Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij
Szczerze mówiąc nie wiem co bym zrobiła ta Twoim miejscu ale wiem że bym raczej nie odpuściła póki nie poznałabym przyczyny. Sama poronilam dwa razy ale na początku ciąży i psychicznie było kiepsko ale bólu jaki musisz przeżywać sobie nie wyobrażam. Musisz pozwolić sobie na żałobę. Idź na urlop który Ci przysługuje i postaraj się jakoś wrócić do rzeczywistości chodź wiem że będzie to trudne. Daj sobie czas.Witam Was wszystkie. Jestem tu nowa. Chcialabym Wam opowiedziec co za tragedie przeżywam. Moze jakoś mi pomożecie w tym wszystkim bo mam taki mętlik w glowie i nie wiem co mam dalej robic. Dopiero pochowalam swojego synka. Urodzilam go martwego w 33 t.c. ciaza książkowa zadnych boli, krwawien nic. Miałam 9 sierpnia normalną wizytę u gin na ktorej sie.dowiedzialam ze serduszko mojego synka przestalo bic. Nastąpilo to z dnia na dzien bez przyczyny. Czy to normalne? Nie moge sie z tym pogodzic. Czekamy teraz na wyniki sekcji ktore bedą za okolo 3-4 tygodnie. Nie wiem co mam o tym myslec co moglo pojsc nie tak. Wszystkie badania co zlecal gin i prenatalne byly jak najbardziej w porzadku. Co moglo sie stać? Co mam teraz zrobic? Urodzilam naturalnie 11.08 a 14 zostalam wypisana ze szpitala. Pomocy.
Dostałam wyniki trombofili. Po ich wyniku chematolog powinien dac zaświadczenie o heparynie w kolejnej ciąży? Dobrze rozumiem że jest duże prawdopodobieństwo że jeśli w drugiej ciąży miałabym heparyne to nie doszło by to poronienia?
Możesz tez iść do genetyka i powinien ci dać wskazania do przyjmowania heparyny w ciąży...Dostałam wyniki trombofili. Po ich wyniku chematolog powinien dac zaświadczenie o heparynie w kolejnej ciąży? Dobrze rozumiem że jest duże prawdopodobieństwo że jeśli w drugiej ciąży miałabym heparyne to nie doszło by to poronienia?
Henatolog też może wystawić czy lepiej genetyk?Możesz tez iść do genetyka i powinien ci dać wskazania do przyjmowania heparyny w ciąży...
@nnat. Super beta i progesteron! Trzymam kciuki żeby wszystko było Ok
@Takaja123 Za ciebie tez kciuki mocno zaciśnięte!Fajnie ze mąż wrócił do zdrowia i dużo przyjemności teraz wam życzę
![]()
Heparyna będzie potrzebna w ciąży. Natomiast kwas foliowy możesz brać zwykłyWiem że nie warto roztrzasac ale to chyba normalne. Wszystkie inne wyniki mam w normie. Mąż też. Mam wizyte u gin dopiero za 3 tyg. Znów nowy, może ten będzie mój. Za tydzień mam hematologa poczekam na wizytę i po zacznę brać acard jakby zleciła jakieś badania. Rozumiem że z wyników nie wynika że powinnam brać metylowy kwas tylko zwykły tak?
Wydaje mi się ze tez może, jednakże nie powiem na 100% bo ja wcześniej byłam u genetyka i ona mi to wszystko napisała.. a później miałam wizytę u hematologa... i on nic mi już nie musiał wystawiać. Ale na logikę wydaje mi się ze tez wystawi coś takiego ...Henatolog też może wystawić czy lepiej genetyk?
Heparyna będzie potrzebna w ciąży. Natomiast kwas foliowy możesz brać zwykły![]()
DziękiWydaje mi się ze tez może, jednakże nie powiem na 100% bo ja wcześniej byłam u genetyka i ona mi to wszystko napisała.. a później miałam wizytę u hematologa... i on nic mi już nie musiał wystawiać. Ale na logikę wydaje mi się ze tez wystawi coś takiego ...
może być tez nawet tak, ze twój gin na podstawie tych wyników, już ci będzie dawał heparynę na zniżkę. Jednak ja wolałam mimo wszystko mieć podkładkę.
Teraz np mam nawet prenatalne refundowane, ale ostatnio powiem szczerze, ze trochę walczyłam z moim ginem żeby mi dał to skierowanie na drugie prenatalne (na pierwsze dał bez problemu) bo on twierdził ze nie mam wskazania, a ja wyjęłam mu ta kartkę od genetyka i pisze jak byk! Wskazane badania prenatalne piersze i drugie.
Noi w końcu dał... wiec nawet z czymś takim możesz mieć lepiej jak będziesz mieć taki papier.
A kwas możesz brać zwykłyBo jako nieliczna chyba tutaj, nie masz mutacji mthfr
![]()