• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Właśnie to jej mówiłam, ale ona ma teraz mętlik w głowie i boi się robić coś czego on nie kazał. Wiecie jak to jest na początku. Także ciężko bardzo [emoji17]
Dziewczyny a czy to może zagrozić ciąży jak będzie brała ta 1/4 tabletki bromergonu?

Myślę że zaszkodzić nie powinno, ale pytanie jak ona będzie ten lek znosić... Bo ja miałam po nim jazdy, i wiem że dużo dziewczyn narzeka....
Najlepiej jakby poszła do innego gina po opinie :)

reklama
Dziewczyny mam pytanie.20 pazdziernika poroniłam.27 pazdziernika byłam na usg macica sie calkowicie wyczyscila,a endometrium zmalalo do rozmiarow z przed ciazy. 3 listopada zrobilam test ciazowy i wyszedl pozytywny ale druga kreska byla blada.Kolejny test zrobilam 6 listopada i byl negatywny.Dzisiaj zrobilam test dla sprawdzenia i widac kreske fakt ,ze ledwo ja widac ale jednak.Myslicie,ze moze sie jeszcze utrzymywac beta?? Dodam ze tydzien temu mialam owulacje bo byla bardzo zauwazalna.Nie wiem co myslec o tym

Macie rację dziewczyny, nie my tu skończyłyśmy medycynę tylko lekarze

Ja się nie znam na prolaktynie już wcale...bo jak miałam ja w końcu badać, to już byłam w ciąży. Ale moje dwie przyjaciółki, które starają się obecnie o dziecko, maja podwyższona prolaktyne i coś tak czytałysmy na ten temat... Wiem ze bromergon może powodować mnóstwo skutków ubocznych, i jego droższy odpowiednik dostinex jest uważany za bezpieczniejszy. Może by tak zaproponować koleżance ze skoro już musi brać leki na prolaktyne w ciąży (a niby się nie powinno) to niech bierze ten „lepszy” lek?
Tak tylko głośno myśle ... 🤭

Ja się nie znam na prolaktynie już wcale...bo jak miałam ja w końcu badać, to już byłam w ciąży. Ale moje dwie przyjaciółki, które starają się obecnie o dziecko, maja podwyższona prolaktyne i coś tak czytałysmy na ten temat... Wiem ze bromergon może powodować mnóstwo skutków ubocznych, i jego droższy odpowiednik dostinex jest uważany za bezpieczniejszy. Może by tak zaproponować koleżance ze skoro już musi brać leki na prolaktyne w ciąży (a niby się nie powinno) to niech bierze ten „lepszy” lek?
Tak tylko głośno myśle ... [emoji2960]
Zaczęła już brać ten bromergon, chyba lepiej nie mieszać za bardzo zwłaszcza w ciąży

A nie pod koniec ciąży?
Dopóki nie ma badań naukowych, które potwierdziłyby założenie, że wczesne badania mogą przyczyniać się do poronień, ja w to nie uwierzę. Tak samo ze współżyciem. Owszem jeśli są jakieś nieprawidłowości, ciąża jest zagrożona to lekarz może zalecić wstrzemięźliwość. No ale nie popadajmy w paranoję. Fakt słyszałam, że w nasieniu znajduje się oksytocyna, która przecież powoduje czynności skurczowe macicy, ale ile tego jest. Nie straszmy się niepotrzebnie na wzajem.
Dokładnie. Ostatnio mama ginekolog mówiła o tym, ze seks jest wręcz wskazany w prawidłowej ciąży, a skurcze towarzyszące orgazmom pomagają później przy porodzie.

reklama
Dziewczyny mam pytanie.20 pazdziernika poroniłam.27 pazdziernika byłam na usg macica sie calkowicie wyczyscila,a endometrium zmalalo do rozmiarow z przed ciazy. 3 listopada zrobilam test ciazowy i wyszedl pozytywny ale druga kreska byla blada.Kolejny test zrobilam 6 listopada i byl negatywny.Dzisiaj zrobilam test dla sprawdzenia i widac kreske fakt ,ze ledwo ja widac ale jednak.Myslicie,ze moze sie jeszcze utrzymywac beta?? Dodam ze tydzien temu mialam owulacje bo byla bardzo zauwazalna.Nie wiem co myslec o tym

Od 20 października to mało czasu, wiec beta mogła Ci się jeszcze utrzymywać. @ksantynka pisała, ze 3 tyg. po ma 89. Stad pewnie masz takie wyniki testów.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry