• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Tak. Dokładnie tak jak piszesz. Badania robiłam w konkretnych dniach cyklu. I na podstawie tych badań nic nie wyszło, wszystko w normie. Nic oprócz długich cyklów, drobnopecherzykowej budowy jajników nie wskazuje na pco. Później skupiliśmy się z lekarka na ciąży a jak to się już szczęśliwie uda to będziemy się zajmować tymi długimi cyklami.

To co u Ciebie wyszło?
Mi każdy lekarz mówił że nie mam pco...
Poszłam do kliniki porobilam badania i jednak mam.. Stąd moje długie cykle i problemy z zajściem.
Zajść na stymulacji się udało ale nie utrzymałam więc musimy zrobić mutacje i kariotypy..

Hej dziewczyny ma któraś z was policystyczny jajnik ostatnio mi to stwierdził lekarz na podstawie usg. Co z tym robić? Wiem że gorzej jest zajść w ciążę ale szanse są duże bo drugi jest ok.

U mnie też na podstawie USG stwierdzono policystyczne jajniki. Badania hormonalne tego nie wykazały. Dostałam Inofem i Castagnus. Castagnus po kilku miesiącach odstawiłam bo nie skrocil mi cykli, tylko PMS był znacznie mocniejszy. Inofem pije cały czas. Po nim znacznie mocniej czuje pracę jajników i mam więcej śluzu płodnego. Ale jajniki cały czas wyglądają tak samo.

Mi każdy lekarz mówił że nie mam pco...
Poszłam do kliniki porobilam badania i jednak mam.. Stąd moje długie cykle i problemy z zajściem.
Zajść na stymulacji się udało ale nie utrzymałam więc musimy zrobić mutacje i kariotypy..

A jakie badania robiłaś na pco? U mnie cykle po okolo 60 dni, nieregularne. U mnie też udało się tylko na stymulacji ale niestety krótko trwało, bo zarodek zatrzymał się w 7t3d.

A jakie badania robiłaś na pco? U mnie cykle po okolo 60 dni, nieregularne. U mnie też udało się tylko na stymulacji ale niestety krótko trwało, bo zarodek zatrzymał się w 7t3d.
Ja robiłam hormony, amh...
Ale na usg było widać pęcherzyki policystyczne czy jak to się mówi. No i z wywiadu też wyszło.. A i jeszcze robiłam krzywa cukrową i insulinowa, bo to często idzie w parze

Ja robiłam hormony, amh...
Ale na usg było widać pęcherzyki policystyczne czy jak to się mówi. No i z wywiadu też wyszło.. A i jeszcze robiłam krzywa cukrową i insulinowa, bo to często idzie w parze

Ja robiłam wszystkie podstawowe hormony + testosteron, SHBG, insulina, 17-OH progesteron, glukoza i na podstawie tego lekarz wykluczył pco. Krzywej cukrowej i insulinowej nie robiłam.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry