• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Współczuję Ci ,ja jestem po 2 poronieniach ale wczesnych przed 12 tyg , ja w 17 tyg też nie czułam ruchów , raczej jakieś przelewanie się w brzuchu ,a czuć zaczęłam w 21 tyg , domyślam się że po takiej stracie jest ciężko być spokojnym , ale chyba nie ma co panikować ? rozumiem że na wcześniejszym badaniu i prenatalnych wszystko było ok?
Tak, wszystko było ok. Lekarka stwierdziła, że nie ma się do czego przyczepić.
Wydawało mi się, że przy 3 ciąży będę wiedzieć, że to jest To, a nawet tego przelewania nie potrafię rozpoznać.

Tak, wszystko było ok. Lekarka stwierdziła, że nie ma się do czego przyczepić.
Wydawało mi się, że przy 3 ciąży będę wiedzieć, że to jest To, a nawet tego przelewania nie potrafię rozpoznać.
No to się nie martw ,musi być dobrze i tak będzie ! a czym bardziej chcesz coś poczuć ,tym bardziej nie poczujesz , ja też tak miałam , a jak po 21 tyg był dzień czy 2 jak nic nie czułam to panikowałam , a jest wszystko ok ,stres na prawdę zbędny

Przepraszam, że wtrącam się w wątek, ale potrzebuję porady, a wydaje mi się, że tu zostanę zrozumiała. Jestem w 3 ciąży (17tc), pierwszej i raczej ostatniej po urodzeniu martwej córeczki 2 lata temu (w 23tc).
Mój problem polega na tym, że nadal nie czuję ruchów dziecka. Do wizyty mam 2 tygodnie, a ja chodzę dosłownie po ścianach. Zastanawiam się czy wszystko ok. Warto iść jutro do jakiegokolwiek lekarza na usg czy czekać do wizyty. Oprócz mojej paranoi nic mi nie dolega.
Proszę, pomóżcie. Jak przetrwać tą ciążę i nie zwariować?

17tc to bardzo wczas jak na ruchy ;) rzeczywiście detektor tętna może by pomógł, ale jeśli nie będziesz mogła znaleźć tętna jak teraz, to tylko będziesz panikowac. Zawsze możesz podjęcia na izbę przyjęć, powiedzieć że boli cię brzuch i się martwisz. Powinni zrobić usg ;)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry