Anna 1988
Fanka BB :)
W zasadzie to nie wiem. Jeszcze nie jestem, a poprzednie ciążę nie były na lekach. Jak zajde to pójdę do ginekologa i napiszę Ci co zaleciłRozumiem. A w ciąży też masz brać 0.4 czy większą?
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij
W zasadzie to nie wiem. Jeszcze nie jestem, a poprzednie ciążę nie były na lekach. Jak zajde to pójdę do ginekologa i napiszę Ci co zaleciłRozumiem. A w ciąży też masz brać 0.4 czy większą?
No niestety wiem i wciąż nie mogę sie nadziwić jak ci ludzie żyją. Poziom GP jest zatrważający ale przyznaje, ze juz od poziomu szpitalnego , gdzie sa prawdziwi lekarze , specjaliści , juz nie jest zle.To wiesz zapewne jak tu wygląda służba zdrowiaja chodzę do ginekologa prywatnie bo w GP przez ten czas w celu sprawdzenia przyczyn poronień pobrali mi krew 2 razy.![]()
Dlatego też chodzę prywatnie do polskich lekarzy [emoji6]No niestety wiem i wciąż nie mogę sie nadziwić jak ci ludzie żyją. Poziom GP jest zatrważający ale przyznaje, ze juz od poziomu szpitalnego , gdzie sa prawdziwi lekarze , specjaliści , juz nie jest zle.
Dziewczyny, od jutra mam zacząć brać progesteron ( cyclogest 400mg) dopochwowo, raz dziennie przez 7 dni. A co jesli okaże sie , ze udało mi sie zajść w ciąże? Brać dalej?
Tsh mam w porządku od kad tu jestem najwyższe tsh miałam około 2.5 a z 20.04 mam 0.41 i biorę dawkę 150 regularnie.@młoda1994 jeśli jesteś cierpliwa to czekaj do czwartku na @ i jak nie przyjdzie wtedy ewentualnie działaj. Tak czy siak warto pójść do lekarza skoro klinika teraz nie przyjmuje. Zawsze możesz pójść do lekarza rodzinnego poprosić o skierowanie na podstawowe badania, mocz, morfologia, crp, tarczyca - może ona tak skoczyła? Nie wiem jakie są w Niemczech zasady ale może lekarzowi uda się dać Ci skierowanie na oddział i tam wtedy robić badania? Nie bagatelizuj tego.
Dokładnie. Mój mąż jakby od tak o nie poszedł sobie na morfologię to by nie wiedział że ma coś z krwią nie tak [emoji2368]Wykonujac morfologie mozna m. in. wykryć niektóre nowotwory, które powodują niedokrwistosc. A może nie tyle co wykryć, co zasugerować dalsza diagnostykę w tym kierunku. Już nie pisze o bialaczkach czy nadplytkowosci. To że jest to badanie podstawowe, to nie znaczy że nic nie wnosi. Wnosi. I to często bardzo wiele.
Polski zrozumiałam bardzo dobrze[emoji4] a przy polipie są wskazania do zażywania foliku? Gdyby to był polip po co by miał naszykowane skierowanie dla mnie z badaniami które się robi w ciąży? Po co by zapisał wielkość pęcherzyka ciazowego 4mm a nie np polip. Gdyby to był polip to by mi o tym powiedzial po co wszystko mierzył i mi pokazywał co gdzie jest?