reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Tak zdrowie ważniejsze ale nie stać mnie na oddanie kasy za kurs plus to co mi już wypłacili. Mąż ma tu pracę mamy mieszkanie. W Pl nie mamy nawet gdzie mieszkać więc nie ma opcji na powrót do Pl zwłaszcza że w tych czasach ciężko żeby pracę z dnia na dzień znalesc w Pl na miejscu.

Moze da mi skierowanie do szpitala zobaczymy co powie jak krwawienia nie będzie i zrobi ponowne usg.

Ja nie mówię o przeprowadzce. Możesz sama zjechać na jakiś czas żeby porobić badania.

reklama
Dziś byłam u lekarki (pierwszy raz u tej i jestem bardzo zadowolona, ogólnie.)

Po stracie robiłam badania i m.in. wyszła mi trombofilia, mutacja mthfr, za niskie białko S.

Powiedziała, że na pewno w trakcie starań i ciąży będę brać leki heparyna/acard. Do tego metylowane witaminy z grupy B i folian. Homocysteinę mam 8,99 i powiedziała, że trzeba ją zbić, najlepiej podczas starań mieć 6-8. Mam zrobić jeszcze krzywą insulinową, wit b12, ferytrynę i kwas foliowy. Mąż nasienie. Do tego spotkać się z dietetykiem, który ustawi mi dietę pod kątem tych obciążeń. Wtedy kolejna wizyta u niej.

Zrobiła na mnie bardzo dobre wrażenie. Może wreszcie znalazłam kogoś kto się mną zajmie z profesjonalizmem i empatią.... mam dobre przeczucia.
Super. Dobrze, że trafiliście na dobrego lekarza, który Wami dobrze pokieruje! Trzymam kciuki [emoji110]

@młoda1994 może jakis kąt się znajdzie u mamy 😉 fakt z tą kwarantanna to życia nie ułatwiają.
Próbuj coś załatwić na miejscu i nie ma co zwlekać bo na wizytę też czeka się kilka dni, a tak jak pisałam jakby @ przyszła przełożysz wizytę.

@młoda1994 może jakis kąt się znajdzie u mamy [emoji6] fakt z tą kwarantanna to życia nie ułatwiają.
Próbuj coś załatwić na miejscu i nie ma co zwlekać bo na wizytę też czeka się kilka dni, a tak jak pisałam jakby @ przyszła przełożysz wizytę.
Ja tu nie czekam na gin zadzwonię w przyszłym tyg i w przyszłym tyg wizyta będzie na szczęście.

Nie mam dobrych stosunków z rodziną w Pl więc też nie ma opcji do niej jechać z resztą tam mieszka 5 osób na 2 pokojach.

Zobaczymy co powie gin i czy coś zrobi jak okaże się że krwawienia nie będzie mimo wziętych tabletek na wywołanie.

Codzien aż do dnia @ bierzesz heparynę? W jakiej dawce?
Mój lekarz dał mi 0,2 a potem poszłam do znajomego ginekologa pokazałam wyniki i powiedział, że powinno pójść na 0,2 ale dla pewności da mi 0,4.
Biore codziennie od owulacji do okresu chyba, że test pozytywny to brać dalej. ( Ale ja w ciągu ostatnich 9 miesięcy byłam 3 razy w ciąży, ja szybko zachodziłam... Oby teraz też tak szybko poszło bo męczą mnie te zastrzyki).

reklama
Mój lekarz dał mi 0,2 a potem poszłam do znajomego ginekologa pokazałam wyniki i powiedział, że powinno pójść na 0,2 ale dla pewności da mi 0,4.
Biore codziennie od owulacji do okresu chyba, że test pozytywny to brać dalej. ( Ale ja w ciągu ostatnich 9 miesięcy byłam 3 razy w ciąży, ja szybko zachodziłam... Oby teraz też tak szybko poszło bo męczą mnie te zastrzyki).

Rozumiem. A w ciąży też masz brać 0.4 czy większą?

Do góry