• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Dziewczyny odebralam przed chwila wyniki. Morfologia ok, tsh 3,48. Ostatnie badania tsh w polowie lutego 1,94. Jestem zalamana tym wynikiem, juz sie umowilam do endokrynologa. Nie wiem, dlaczego mam takie skoki. Nawet w ciazy mialam 3,14. Czy to mozliwe, ze przez stres i nieregularne odzywianie? Dodajcie otuchy.
Zapytam jak zawsze [emoji87] bierzesz tabletki które zawierają jod? Jeśli tak to od niego może być to skakanie.

reklama
Dziewczyny ja wlasnie od lutego daszeruje sie Prenatal Uno. A nyslalam, ze to takie dobre dla mojego organizmu? Od jodu moge miec taki skok? Endokrynolog sama zalecila zazywanie jodu.

Dziwne, bo u mnie było wręcz odwrotnie. Przy tsh na poziomie 1.8 lekarz zalecił branie jodu. Brałam i w prenatalu i do tego jodid200 i tsh spadło do 1.5. Owszem, możesz spróbować odstawić i zobaczyć za jakieś 2-3tyg ale jak dla mnie zawsze się wydawało że jod powoduje obniżenie tsh i jest nie wskazany dla osób z niska wartością tsh właśnie dlatego że jeszcze go obniża.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry