Natalia198777
Fanka BB :)
Dziewczyny ze stsraczek wskakuje do Was na forum. Po poronieniu 2 lata temu wczoraj dowiedziałam się, że jestem w ciąży. Czy powinnam coś szybko zrobić? Np luteina może cos podpowiecie ? Pozdrawiam
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij
Ale nie wspolzylas? Jak sikaniec wychodzi, to z krwi tym bardziej wyjdzie i nic dziwnego, że nie ma krwawieniaJa mam dziś już 37 dzień po poronieniu, i ciagle cisza z okresem. Dziś zrobiła test i pozytywny-myśle, se beta mi jeszcze nie spadła. Długo. W poniedziałek pójdę na betę z krwi. We wtorek wieczorem mam wizytę u lekarza, zobaczymy, co powie. Ale trochę mnie to niepokoi.
Ale nie wspolzylas? Jak sikaniec wychodzi, to z krwi tym bardziej wyjdzie i nic dziwnego, że nie ma krwawienia![]()
Ja mam dziś już 37 dzień po poronieniu, i ciagle cisza z okresem. Dziś zrobiła test i pozytywny-myśle, se beta mi jeszcze nie spadła. Długo. W poniedziałek pójdę na betę z krwi. We wtorek wieczorem mam wizytę u lekarza, zobaczymy, co powie. Ale trochę mnie to niepokoi.
Współczuję serdecznie tylu strat.Witajcie !
Pisze tu , bo wiem że nikt mnie zrozumie tak jak Wy . Jestem w 5tej ciąży , 4 poprzednie były obumarłe i słyszałam od lekarzy że tak musi być . Dopiero jak zaszłam w tą ciążę trafiłam do profesora który dał mi skierowanie na badania i przepisał encorton i flaxiparine. Jakoś nie mogę uwierzyć że będzie dobrze , cały czas mam czarne myśli . Czy któraś z Was mimo nie znania przyczyny straty ciąży dostała takie leki i było dobrze ?
Ja byłam w podobnej sytuacji. 4 straty. Brak wyraźnej przyczyny oprócz niskiego poziomu progesteronu. Piąta ciąża na encortonie na początku, luteinie i fraxiparynie. Udało się. Jest córeczka. Ma cztery wady wrodzone, ale nie stanowią one w chwili obecnej poważnego zagrożenia dla jej życia i zdrowia. Organizm był jednak na początku osłabiony i jest trochę opóźnienia w rozwoju ruchowym. Dzięki rehabilitacji idzie do przodu i robi postępy. Wad genetycznych na razie nie stwierdzono na 100%, ale genetycy ostatecznie wypowiedzą się w grudniu.Trochę długo jak na betę po poronieniu. Ale dobrze, ze idziesz do lekarza. Na pewno nie kolejna ciąża? :-) Ja po poronieniu w 13 tyg nie miałam już hormonu po 10 dniach, więc szybko. U każdej jest to sprawa indywidualna, ale koniecznie trzeba to sprawdzić.Tylko chce wiedzieć ile z krwi. Czy bardzo dużo, czy już końcówka. Współżyłam. Ale uważaliśmy. No i ponoć może być jeszcze resztka bety i przyjść już miesiączka. Nic. Zobaczymy we wtorek u lekarza. I czekam cierpliwie.
Jakoś mega szybko. Ja po stracie 7/8tc miałam betę na poziomie 35700 i 6tyg po dalej był hormon -5.cośTrochę długo jak na betę po poronieniu. Ale dobrze, ze idziesz do lekarza. Na pewno nie kolejna ciąża? :-) Ja po poronieniu w 13 tyg nie miałam już hormonu po 10 dniach, więc szybko. U każdej jest to sprawa indywidualna, ale koniecznie trzeba to sprawdzić.
Właśnie się dokonałam do tego posta. Czy mogę zapytać jak uzyskać badania kariotypu na NFZ? Po podliczeniu kosztów listy zleconych badań mocno się przeraziłam...Jeśli nie robiłaś jeszcze kariotypu to możecie z mężem spróbować na NFZ. Mi się udało w stosunkowo krótkim czasie i zaoszczędziliśmy 800zl bo tyle kosztuje badanie dla 2osob. Jak będziesz miała pytania to pisz powiem Ci co i jak![]()