiwgo kwasu foliowego. Dała mi zwykły na starania o ciążę i w czasie ciąży bez jodu, ponieważ nie mogę jodu przy mojej tarczycy. Kwas foliowy otrzymałam z witaminą B12

Dziewczyny badania które miałam ze śliny to same hormony plus kortyzol z krwi. Najpóźniej 9 maja będę znała wszystkie wyniki. Póki co pozostało mi tylko czekanie.

reklama
Do góry