• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Tak, już mi zdjęli. Powiem Ci że to moje drugie cc i wszystko jest zupełnie inaczej w tym szpitalu [emoji2368]
Cewnik to norma że zakładają po znieczuleniu, miałam od początku pić dużo wody i już zdjęli. Położna się pytała czy dojdę do toalety i wyjęła uff

U nas wyciagali drugiego dnia. Najpierw byłam wkurzona. Ale rano dziękowałam że nie musiałam w nocy wstawać bo nie było szans :p

reklama
@Takaja123 no zaczęliśmy w czwartek 13 tydzień. Pomiary wszystkie dobre prócz DV ale powiedział że serduszko jest do obserwacji. Bilo 162 na minute. Zrobione miałam badanie Nifty i czekam na wyniki. Liczę na to że do 25 listopada będą. Duphaston mi odstawil biorę tylko acard, witaminy i żurawinę bo mam w moczu lekko podwyższone erytrocyty. Dostałam też nynastyne bo mam lekkie uplawy.
Tak to wszystko w porządku. Czekam niecierpliwie na wyniki.

Może wiecie bo Nifty są podstawowe i rozszerzone. Czemu przy rozszerzonych jakbym dziecko było chore nie można usunąć ciąży ?

Mam nadzieję, że nie będziesz musiała się martwić sie czy jest wskazaniem do terminacji ciąży czy nie, ale znajoma kiedyś mówiła (takie info jest też w Internecie) że żaden test nieinwazyjny- a nifty takim jest - nie może być powodem terminacji, jeśli przy nifty wyjdzie ryzyko to trzeba zrobić test inwazyjny, żeby móc usunąć ciążę.
Temat trudny i mam nadzieję, że nie będzie Cię dotyczył;*
@Takaja123 no zaczęliśmy w czwartek 13 tydzień. Pomiary wszystkie dobre prócz DV ale powiedział że serduszko jest do obserwacji. Bilo 162 na minute. Zrobione miałam badanie Nifty i czekam na wyniki. Liczę na to że do 25 listopada będą. Duphaston mi odstawil biorę tylko acard, witaminy i żurawinę bo mam w moczu lekko podwyższone erytrocyty. Dostałam też nynastyne bo mam lekkie uplawy.

Może wiecie bo Nifty są podstawowe i rozszerzone. Czemu przy rozszerzonych jakbym dziecko było chore nie można usunąć ciąży ?

Dokładnie tak jak Oczekujaca pisze. Po nifty musisz zrobić amniopunkcję żeby zrobić terminację, ALE...
Ja w drugiej ciąży nie miałam amnio i rozwiązanie ciąży było jedynie po wyniku usg.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry