Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij
W ostatniej ciąży latałam jak głupia badać przyrosty. I tylko mnie to stresowaloWgl mam nerwa jak słyszę beta hcg, źle po tym wszystkim ma mnie wpływa, bo lekarz kazał mi jak nawiedzony powtarzać i źle mi się kojarzy... Teraz będzie tylko test i później czekanie ma usg.
Tak oczywiście. Wiadomo, że z wynikami do lekarza, ale tak chciałam podpytać.może świadczyć ,ale to musi lekarz stwierdzić
Dziewczyny czy takie wyniki tarczycy są ok:
TSH 2,14
FT3 2,52
FT4 1,16
Wszystko jest w normie, ale wszystko razem ok. Wiem tylko, że TSH powinnam mieć poniżej 2 przy staraniach. Biorę euthyrox 25.
I jeszcze jedno robiłam test obciążenia glukozą i na czczo miałam 104, po 1h 116 a po 2h 94. Czy ten wynik na czczo już o czymś świadczy?
Będę czekać jak na szpilkach [emoji16] no to niemal dzień po dniu będziemy testować. [emoji16]@nnat. @ 20 ma przyjść , 21 chciałam testować, chyba nie wytrzymam, zrobię 19,chociaż chciałabym wytrzymać do 21...
Nie pójdziesz w ogóle na betę??Wgl mam nerwa jak słyszę beta hcg, źle po tym wszystkim ma mnie wpływa, bo lekarz kazał mi jak nawiedzony powtarzać i źle mi się kojarzy... Teraz będzie tylko test i później czekanie ma usg.
Boże, to wręcz jak trauma...W ostatniej ciąży latałam jak głupia badać przyrosty. I tylko mnie to stresowalo
ŁĄCZNIE 6 razy bylam aby trzy razy sprawdzić przyrost. Jak mi się uda następnym razem zajść w ciążę to ograniczę się do jednego beta hcg tylko aby potwierdzić. Także doskonale Cię rozumiem. Bo mi się też kojarzą te badania z rozczarowanie., zmartwieniem i złością.
TSH mógłby być ciut niższe ale są różne szkoły. Jedni piszą o max 1,5. Inni o 2,0. A jeszcze inni 2,6.Dziewczyny czy takie wyniki tarczycy są ok:
TSH 2,14
FT3 2,52
FT4 1,16
Wszystko jest w normie, ale wszystko razem ok. Wiem tylko, że TSH powinnam mieć poniżej 2 przy staraniach. Biorę euthyrox 25.
I jeszcze jedno robiłam test obciążenia glukozą i na czczo miałam 104, po 1h 116 a po 2h 94. Czy ten wynik na czczo już o czymś świadczy?
Wydaję mi się że lekarze teraz ,profilaktycznie wysyłają do diabetologa ,lub karzą ograniczyć słodycze ,słodkie napoje itd ,ale to od lekarza zależy , ja się cieszę że moja krzywa wyszła super ,bo w ciąży kocham słodycze ,i nie wiem jakbym musiała z nich zrezygnowaćTak oczywiście. Wiadomo, że z wynikami do lekarza, ale tak chciałam podpytać.
Też tak miałam przez chwilę ze mi krew leciała. Miałam tak jak robiłam w uda zastrzyki. A później samo przeszłoKochana to bardzo dobre wieści [emoji4][emoji4] w takim razie trzymam mocno kciuki, aby Twoje marzenie się spełniło [emoji8][emoji8]
Ja dziś byłam na krwi i przy okazji zleconych badań zdecydowałam się na aptt, pt, fibrynogen i ddimery, anty xa niestety nie bo pani nie mogła znalesc w swoim zeszycie magicznym ech. Ale jak w tamtych nie będzie nic niepokojącego to może nie ma potrzeby robić anty xa nie wiem sama [emoji4] po południu mam wizytę u rodzinnego to może wydebie jakies skierowanie do naczyniowca, na Dopplera żył sama nie wiem no może coś wymyśli.
Dzis robiąc zastrzyk leciała mi troche krew i wyobraźcie sobie że od 7.30 do teraz leci nadal i nie krzepnie ! Aż bluzke ubrudzilam i pierw nie zorientowałam się że to z brzucha!