• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża Po Poronieniu

U mnie zalecenie robienia KTG było od 38tc - co tydzień, a od 40tc co 2dni. Z tymże nigdy tak długo nie dotrwałam, więc z córką zrobili KTG po przyjęciu do porodu 37t1d. A z synem załapałam się na 4x KTG dzień po dniu - rysowało wówczas nieregularne skurcze, a urodziłam 35t2d.

reklama
Dziewczyny pomóżcie, przyszły wyniki z testu na trombofilie. W necie nie umiałam znaleźć odpowiedzi.
IMG_20200228_122109.jpg

Ja nadal w szpitalu. Dalej walczą z wymiotami :(
Długo Cię tam trzymają, a coś mówią??? Chociaż lepiej się czujesz w szpitalu ????

@Zabulinka_86 mam te same mutacje i biorę metylowane formy witamin. Niestety ani ginekolog, ani genetyk (byłam u dwóch), ani immunolog nie wiążą tego że stratami bo uważają że ma to większość populacji teraz . Ale że jestem po dwóch poronieniach o wyszły mi jeszcze inne kwiatki to dostałam heparynę i acard na obecną ciążę. Ale też wiem, że dużo dziewczyn na same te mutacje dostają heparynę i acard od pozytywnego testu. Wiadomo każdy lekarz inaczej ...

Długo Cię tam trzymają, a coś mówią??? Chociaż lepiej się czujesz w szpitalu ????

@Zabulinka_86 mam te same mutacje i biorę metylowane formy witamin. Niestety ani ginekolog, ani genetyk (byłam u dwóch), ani immunolog nie wiążą tego że stratami bo uważają że ma to większość populacji teraz . Ale że jestem po dwóch poronieniach o wyszły mi jeszcze inne kwiatki to dostałam heparynę i acard na obecną ciążę. Ale też wiem, że dużo dziewczyn na same te mutacje dostają heparynę i acard od pozytywnego testu. Wiadomo każdy lekarz inaczej ...
Dzięki. Ja mam jeszcze pozytywne jedne przeciwciała z zespołu antyfosfolipidowego. Zobaczymy co powie mi ginekolog. Mam nadzieję, że nie będzie robiła problemów.

Odpuściłam zrobienie bety... Wczoraj wieczorem zaczął mnie boleć brzuch jak na okres, dzisiaj tez powtarzają mi się ukłucia w okolicy jajników. Myślę, że nie ma się coś łudzić że to ciąża 😔 zostaje mi cierpliwie czekać, aż @ przyjdzie.

reklama
Chyba się zdecyduje na tabletki. To jest bardziej na moją głowę. Jak myślisz wystarczy brać 3x1 jedna tabletka 2000jm?

Przepraszam że was tak nękam ale jeszcze jedno pytanie. Witaminy z grupy B lepiej wszystko osobno czy kupić taki pakiet samych witamin z grupy B?
Mój gin mowil, ze większość wit D to jest badziew i on byl przerażony jak zobaczył co w aptekach na polkach stoi. Powiedział, ze najlepsze są Vigantoletten i D-Vitrum

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry