reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Pierwsze poronienie 06.03, drugie 01.06.
Mój mąż miał 10 dni temu zabieg usunięcia zylaka powrózka nasiennego, bo okazało się, ze ma 0% prawidłowych plemników. Ja robiłam badania genetyczne i czekam jeszcze na wynik 2 wskaźników, na razie wiem, ze nie mam mutacji w MTHFR. Także myśle, ze przynajmniej do połowy października musimy czekać zanim plemniki się odrodzą :( sprawdzimy po 3 miesiącach od zabiegu czy ich jakość się poprawiła. Jak już będę miała wyniki genetyczne, to idę do gina i zobaczymy co będzie chciał jeszcze sprawdzić.

Oj to trochę dużo na Ciebie spadło, mam nadzieje, że w końcu się uda.

Strach po poronieniu , niestety jest i będzie , ja tak samo po moich 2 jak w 3 zaszłam ,to myślałam tylko o tym że kolejny raz się ni uda , każda wizyta mega stres , i tak chyba będzie już do porodu , teraz w 33 tyg ,są inne obawy niż te w 1 trymestrze ale są ,czekam na ruchy żeby były , jak jest dzień że mała jest mniej aktywna to już panika

Dziewczyny które miały ciąże biochemiczna z grupa krwi - dostaliście imunoglobine ? Ja teraz tak myśle czy nie powinnam była dostać [emoji24] a to już tydzień minął . Napisałam do gin ale zanim mi odpisze to chyba padnę na zawał . Po zabiegu w zeszłym roku dostałam zastrzyk

Dziewczyny które miały ciąże biochemiczna z grupa krwi - dostaliście imunoglobine ? Ja teraz tak myśle czy nie powinnam była dostać [emoji24] a to już tydzień minął . Napisałam do gin ale zanim mi odpisze to chyba padnę na zawał . Po zabiegu w zeszłym roku dostałam zastrzyk
Dziwnę że nie dostałaś , ja przy 2 poronieniach za każdym razem dostałam ,mimo braku przeciwciał

Dziwnę że nie dostałaś , ja przy 2 poronieniach za każdym razem dostałam ,mimo braku przeciwciał

Ja tez dwa razy dostałam , a teraz wogole nie pomyślałam może za wczesna ciąża była ? Beta dzień przed spodziewana miesiączka 21,6 a po 4 dniach już spadła do 7,6. Może dlatego ? Ciekawe co gin mi napisze

Ja tez dwa razy dostałam , a teraz wogole nie pomyślałam może za wczesna ciąża była ? Beta dzień przed spodziewana miesiączka 21,6 a po 4 dniach już spadła do 7,6. Może dlatego ? Ciekawe co gin mi napisze
Aha no to w takim wypadku to nie wiem , bo mi 2 razy ciąża się rozwijała , raz miałam łyżeczkowanie a 2 raz po tabletkach ,a u Ciebie w zasadzie gdyby nie to że się staracie ,to mogłabyś nie wiedzieć że była ,po prostu @ się spóźniła

Aha no to w takim wypadku to nie wiem , bo mi 2 razy ciąża się rozwijała , raz miałam łyżeczkowanie a 2 raz po tabletkach ,a u Ciebie w zasadzie gdyby nie to że się staracie ,to mogłabyś nie wiedzieć że była ,po prostu @ się spóźniła

Tak mi napisała właśnie ze nie trzeba na takim etapie bo jeszcze nic się nie działo w sensie pęcherzyk itd.

Cześć! :)
Nie moglam się doczekać aż ten dzień nastąpi... Podczytuje Was od około 3 tygodni, przebrnelam przez ogrom stron, zaczęłam mniej więcej na początku marca... Przeżyłam razem z Wami (tylko trochę później) wasze walki, straty i szczęścia! Podziwiam Was :)
Początek marca u mnie nie przypadkowy - też byłam w ciąży.
Nie chce się rozpisywać, przeszłam to samo co i Wy - był problem z ustaleniem wieku ciąży, bo miałam w tamtym okresie bardzo nieregularne cykle, dodatkowo bardzo dużo stresu... Generalnie - wesele. :)
Według OM 10/11 Tc, dzieciątko zatrzymało się na 7 tygodniu, poronienie indukowane farmakologicznie, 3 dni w szpitalu, wypuścili mnie w wielka sobotę do domu.
Po kontroli miałam jeden dziwny cykl, potem wróciło wszystko do normy, wręcz wyregulowaly mi się cykle. Dostalismy zalecenie wstrzymać się 3 cykle i... Do dzieła. W między czasie lekarz czepil się tarczycy (wyniki ok) i IO, też jest ok.
Poprzedni cykl poszedł na zmarnowanie, ale chyba i ja nie do końca byłam gotowa. Za to tym razem.... No mam wielką nadzieję że się uda :)
Pierwsza ciąża była wielkim zaskoczeniem ale i olbrzymią lekcja dla nas.

Wczoraj testy owulacyjne pokazały to, na co tak bardzo czekałam... :D
IMG_20190804_233453.jpg

Mam nadzieję, że wszystko pójdzie już dobrze :)

reklama
mi powiedzielei ze nie trzeba bo nie wytworzylo sie polaczenie miedzy dzieckiem i krwia mamy wiec nie ma ryzyka
po moich 3 biochemach i 1 poronieniu 8tc (wtedy o tym zapomnialam/ nie pomyslalam zupelnie ... w jakims szoku bylam ) nie dostalam ani razu - dzisiaj odebralam wyniki coombsa i sa ujemne czyli nie wytworzyly sie przeciwciala :)
przy cb 12 lat temu wydebilam zastrzyk :) ale latwo nie bylo :(

Ostatnia edycja:
Do góry